aktualizováno: 01.04.2024 22:08:54

CHS Naše poupátko - Jezevčík dlouhosrstý trpasličí králičí

Archiv novinek 2008-2012

Zrzka V1, CAC, CACIB, BOB
Zambi Klubový všestranný vítěz 2009 CACIT CACT "U"
Alfa V1 CAJC, BIS Junior
Zambi O pohár starosty Městyse Dešenice CACT
Zambi Nejkrásnější štěně KV
Alfa Nejkrásnější štěně KV

2012
Sobota 8. prosince

Na naší letošní druhou naháňku jsme si vyrazili právě dnes. Opět se konala u nás doma v Chotíkovské honitbě. Téměř po celý den opět celá naše banda ve složení Zambi, Bubu, Alfa, Xichtík a Delta proháněla po lesích místní zvěř. Vylétaly bažanti, kličkovali zajíci, skákalo srnčí s jeleny a pelášila škodná. Na černou zvěř jsme tentokrát nenarazili. Všechna psiska se v nahánění vysloveně vyžívala, naše nejmladší účastnice naháňky čertice Delta dokonce natolik, že se dokázala hned v druhé leči pěkně zatoulat. Ztracená byla přes půl hodiny, tak jsem se jí po skončení leče musela vydat hledat. Naštěstí není Delta takový hlupáček a šla mi pěkně naproti k naší lovecké chatě, po stopách posledních myslivců. Dnešní naháňka nebyla bez úlovku, uloven byl jeden kus jelení zvěře. Fotky z naší naháňky můžete omrknout tady.



Sobota 24. listopadu

Dnes jsme si vyrazili na naší první letošní naháňku, která se konala v našem Chotíkovském revíru. Naštěstí nám doma nikdo nehárá a nikdo nemá ani miminka a tak si celodenní běhání v lese mohla užit celá naše banda. Ve složení Zambi, Bubu, Alfa, Xichtík a Delta jsme v devět hodin vyrazili do první leče. Jako první vyhnala jelení naše univerzálka Zambi a pak už se to zvěří a psiskama i v ostatních lečích jen hemžilo. :-) Měli jsme možnost zvedat bažanty, prohánět jeleny, zajíce, srny, škodnou i divočáky do tří odpoledne. :-) Po skončení naháňky, jsme si dali ještě neúspěšný dosled postřeleného divočáka se Zambimou. Po sledování téměř tříkilometrové stopy (až daleko k sousedům), sem tam pobarvené, jsme ovšem svou práci museli vzdát, jelikož už byla tma a předpokládáme, že prasátko běželo snad až do tramtárie. :-O Každopádně, naháňka se z našeho pohledu vydařila, i když byla bez úlovku, jelikož jsme strávili krásný slunný den v přírodě. Pár fotek z dnešního dne je tady.

     

naháňka Chotíkov - Alfa, Delta, Zambi, Bubu a Xichtík

Dorazily nám fotečky od našich poupátek z vrhu CH, sestřiček Chelsea a Chrupky, alias Fannynky. Obě holky vyrůstají v mladé slečny a mají pěkné stylové ohozy na zimu. :-) Fotky Chelsea jsou zde a Chrupky fotky jsou tady. Moc děkujeme paničkám za psaníčka s fotkama. :-)



 Naše poupátka Chrupka a Chelsea
 



Pondělí 19. listopadu

O víkendu se na nás přijeli podívat páníčci našeho poupátka Chelsea, Peťa s manželem. Chelsea trochu vyrostla a podobou jde zatím spíše do mamky Bubušandy, i když v některých podobiznách nezapře ani taťku Xichtíka. Chelsea je zatím jediné poupátko po Bubušandě, které podědilo Bubušandy známe křívání uší, mnou nazývané Gremlin. :-) Nafotila jsem nějaké fotky Chelsea s rodiči, můžete je omrknou tady a tady najdete také nějakou tu fotku a videa z návštěvy. Peťul, moc vám děkujeme za návštěvu a dárečky a moc pozdravujeme celou rodinku. :-)

     


1)rodinka přetahující se o kost - taťka Xichtík, dcera Chelsea a mamka Bubu, 2)Bubu a Chelsea, 3)Gremlin Bubu :-)

Sobota 3. listopadu

Obrovskou radost nám udělala naše rozrůstající se rodinka z chovatelské stanice Alfa Samuel. Ty všichni minulý víkend vyrazili na klubovou výstavu KCHJ do Prahy. Vystavované byly všechny jejich holky a to:
Prvorozená dcera naší univerzálky Zambi, sestra naší velké madam Alfy - Árčí (Afra Naše poupátko) a obě dvě vnučky naší univerzálky Zambi, dcery Árčí a našeho mistra světa amoleta Xichtíka - Asteria a Anelly Alfa Samuel. Naše poupátko Afra - Árčí dostala známku výborná 2 s titulem res. CAC, obě mladé Alfasamuelačky, Asteria a Anelly odešly se známkou výborná. Máme obrovskou radost a gratulujeme! Skvělý výsledek! Obě dvě mladé holky se také zúčastnily bonitace a tímto mají splněné veškeré podmínky k zařazení do chovu. :-)


Afra Naše poupátko - výborná 2, res. CAC

    

Anelly a Asteria Alfa Samuel - výborná


Čtvrtek 1. listopadu

Dostali jsme zprávu a nové fotky od paničky našeho poupátka Chrupky - Fanny. Fannynka nám trochu povyrostla a stává se z ní moc hezká mladá dáma. Nové fotky Chrupajzny můžete omrknou tady. Moc děkujeme! Neuvěřitelné, jak ten čas letí. Je to, jako kdyby to bylo včera, kdy se nám narodila v naší CHS první černopálená fenka, cca o dva roky starší sestra právě zmiňované Chrupky - Fannynky, naše čertice Delta. Dnes nám přišel z plemenné knihy Deltin rodokmen s razítkem na víc, které z naší malé čertičky udělalo chovnou fenu. Pokud vše dopadne tak jak má, už brzy se z naší malé Delty stane mamča a z její mamčy Bubušandy babča. :-O

  

dvě sestřičky - dvouletá Delta a tří měsíční Chrupka alias Fanny

Neděle 28. října

Omlouvám se, ale opět z nedostatku času aktuálka až dnes. Dvacátého října své čtvrté narozeniny společně s celou smečkou oslavoval náš již několikanásobný taťka, mistr světa amoleta Xichtík. Dostal spoustu dobrůtek, ale vzhledem ke své dobrácké povaze mu je holky málem skoro všechny sežraly. :-D

     

š mistr světa amoleta Xichtík

Dorazily k nám zprávy od paniček našich poupátek Chelsea a Chňapky alias Lottky v nichž jsme dostali odkazy na nové fotky a naprosto úžasná videa. Doporučuji shlédnout. Obě holky jsou pěkný raplové, prostě celá mamka Bubušanda. :-) Uvidíme, jak si holky svůj temperament udrží, jejich sestra Delta nebyla jiná, ovšem teď už se hodně uklidnila a je častěji spíše flegmouš po taťkovi. :-) Tím nechci říct, že jí občas nehrabe. :-D Fotky a videa Chelsea jsou zde, fotky a videa Chňapky - Lottky tady. Oběma paničkám moc a moc děkujeme, neuvěřitelně jsme se pobavili. :-D

  

naše poupátka Chelsea a Chňapka

Ani já jsem s natáčením videí nelenila, protože nenatočit velkou lásku mezi našim poupátkem Davídkem a naší bandou by byl hřích. To je samé pusinkování a objímání. A tady je jedno video, tady druhé, tady třetí a zde čtvrté. :-) Holky se Dádovi už přestaly vyhýbat, ale jeho společnost nevyhledávají. Za to ho začali všichni vítat, stejně tak, jako nás dospěláky. Xichtík Dádu miluje na de vše a neustále za nim dolejzá. Dáda je zkrátka Xichtíka a Xichtík Dády. :-)


     

Zambi, Bubu a Dáda + Xichtíkův Dáda a Dádův Xichtík

Neděle 14. října

Vzhledem k tomu, že jsem letos neměla čas na přípravu našich psisek na zkoušky a soutěže (což mě tedy opravdu velice mrzí), dostaly jsme se na naší letošní první zkoušku až dnes. S Deltou jsme se zúčastnily zkoušek vloh na Klatovsku, které se konaly v honitbě mysliveckého sdružení Dlažov. Po pouhých čtrnácti dnech vysilující přípravy Delty na tyto zkoušky jsme dopady kupodivu výborně. :-) Delta zkoušky vloh složila v první ceně s plným počtem bodů 188. Tímto si Delta splnila poslední podmínku k zařazení do chovu. Popravdě, spadl mi kámen ze srdce, protože po prvním týdnu přípravy na zkoušky jsem myslela, že to necháme až na jaro. Ovšem druhý týden už byl lepší a dnes se Delta jednoznačně na zkouškách vyšvihla a udělala mi svou prací obrovskou radost.  :-) I když se Deltě příprava na zkoušky první týden moc nedařila, zažila jsem díky nácvikům, jeden moc krásný zážitek s mojí univerzálkou Zambi. Nelze se o něj nepodělit a tak jsem o tomto zážitku sepsala článek. Můžete si ho přečíst v sekci Počteníčko - Ztracený telefon. :-) Co se dalších zkoušek týče, pevně doufám, že to příští rok bude s naší účastí lepší, ale nic neslibuji, protože vše teď musím přizpůsobovat především našemu poupátku, již pomálu a jistě běhajícímu Davídkovi. Bohužel z dnešních zkoušek nemám ani jedno foto, ráno jsem zaspala a v samém shonu jsem si zapomněla vzít foťák. :-( Výsledek všech známek ze všech disciplín najdete zde.

           

Delta Naše poupátko ZV I.c (188)

Přes sociální síť facebook jsem se také o víkendu dozvěděla, že naše poupátko z vrhu C Capka úspěšně složila lesní zkoušky. Panička o ní napsala: "Mám tu nejúžasnější minijezevčici na světě: dneska bez velkého trénování (ve čtvrtek barva, včera připomenutí odložení a následování) vystřihla LZ v Táboře v I. ceně 241 b., 3 z následování, celkově 2. místo ze 13 psů, před ní se dostala jen křepelačka" Máme velikou radost, moc gratulujeme a děkujeme za perfektní péči a především využití Cápoty vrozených vloh. Capka má za sebou již několik úspěšných dosledů i norování. Klobouk domů před touhle mini nádherou. Tyto zkoušky nebyly Cápoty první. Již ve věku 12 měsíců složila zkoušky bezkontaktního norování! Marti, jen tak dál, jste holky šikovný. :-*

       

naše poupátko Capka, Capka na LZ, Capka dosled, Capka norování

Dorazily k nám zprávy, fotky a video od páníčků našeho poupátka Chelsea. :-) Chelsea si prý už kompletně zvykla a začíná testovat své páníčky, co si může a nemůže dovolit. Její páníčci zase testují Chelsea inteligenci a pořizují jí hlavolamové hračky. :-) Fotky Chelsea včetně videa můžete omrknout zde. Děkujeme moc za foto i info a zdravíme do Chodova.

     

naše poupátko Chelsea
 
Foto a info dorazilo také od paničky našeho poupátka Chňapky - Lottky. Lottka je neskutečný živel, neustále prý někde poletuje a něco zkoumá. Její rodina si s ní užije spoustu legrace. :-) Tomu každopádně věříme a moc nás to těší. :-D Za info i foto také moc a moc děkujeme a pozdravujeme celou rodinku. Nové fotky Lottky jsou tady.

       

Chňapka Naše poupátko, alias Lottka

Středa 10. října

A máme tady další významný den. Narozeninový den. :-) Své první narozeniny dnes slaví naše poupátka vrhu F, Floutek, Fred, Fanny a zesnulý Foxík. Společně s našimi poupátky oslavuje dnes také své páté narozeniny naše příšerka sro Bubušanda. Všem vyjmenovaným našim poupátkům přejeme všechno jen to nejlepší, především hodně zdravíčka, štěstíčka a lásky.

  

Beauty-Ma z Debry a Naše poupátka vrhu F

Dostali jsme zprávu a fotku od paničky našeho poupátka Godieho. Ten se o víkendu zúčastnil oblastní výstavy v Praze, kde získal známku velmi nadějný 1 a parádní posudek - 8 měsíční pes s výbornou hlavou a pohybem. Podle paničky ma prý Godie neutuchající dobrou náladu, chuť do hraní i lumpáren. S paničkou navštěvuje pravidelně psí školku a brzy se zřejmě zajde podívat i na nějaké to norování. :-) Paničko, moc a moc děkujeme za foto i info a především za prezentaci Godieska! :-*


Godie Naše poupátko - velmi nadějný 1

Zprávu a fotky jsme dnes také dostaly od paničky našeho poupátka Christie Darcy. :-) Darcy i paničce se daří vzájemná komunikace, tato princezna prý roste do větší krásy, už si zvykla na cestování autem, celkem se jí daří i domácí hygieně (až na nějaké občasné nehody) a s paničkou chodí do práce. :-) Nové fotky Darcy jsou k vidění zde. Paničce také moc a moc děkujeme za info i foto. :-)


     

 

Naše poupátko Christie Darcy


Pondělí 8. října

O víkendu jsme si po dlouhatánské době vyrazili na výlet a to do města Liberec, kam nás pozvala Hanka se Zdeňkem, páníčci našeho poupátka z vrhu G Gamy (Gejmy). Z Gejmyčky je krásná, mladá, plnochrupá princezna, nádherné barvy a hebounké srsti. Byla jsem velice potěšena reakcí Gejmy, jelikož bylo zřejmé, že nás velmi dobře poznala. Za neustálého povídání se mi kroutila pod nohama a neskutečně se se mnou pořád chtěla mazlit (cizí lidi vítá štěkotem a s nikým se nepomazlí krom svých páníčků). Naše psiska musela bohužel zůstat doma jelikož jsme byli pozváni na mistrovství světa v agility, které se zrovna v Liberci od čtvrtého do sedmého října konalo a tak jsme nechtěli, aby byli v pro ně cizím prostředí dlouhou dobu sami. Velký dík od nás patří Hance a Zdeňkovi, za velice příjemně strávený den a jejich péči. Byla to paráda, děkujeme. :-* A tady už je pár fotek z výletu.




Naše poupátko Gama, aneb mamka Alfa, taťka Xichtík a babička Zambi dohromady :-)




Čtvrtek 4. října

Dnes jsme u nás doma přivítali milou návštěvu. Cestou na Šumavu se u nás zastavili páníčci Martina a Vašík, s našim poupátkem Citrónem. :-) Z Citrónka je šarmantní mladý pes, stále stejně dobrácké povahy. Jeho psí rodina přivítala Citrónka jako vždy vřele a taťka Xichtík se neustále se svým synkem pusinkoval. :-) Za návštěvu moc děkujeme Marti, samozřejmě i za dárečky (bobr měl nakonec největší úspěch u Bubušandy/zkusím zítra natočit video) a pro naše přátele a příznivce zatím přikládáme pár fotek z návštěvy sem.

  

Citrón se svou rodinou (Xichtík, Delta, Zambi, Bubu a Citrón) a naše poupátko Citrón

Opět nám dorazily fotky a zprávy od našich CH raubířek Chelsea, Chrupky alias Fanny a Chňapky alias Lottky. Všechny holky se mají báječně, což nás velice těší a moc paničkám děkujeme za veškeré info a foto našich malých Bubušiček. Fotky holek jsem nahrála do galerií holek, ty najdete v sekci Odchovy - Vrh CH. Chelsea tam má nové fotky ve fotogalerii 2, v které najdete i nějaká videa Chelsea.

     


naše poupátka Chňapka (Lotty), Chelsea a Chrupka (Fanny)



Čtvrtek 27. září

Dorazila k nám zpráva a fotky od paničky našeho poupátka Chňapky alias Lottky. :-) Lottynka se již perfektně zabydlela ve svém novém domově i na chalupě, kde se jí prý opravdu moc líbí. Chodí tam na procházky do lesa, které si oblíbila a důležitě prozkoumává stopy srnčí zvěře, která se ráno prochází po zahrádce. :-D Skvělým místem je také koš na dřevo, ve kterém si Lottka vyhraje tak dlouho, až tam někdy i usne. Doma pak Lotty vyhledává klidná místečka ke spánku a v paničky květináčích se učí norovat. :-) Pár fotek Lottynky z nového domova máme zde.

     


Chňapka Naše poupátko alias Lotty

Od paničky sestry Lottky, našeho poupátka Chelsea, jsme dostali odkaz na parádní video, kde se Chelsea naučila nastupovat a vystupovat do a z přepravní tašky. Video je tady.

     

Chelsea Naše poupátko




Pondělí 24. září

Náš domov opustila i zbývající dvě poupátka vrhu CH, Christie Darcy a Chelsea. Christínka odjela se svou novou rodinou už o víkendu, v sobotu do Prahy. Chelsea náš domov opustila dnes dopoledne a se svými páníčky odjela do Chodova u Karlových Varů. Oběma rodinám bychom chtěli moc poděkovat za dárečky nejen pro naší psí smečku a přejeme Vám příjemné soužití s našimi poupátky, spoustu krásných společně strávených chvilek, jen samou radost a žádnou starost. Našim holkám přejeme samozřejmě především pevné zdraví a spokojený psí život.

       


princezny Cheslea a Christie Darcy se svými páníčky


Od obou holek máme již první zprávy z nových domovů. Cestu zvládly holky celkem v pořádku a téměř vůbec si kupodivu nestýskají. Jen tak dál. :-) Christie odjela se svou paničkou na mateřskou dovolenou a tak budeme moc zvědavý na zprávy, i fotky a od Chelsie máme již několik fotek z dnešního průzkumu v novém domově. Tyto fotky si můžete prohlídnou zde. Pozadu s informacemi není ani panička naší chá holky Chrupky, neboli Fanny (tak jí doma říkají). Ta už je ve svém novém domově prostě doma. :-) Fannynka je prý zlatíčko, velice poslušná a čistotná, což nás velice těší. Nové fotky Fanny (Chrupky) jsou tady. Máme slíbené i fotky a info od naší čtvrté chá holky Chňapky - Lottky, takže se máme na co těšit. Páníčci všem Vám moc a moc děkujeme za informace a dokumentaci, jsme za Vás moc rádi. :-*

 

naše poupátka Chelsea a Chrupka alias Fanny


Sobota 15. září

Kde dnes začít... :-) Asi našimi oslavenci. Dnes jsou tomu přesně dva roky, co na svět přišla naše poupátka vrhu D, Delta, Dak a zesnulý Demi. Nezbývá nám než popřát našim Déčkům všechno jen to nejlepší, hlavně hodně zdraví, štěstí a radosti do dalších let. Delta si oslavu užije zítra, společně s našim poupátkem Davídkem, který bude taktéž slavit své úterní narozeniny se zbytkem rodiny. :-)

    


naše poupátka vrhu D - Dak, Delta a památka zesnulému Demískovi

Dnes jsme měli doma návštěvu. :-) Podívat se na nás přijeli páníčci Terka a Kryštof s našim poupátkem Grace. Z Grace vyrostla pořádná madam. Tudíž povahově bych tipla celá mamka Alfa. Prostě vznešená dámička. Grace vypadá velice dobře, má krásnou hlavičku i barvičku, pěkný rovný hřbet. Na výstavu a do chovu se ale bohužel nedostane, jelikož jí chybí dva horní řezáky. :-(Je to veliká škoda, protože Gracie vypadá opravdu moc dobře, ale i takové vady se prostě v chovu jezevčíků objevují. Každopádně na lásce páníčků Grace to neubere a jak říkám já, nejdůležitější je přeci jen zdraví. Moc děkujeme za návštěvu a mlsky pro tu naší nenažranou bandu a budeme se těšit na další zprávy či návštěvu!

     

Grace Naše poupátko - 8 měsíců

Fotky a zprávy k nám také dorazily od našich poupátek Chrupky a Chňapky alias Lottky. :-) Obě holky si pomálu a jistě zvykají v nových domovech a kupodivu si ani moc nestýskají. Celkem se jim prý daří i čistotě. :-D Lotty momentálně odjela se svými páníčky na průzkum chalupy a tak jsme zvědavý, jak se jí bude výlet líbit. Paničky, moc Vám děkujeme za pravidelné info i foto. :-) Zbylé dvě holky Christie Darcy a Chelsea si ještě užívají klidu u rodinného krbu. :-) Přes den skotačí střídavě v naší koupelně a na zahrádce. Obě holky mají moji obrovskou chválu, přes den jsou na 100% čistotné a s šestihodinovými intervaly se nám daří i přes noc. :-) Všechna tato poupátka vrhu CH mají své nové fotky ve svých galeriích, najdete je v sekci Odchovy - Vrh CH.




CH poupátka - Lotty (Chňapka), Chrupka a Chelsea s Christie Darcy




Pondělí 10. září

A je to tady. :-( Dnes náš domov opustila hned dvě naše nejmladší poupátka, čertí princezny z vrhu CH Chňapka a Chrupka. Chňapka bude bydlet se svou rodinou v Praze a budou jí volat Charlotta, neboli Lotty. :-) Chrupka bude bydlet v Teplicích u rodiny, ve které žil svůj krásný, i když bohužel příliš krátký život náš odchovanec z vrhu F Foxík. Naštěstí jsem dnes ronila slzičky jen jednou, protože čistě náhodou obě paničky si pro své princezny přijely naráz a naráz také s našimi poupátky odjížděly do svých nových domovů. Oběma paničkám moc děkujeme za mlsky a dárečky nejen pro naší psí bandu a nezbývá nám nic jiného než jim a jejich rodinám popřát spoustu radosti s našimi poupátky a hromadu příjemně strávených společných chvil po dlouhá léta. Našim poupátkům přejeme především zdravíčko, to ať slouží a milující rodiny.

       
panička s Chrupkou, poslední společné foto - Christie Darcy, Chňapka, Chrupka, Chelsea a panička s Lottkou

Zpráva a fotky nám dorazily od paničky našeho poupátka Haničky. :-) Jak popisuje panička "Hanička je strašně přátelské stvořeníčko, miluje lidi, ke každému se hned má." Ráda se prý vítá s pejsky, které potkává při venčení, její největší kamarádkou je Sofinka (pejsek z rodiny), s kterou neskutečně dovádí a miluje delší procházky, ze kterých se jí pak nechce kolikrát ani domů. :-) A aby jsme Haničku jen nechválili, prozradíme na ní, že má ještě trochu problémy s hygienou a tak držíme palečky, aby se začalo dařit lépe. Chce to čas a vytrvalost. Moc děkujeme za zprávu i fotečky a pozdravujeme celou rodinku. :-)

             


naše poupátko Hannah, Hannah s mlaďounkou paničkou a Hannah s kamarádkou Sofinkou

Vzhledem k tomu, že aktualizuji až v nočních hodinách (bohužel jinak není čas), mám tady již zprávy od nových paniček obou našich CH holek z nových domovů. Cestu zvládly obě holky na jedničku, spinkaly, jen Chrupka při jedné zastávce trochu ublinkla. Zatím si téměř vůbec nestýskají a prozkoumávají svůj budoucí domácí terén. Paničky, moc vám děkujeme za info a přejeme hlavně poklidnou první noc. :-) Od paničky Chrupky máme dokonce již první fotky z nového domova a tak tady jsou. Ještě jednou děkujeme moc!

       


naše poupátko Chrupka ve svém novém domově



Čtvrtek 30. srpna

Našim poupátkům vrhu CH je dnes šest týdnů. Čas letí jako voda a já si stále nějak nemůžu připustit fakt, že do prvních odběrů našich holek zbývá už jen týden a že coby dup pojedeme na první očkování a tetování. :-( CH děti jsou prostě stále ty moje malé princezničky. :-) Ale zpět k holkám. Holčičky jsou jedním slovem krásné a živé. Celé dny dovádí se smečkou na zahradě. Nejlepší zábava je ovšem se sestrou Deltou, taťkou Xichtíkem a tetičkou Zambi. Ty ta naše děvčata nenechají chvilku v klidu. Delta si svoje čtyři sestřičky tak trochu přivlastnila a nehne se od nich prakticky na krok. Když jsou holky vzhůru, hraje si s nimi. Když holky spinkají, spinká s nimi. Myslím, že Delta bude stejně tak skvělou maminkou, jako je její mamka Bubušanda a stejně tak "skvělým taťínkem" (ten bude u nás doma Deltiným dětem chybět) jako náš Xichtík. :-) Všechny naše Chá holky mají nové fotky v galeriích v sekci Odchovy - Vrh CH. (všimněte si Chrupky, dělá se jí malinký ridgeback na nosánku, Chrupka je první štěňátko v našem chovu, které bude mít pravděpodobně ridge)

     

naše poupátka Chelsea, Chrupka, Christie Darcy, Chňapka a jejich sestra (brzy o dva roky starší) Delta
 

Sobota 25. srpna

Našim poupátkům vrhu CH bylo ve čtvrtek pět neděl. Z malých princezniček se pomálu stávají dámy, které tráví většinu času na zahradě se zbytkem smečky. Skotačí a dovádí, jak je to jen možné, cpou se zvesela masíčkem, granulkami, i konzervou. Mamka Bubušanda je jako vždy pojízdnou mlékárnou a tak je to na našich maličkých cvaličkách pěkně znát. :-) Nějak jsem poslední dobou v těch vedrech nestíhala vcelku nic a tak se omlouvám za zpoždění s focením a aktualizací webu. Fotky našich holčiček najdete jako vždy ve všech galeriích v sekci Odchovy - Vrh CH.



naše poupátka vrhu CH - Chelsea, Christie Darcy, Chrupka a Chňapka


Zpráva a pár fotek nám také dorazili od páníčků našeho poupátka Edy. :-) Z Edy vyrostl velice pěkný pes, skvělé povahy a jak v létě, tak v zimě je moc rád venku, protože ho prý není možné kolikrát ani dostat domů. :-) Moc děkujeme páníčkům za info a foto a moc pozdravujeme celou rodinu, včetně našeho poupátka Edíka.

     


Naše poupátko Eda - jak šel čas :-)



Čtvrtek 16. srpna

Dnes nás přijeli příjemně překvapit páníčci našeho čokopoupátka Bety Bubienky, alias Čikity s rodinou. :-) Z Čikitky vyrostla pěkná mladá fena, které asi chutná stejně tak, jako její mamce Bubušandě, které je i neskutečně podobná. :-D Není tedy ani hubená, ale zase ani tak tlustá. Je prostě pěkná, houževnatá. Jsem moc ráda, že jsem Čikitku mohla vidět v celé své kráse, rodince moc děkujeme za příjemnou návštěvu i za dárečky, které jsme dostali a budeme se moc těšit na viděnou. Aktuální fotky Čikitky jsou zde.

     


Čikitka - naše poupátko Beta Bubienka

Našim poupátkům vrhu CH jsou dnes čtyři týdny. Všechny holčičky jsou už hodně živé, vyskakují z pelíšku, běhají po koupelně, perou se, vrčí, štěkají, ochutnávají granulky a zkrátka prozkoumávají svět. Tohle období je podle mě, tím nejúžasnějším a malých princezen se nemohu nabažit. Všem jsem opět po týdnu udělala nové fotky a nahrála jsem další video. :-) Najdete je v sekci  Odchovy - Vrh CH.



princezny vrhu CH - Chelsea, Chrupka, Christie Darcy a Chňapka


Pondělí 13. srpna

Dorazila nám zpráva a fotky od paničky našeho poupátka Godieho. Ten se v sobotu účastnil své první výstavy, krajské výstavy v Kladně. Podle posudku "hezký pes, hezká hlava, správné proporce, dobrý temperament" a známky velmi nadějný 1 usuzuji, že si Godie s paničkou napoprvé vedli výborně. :-) Paničce hrozně moc děkujeme za foto i info, především také za prezentaci Godieho, gratulujeme, pozdravujeme a vzkazujeme "máme z vás velikou radost, jen tak dál". :-*

     

naše poupátko Godie (celá mamka Alfa :-))


Dvě akční fotky s jogurtem také dorazily od paničky princezny Haničky. Také moc děkujeme a posíláme srdečné pozdravy. :-)

     

naše poupátko Hannah


Čtvrtek 9. srpna

Našim princeznám vrhu CH jsou dnes tři týdny. Čas letí neuvěřitelnou rychlostí a tato naše poupátka už sem tam vylézají z pelíšku. Všechny holky se již také dokážou pěkně rozčilovat a začínají si spolu hrát. Malou ukázku čílení našich CH dětí můžete vidět na novém videu v sekci Odchovy - Vrh CH, kde také samozřejmě najdete u všech našich CH holčiček nové fotky společně s fotkami společnými (upozorňuji, že na videu jsem si na konci spletla Chňapku s Chrupkou, tak se na mě prosím nezlobte). Poupátka jsou poslední dobou nějaká hlasitá, vždy když je jde mamka Bubu nakrmit, některá z nich hlasitě pokňourávají a také pak než usnou. Samozřejmě to není jen tak, ale princeznám se pomálu a jistě derou z dásní zoubky a to asi trochu bolí.




Naše poupátka CH - Chňapka, Chelsea, Christie Darcy a Chrupka

Doplněna je sekce Štěňátka, do níž jsem zveřejnila plán vrhů na rok 2013. Na rok 2013 máme v plánu tři vrhy. Jako první a poprvé by měla mít štěňátka naše čertička Delta (sestra vrhu CH), pro kterou jsem vybrala u nás jediného chovného psa v barvě hnědá s pálením tygrovaná, multišampióna Friga Gold Madeira. A tak se snad můžeme těšit na štěňátka různých, třeba i vzácných barev. Jako druhý a třetí vrh přijdou na svět štěňátka po velké madam Alfě a příšerce Bubušandě. Obě holky budou mít štěňátka opět s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem, již osvědčeným taťkou s vyjímečnou povahou (kdo sleduje náš web delší dobu, zcela jistě ví, o čem píšu).

 


Pondělí 6. srpna

S velkým smutkem oznamujeme celé naší psí rodině, všem našim kamarádům a příznivcům příliš smutnou novinu. V sobotu 4. srpna 2012 předčasně vyhasl život našeho poupátka Foxe. Pejska, který byl tak úžasným přítelem celé své rodině. :-( Foxík zahynul nešťastnou náhodou (vběhl pod kola jedoucího automobilu). Je nám to opravdu moc, moc líto a věříme, že tam za duhovým mostem Foxíkovi nic nechybí a už tam někde skotačí na rozkvetlých loukách s ostatními psími kamarády.

                       

Fox Naše poupátko   *10.10.2011   4.8.2012



Pátek 3. srpna

Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou tak trochu v časovém presu, mám tady opět jednu velkou aktuálku. :-D Včera byly našim princeznám vrhu CH dva týdny. Holky neskutečně rychle vyrostly a z malých prďousků jsou už pořádné kuličky. Není se čemu divit, když mamka Bubušanda je opět jako pojízdná mlékárna a kontajner na potravu v jednom. :-))) Všechny princezny mají již otevřená očka a dokonce se dokážou i pěkně vztekat. :-D Udělala jsem nové fotky každé z nich, také fotky společné, všechny najdete v sekci Odchovy - Vrh CH.



Naše poupátka vrhu CH - Chňapka, Christie Darcy, Chelsea a Chrupka


Fotky nám dorazily od našich odchovanců Ebynky a Foxíka. :-D Ebynka je celá mamka Alfa, jen trochu si nese z tatíka, její nové fotky najdete tady. Fotky fešáka Foxíka, povedeného po mamce Zambi najdete zase zde. :-) Páníčci, moc vám děkujeme. :-)

    


Naše poupátka Fox a Ebovia Alfa

Nechybí nám ani info od novopečených páníčků naší princezny Haničky. :-) Ta se v novém domově chová prý velice slušně. Nestýská si, celkem se jí i daří čistotě a páníčci jsou z ní nadšení a to nás velice těší. I vám moc děkujeme za info a foto Haničky ve svém novém pelíšku, ve svém novém domově. :-) Posíláme jí pusinku a páníčkům v pondělí rodokmen, který jsme dnes bohužel nestihnuli hodit na počtu. :-D

      

naše Poupátko Hannah ve svém novém domově :-)

V pondělí se za naším mistrem světa amoleta Xichtíkem opět vydala panička Zdeňka s Xichtíkovo nevěstou Routou z Nedošínského háje na překrytí. :-) Tentokrát se Routa na Xichtíka musela těšit, jelikož ho vřele přivítala a svatba proběhla během chvilky. Zbylý čas jsme tak mohli se Zdeňkou v klidu využít na focení smečky i jednotlivců. Zdeňi ještě jednou moc děkuji za krásné fotky. Nahrála jsem je sem a tak se všichni můžete mrknout, jaká je chovatelka Zdeňka (také chovatelka od našeho Xichtíka) šikovná fotografka. :-D

 

novomanželé Routa + Xichtík a banda Poupaťáků - Alfa, Bubu, Xichtík, Delta, Zambi a Emča


Sobota 28. července

Nastal čas loučení... Dnes náš domov v dopoledních hodinách opustila naše princezna Hanička. Hanička bude bydlet se svou novou rodinou v Berouně, což nebude od nás zase až tak daleko a to nás těší. Cestu do nového domova prý Hanička profňukala, ale jakmile dorazili na místo, ihned si svůj nový domov důsledně prozkoumala. Uvidíme, jaká bude noc, ale zatím po stýskání není prý ani vidu, ani slechu. Hanička je i velice čistotná a zatím se jí daří potřebu vykonávat venku. :-) Haničce i celé její nové rodině přejeme jen samé příjemně strávené společné chvíle, samou radost, žádnou starost. :-)

       


Hannah Naše poupátko se svou mladou paničkou

Ráno loučení, večer vítání... Na námluvy k nám dnes navečír dorazila z Xichtíkovi rodné chovatelské stanice Xichtíkova nevěsta Routa z Nedošínského háje se svou paničkou, chovatelkou Zdeňkou. :-) Xichtík byl pochválen a zároveň předvedl Zdeňce nejen svou krásu, ale také svojí výkonnost. :-D Routa totiž Xichtíka ze začátku vůbec nechtěla, asi se jí prostě moc nelíbil. Čert ví proč, možná třeba zrovna proto, že je červený a Routa černá. :-D Nakonec se ale zadařilo a svatba proběhla. Pokud se tedy vše povede tak jak má, měla by se Xichtíkovi za cca dva měsíce narodit další krásná štěňátka.



Xichtík a Routa, novomanželé z Nedošínského háje :-)


Čtvrtek 26. července

Dnes oslavila naše nejmladší poupátka vrhu CH týden života. Všechny čtyři princezny pěkně přibývají na váze a mají se hodně čile k světu. Jak jsem zvyklá stále na ty naše převážně červená poupátka, tyhle čertičky mě opravdu hodně nadchnuly. :-) Šmudlané jsou každou chvilku celou rodinou a obzvláště mnou. Jakmile mám chvilku klidu, tak se na místo odpočinku válím před štěňecím domečkem. :-) Moje největší favoritka je poslední fenka Chrupka a neustále mám nutkání přemýšlet, zdali si jí nenechám. :-D Zaujala mě svým již teď krásným pálením a buclatým čumáčkem. :-D Všechny tyto princezny mají nové fotky ve svých fotogaleriích, ty najdete v sekci Odchovy - Vrh CH. :-D 



naše princezny Chrupka, Chňapka, Chelsea a Christie Darcy


Včera jsme doma přivítali velice milou návštěvu. :-) Přijela se na nás podívat panička Martina s našim poupátkem, statným a stále krásnějším Citrónem. Hned jak se Citrón ocitl ve dveřích, obklopila ho celá jeho jezevčí rodina a přivítala ho jak se sluší a patří. Taťka Xichtík se ihned ujal role správného rodiče a s Citrónkem se po prodlouženém líbání pustil do hry. Myslím, že Citrón strávil se svou rodinou na zahradě stejně tak příjemné odpoledne, jako my s Martinou u kafča a klábosení. Marti moc děkujeme za návštěvu, dárečky pro ty naše zlobiče a doufám, že se zase brzy uvidíme. Pac a pusu od rodiny. :-) Pár aktuálních fotek Citrónka je zde.

     

Citrón Naše poupátko


Zpráva a fotky k nám také dorazily mailem a to od páníčků naší odchovankyně z vrhu G Grace. :-) Greace váží něco málo přes tři kilogramy, zrovna přezubuje a když už jsme u těch zoubků, jejich čištění Grace prý nedělá žádné problémy. :-) Velice ráda cestuje, dokonce si zalézá do své připravené tašky, kde celou nedočkavostí na výlet kolikrát i usne. :-D Grace je správný jezevčík, který se nebojí bouřky a možná nás také v brzké době navštíví. Páníčci moc Vám děkujeme za foto i info a i na Vás se budeme moc těšit. :-) Nové fotky Grace najdete tady.

       

Grace Naše poupátko


Všimla jsem si, že jsem tedy pěkná ostuda, protože jsem nějak zanedbala aktualizaci fotek našich členů smečky. Fotky v dospělosti ve své galerii neměla vůbec naše čertice Delta a tak jsem jí nafotila a fotky do galerie dodala. Omrknout je můžete tu. :-) A to je pro dnešek vše, krásný zbytek týdne. :-)


  

Delta Naše poupátko



Sobota 21. července

Doma si stále ještě užíváme naši malou holčičku Haňulku. Ta náš domov bohužel opustí již na konci příštího týdne. Bude to asi těžké loučení, protože jak je Haňulka jen jedna, stala se miláčkem celé rodiny. V pondělí jí bude osm týdnů a roste z ní opravdu překrásná princezna. Dnes jsem jí udělala nové fotky, pravděpodobně předposlední. Najdete je tady. Haňulka na nich není sama, ale je tam i se svými rodiči mamkou Zambi a taťkou Xichtíkem, kteří jí věnují maximální péči. Věřím, že i jim se po naší malé krásné Haňulce bude moc stýskat.

  

naše poupátko Hannah s mamkou Zambi a taťkou Xichtíkem

Všechny naše holčičky vrhu CH dnes dostaly svá jména. :-) Dvě holky jsme pojmenovali Chňapka a Chrupka, druhé dvě holčičky si pojmenovali budoucí páníčci Chelsea a Christie Darcy.



Chňapka, Chelsea, Christie Darcy a Chrupka




Pátek 20. července

Naše čtyři holčičky trochu přibraly na váze a vypadá to, že už i u mamky Bubušandy je vše pořádku. :-) Nahrála jsem tedy první dvě videa vrhu CH, podívat se na ně můžete v sekci Odchovy - Vrh CH, kde také najdete každý den aktuální váhy našich princezniček. :-)



naše cháčkové princezničky :-)

Konečně jsem se dostala k aktualizaci stránek a k doplnění informací. Je jedna hodina a tak tedy stručně. :-) Jako první štěňátko v 11:50 hod. přišla na svět černá fenka. Jako druhé štěňátko se ve 12:05 narodila fenka červená a budoucí páníčci ji pojmenovali Chelsea. Třetí, černá fenka přišla na svět za další hodinu a to v čase 13:00. Poslední fenka černé barvičky se narodila ve 14:05 hod. Všechna štěňátka se zatím mají hodně čile k světu, ještě aby ne, po tak náruživém Bubušandy těhotenství. Mamka Bubušanda zvládla porod velice dobře, akorát se nám objevila poporodní komplikace. Dvě placenty nám zatím bohužel ještě nevyšly ven a tak jsme museli navštívit paní veterinářku. Zítra jedeme na kontrolu, tak snad bude vše v pořádku. Čerstvé fotky všech našich čerstvých poupátek najdete ve všech čerstvých fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh CH. Rodino, kamarádi, příznivci!!! Všem vám z celého srdce děkujeme za přáníčka a gratulace. :-* Zájemci o štěňátko, Vám vzkazujeme, aby jste se nám v případě zájmu ozvali. Dvě černé cácorky jsou zatím ještě volné.

  

Maminka Bubušanda se svými princeznami vrhu CH :-)




Čtvrtek 19. července

Tak to máme za sebou. Bubušandě se narodila čtyři poupátka, všechno jsou to holčičky, tři černé a jedna červená. :-) Podrobnosti napíšu později, až budu mít trošku víc čásku a samozřejmě dodám i víc fotek. :-)

  

Naše poupátka vrhu CH :-)
 
V 11:50 jsme se konečně dočkali prvního poupátka. Jako první se Bubušandě a Xichtíkovi narodila černá fenka a váží 159 g. Jako druhé poupátko přišla na svět druhá fenka, ta je o něco menší, je červená a váží 134 g Narodila se ve 12:05 hod. :-D Bubušanda vše zvládá na jedničku. :-) (barvy ještě 100%ně potvrdím, až štěnda uschnou)


Čas 10:24 dostavily se nám první stahy, Bubuška začne za pár hodin, možná dřív rodit.

A máme to tady! Čas 9:10 hod. Vypadá to, že Bubušandy poupátka vrhu CH se rozhodla přijít na svět zrovna dnes. :-) Bubušanda již od včerejšího večera signalizuje blížící se porod. V noci jsme se tedy ještě celkem vyspaly, ale podle Bubušandy stále nervóznějšího chování a zrychlujícího se dechu usuzuji, že Bubu bude rodit právě dnes, přesně na termín. Zbývá nám tedy jen jediné přání, aby vše proběhlo v pořádku, maminka ať moc nezkusí a ať se jí odměnou narodí krásná, živá a zdravá poupátka.



Bubušandička - nastávající maminka



Sobota 14. července

Přišla nám zpráva a fotky od paničky našeho poupátka Foxíka. Foxík se opravdu pomamil a to nejen co se vzhledu týče, ale podle informací i povahově. :-) Miluje kousání klacíků a šišek, stále by si prý jen hrál, přetahoval se a páníčkům nosí hračky. Prý je učenlivý a to mluví zkrátka za vše - prostě celá mamina. :-) Paničce moc děkujeme za info, foto a já ještě jednou za dáreček, který mi opravdu udělal obrovskou radost. :-* Nové foto Foxíka je zde.


     

Naše poupátko Foxík :-)

 
Naší příšerce s.r.o. zbývá do porodu necelý týden. Bubušandě prostě a jednoznačně těhotenství opravdu svědčí a užívá si ho s plnou parádou. :-) Chrní v posteli, neustále se chodí lísat, vyžaduje mazlení a hlazení protože moc dobře ví, že právě ona je ta, která je momentálně obletovaná nejvíce. :-) Samozřejmě se cpe horem dolem a jak můžete vidět na fotkách níže a v odkazu tady, už je pomálu širší než delší. Já už začínám být pomálu nervózní a říkám si, už aby to bylo za námi a jediné co mi uklidňuje, je pohled na naší spokojenou nastávající maminku Bubienku, která si momentálně doma lebedí, jako princezna na hrášku a vyzařuje maximální pohodou a spokojeností. :-) Nu, už aby byla příští sobota. :-)

     

nastávající mamka Bubušanda jak má být, aneb jezevčík širší než delší :-)))




Středa 11. července

Tak jsme měli po středeční buřině doma menší výpadek internetu a než jsme přišli na to, že nám odešel vlastně jen napáječ, dorazila nám hromada novinek. :-) Začnu tedy zprávou od páníčků našich géčkových poupátek Godieho a Gala Berrynky. Z Godieho je prý už velký chlapák, začal zvedat nožku (od čtvrtého měsíce), což je podle mě tedy hodně brzy a navštěvuje pravidelně psí školku, kde dostává individuální péči, protože je ve své skupině malých plemen zcela sám. :-) Velice kamarádský je se všemi pejsky, i lidmi, temperamentu má hromadu a je k neutahání.

  

Naše poupátko Godie


Ze sestřičky Godieho Berrynky (mojí oblíbenkyně) se stala krásná elegantní mladá psí slečna. Podobou jde spíše do mamky Alfy. Berrynka už má skoro kompletně vyměněný chrup a váží 3,2kg. :-) S páníčky strávila dovolenou ve Francii, kterou si prý náramně užila a na dovče se jí moc líbilo. Přišlo víc foteček a tak jsem je nahrála do její galerie. Podívat se na ně můžete tady. Doma si pak Berrynka pohrává s o měsíc starším kamarádem Matýskem, jorkšírským teriérem.

  

Naše poupátko Gala Berrynka (malinká) s paničkou


Jedna fotečka nám také dorazila od Hanky z Calgary a myslím, že o tom jak se naše poupátko Aramis (Alf) má, vypovídá jednoznačně... Prostě leháro. :-)



Naše poupátko Alf - Aramis

Páníčci našich poupátek, všem vám hrozně moc děkujeme za zprávy i fotky!!!

V neposlední řadě tady mám zprávu z domova. V pondělí bylo naší Haničce šest neděl a to znamená, že nás tento týden čeká tetování, očkování a další odčervení. Hanička má také nové fotky ve své fotogalerii, ty najdete v sekci Odchovy - Vrh H. Haňulda je už pěkné éro a doma nenechá žádného z rodiny klidným. Tedy pokud zrovna nezařezává. :-) Je stále od maminky Zambimi kojená, ale už bez problémů papká i masíčko a granule. :-)

  

Naše poupátko Hannah


Úterý 3. července

Další týden utekl jako voda a já tady pro Vás mám několik novinek a dění z domova. Začnu našim poupátkem Davídkem, který nám roste v rozeného pejskaře. :-) Za svého osobního psa si vybral, našeho mistra světa amoleta Xichtíka. Sympatie jsou každopádně na obou stranách a i Xichtík si vybral Dádu za svého parťáka číslo jedna. :-) Vždy jsem nerada slyšela slova, chceme pejska pro děti, ale po tom, co se děje u nás doma jsem svůj názor tak trochu změnila. :-) Teď budu spíše alergická na slova jezevčík je pes, který se nehodí k dětem. Doufám, že tohle už nikdy neuslyším a ani nebudu číst v žádném pejskařském časopise! Inu mrkněte sem, do Davčovo fotogalerie na fotky a posuďte sami, jaký je námi tolik milovaný JEZEVČÍK. :-D

  

Dáda se svým psem Xichtíkem a Zambima s Dádou - výchova (prostě nás napadl, potrhlý nápad) :-D


Naší Bubušandě zbývá do porodu 15. dní. :-) Bříško už jí pěkně narostlo, ovšem to nic nemění na její bláznivé povaze. Stále lítá jako splašená, skotačí a kravne s Xichtíkem. Začíná také pěkně nabírat na obrátkách, co se žrádla týče a cpe se, jak jen to je možné. Kolikrát mám obavy, aby nám nepraskla. :-))) Bubu si těhotenství jako vždy vysloveně užívá.
 
  

naše spokojená nastávající maminka Bubušanda (v pozadí s Hančou)


Včera bylo naší Haňulce pět týdnů. :-) Vyrůstá z ní pěkná, zvídavá ďáblice. Celé dny (pokud je hezké počasí) tráví na zahradě s celou smečkou, která o ní řádně pečuje. Haňulka má zapsanou aktuální váhu a nahrané nové pětitýdenní fotky. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh H.

     


Naše poupátko Hannah



Úterý 26. června

Včera byly naší Haničce čtyři týdny. Už je to pěkná čiperka, která nám pěkně pobíhala po ložnici. Nejdříve jsem si myslela, že jí z ložnice stěhovat do koupelny nebudu, aby tam nebyla tak samotná (po odchodu Hokýska za duhový most se jí dost stýskalo), ale vzhledem k tomu, že mi v noci budí Davídka, musela jsem. Všechny dveře ale nechávám otevřené, a jakmile se Haňulka vzbudí, hned za ní někdo běží. Jak už mamka Zambi, tak já, nebo taťka Xichtík i malá čertice Delta nezůstává s péčí o Haničku pozadu. Hančí má nové fotky ve své galerii, ty najdete v sekci Odchovy - Vrh H.

     

Naše poupátko Hannah



Pátek 22. června

Chovatelství má i své černé stránky... :-( Se slzou v oku oznamuji všem našim kamarádům, příznivcům a především budoucím páníčkům hrozně moc smutnou zprávu. Někdy přes noc nám bohužel uhynul pejsek z vrhu H Hokýsek. Pravděpodobně nějaká viróza, či selhání nějakého orgánu. :-((( Je nám to opravdu hrozně moc líto, dál psát už nemohu. :-(((

 
 
 


Středa 19. června

Včera byly našim poupátkům vrhu H Haničce a Hokymu tři týdny. Obě štěňátka mají nové fotky v sekci Odchovy - Vrh H. Prckové už občas pomálu vylezou z pelíšku, ale ještě sami neumějí najít cestu zpět. Obě štěňátka mají za sebou první odčervení a pěkně přibývají na váze. Mamka Zambi je už hodně nechává o samotě a užívá si odpočinku na zahradě s ostatními psisky. :-)



Hanča a Hoky 3. týden :-)


Čtvrtek 14. června

Tak jsme s Bubušandou vyrazili k paní veterinářce na ultrazvukové vyšetření. Už jsme to zkrátka nemohli vydržet, jak jsme byli zvědaví. :-) Bubu zabřezla a v bříšku schovává pravděpodobně minimálně tři štěňátka. Moc jsme nevykoukali, protože poupátka jsou ještě opravdu malinká a Bubu pravděpodobně zabřezla až z druhého krytí. :-) Tímto oznamujeme budoucím páníčkům, naší poupaťácké rodině, všem našim příznivcům a kamarádům, že cca za měsíc by tedy měla přijít na svět naše poupátka vrhu CH. :-D

     

Naše poupátka vrhu CH v bříšku maminky a takhle zrovna odpočívají jejich rodiče Bubušanda a Xichtík :-)


Středa 13. června

Naše poupátka vrhu H Hoky a Hanča se svými rodiči mamkou Zambi a taťkou Xichtíkem mají v sekci Odchovy - Vrh H dvě nová videa. :-)))

maminka Zambima a naše háčková poupátka :-)



Pondělí 11. června

Od porodu Zambi utekly dva týdny a přesně tak stará jsou dnes i naše poupátka vrhu H, Hoky a Hanička. :-) Obě štěňátka už začínají otevírat očka, Hanča už má pěkně otevřené obě, Hokýskovi zatím ještě jedno očko trošku stávkuje. :-D. Obě štěňátka jsou prvotřídní buřtíci, ještě ani moc nelezou, spíš se převalují. Nové fotky našich buřtisek najdete v sekci Odchovy - Vrh H. Mamka Zambi už konečně začala tak trochu opouštět pelíšek, vždy nás přijde pozdravit do kuchyně, ale to jen v případě, když jsou všechna ostatní psiska na zahradě. Několikrát za noc se už také dere do postele, kde si pokojně odpočívá, dokud nepřijde opět čas kojení a očisty. :-)

    


Maminka Zambi se svými poupátky pejskem Hokym a fenečkou Hannah



Sobota 9. června

Dnes jsme strávili příjemné sobotní dopoledne a odpoledne na 47. Podbrdské krajské výstavě psů v Rokycanech. Přihlášená byla jen naše čertice Delta, která si v mezitřídě vedla výborně a vyběhala si tak známku výbornou 1 a tituly Vítěz třídy a Krajský vítěz. Foťák jsem bohužel dnes zapomněla doma (tak trochu jsme zaspali) a tak z výstavy nemám ani jednu fotku. Jako doprovod a velká podpora jel s Deltou její taťka Xichtík. :-) Posudek Delty je zde.



Delta Naše poupátko - výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz


Čtvrtek 7. června

Dorazily nám krásné fotky a video našeho poupátka Foxíka, celého malého Zambíčka. :-) Omrknout je můžete tady. Paničce moc a moc děkume! :-*

  


Naše poupátko Fox s kamarády ze školky a sám pan Foxík Zambíčkovatý :-)



Úterý 5. června

Čas letí neuvěřitelně rychle a my tady máme přání všeho nejlepšího, především hodně zdravíčka, štěstíčka a stále tak skvělé páníčky jako doposud pro naše poupátka vrhu E. Dnes jim je totiž jeden rok. :-) VŠECHNO NEJLEPŠÍ ÉČKA NAŠE!



Eby, Ebrok, Ela, Eda a Emča dnes slaví své první narozeniny




Pondělí 4. června

Našim poupátkům vrhu H je dnes první týden. :-) Obě štěňátka perfektně prospívají, obzvláště obryně Hannah, ze které je už pěkný otesánek. :-) Oběma háčkovým veverkám jsem nafotila nové fotky, ty najdete ve všech galeriích v sekci Odchovy - Vrh H. Mamka Zambi se stará pořád stejně intenzivně a od štěňátek se ještě vůbec nevzdaluje. :-) Trochu mi její starostlivost dělá problémy při focení mrňousků, ale po nějaké době přemlouvání a domlouvání si Zambi nechá přeci jen říct a focení pozoruje z pelíšku.

  

Hannah a Hoky - 1. týden



Sobota 2. června

Dnes nás přijeli navštívit páníčci našeho poupátka Fredíka. :-) Fredík vypadá velice pěkně, má moc krásnou ušlechtilou hlavičku a jak jsem tak vypozorovala, je to pěkný živel, který je k nezastavení. Tak trochu mi připomíná naše poupátko Cinka v dorosteneckém věku, protože přesrsťuje stejným, srandovním, pankovým způsobem. :-) Fredovi jsem po úspěšném boji zkontrolovala chrup, zatím mu chybí ještě jeden zoubek do plnochruposti. Udělala jsem také pár fotek, můžete se na ně podívat tady. Freda vyfotit v klidu bylo celkem umění. :-) Páníčci Fredíkovi, moc vám děkujeme za návštěvu, která nás velice potěšila a za mlsky pro naše nenažrance (skoro jsem je ani nestačila donést mamince Zambince). Pokud budete mít zase někdy cestu kolem, určitě nám dejte vědět, budeme se těšit.

    

Fred Naše poupátko - téměř 8. měsíc

Nu a včera, jsem docela jen čistě náhodou byla zase pro změnu na návštěvě já. A to u brášky Freda, našeho poupátka Floutka. Jela jsem se svým bratrem pro novou motorku a ejhle, zrovna okolo vísky Běloky, kde Floutek bydlí se svou paničkou. Floutkovi doma říkají Rambo a já bych ho spíše nazvala turbo. :-D Z Floutka je také velice pěkný dorostenec, s ušlechtilou hlavičkou a krásnou barvičkou. Fotky se povedly bohužel jen tři maličké (neměla jsem sebou foťák a tak musel stačit mobil), protože jsem s touhle návštěvou vlastně vůbec nepočítala. Kdo také mohl tušit, do jakých končin naší republiky mě můj bratr zavede. :-D I Floutkovým, nebo vlastně Rambíkovým děkujeme moc za vlídné přijetí naší přepadovky. :-D


     

Floutek naše poupátko alias Rambo - téměř 8. měsíc




Pátek 1. června

Rok se s rokem sešel a máme tady opět den dětí. :-) Nu a přesně před dvěma roky přišla na svět naše čtyři céčková poupátka Cassie, Capka, Citrón a Cink. Poupátka naše milovaná, přejeme vám všechno jen to nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka. :-*


 

Naše poupátka Cassie, Capka, Cink a Citrón



Čtvrtek 31. května

Našim poupátkům vrhu H jsou dnes tři dny. Z mrňousků rostou pěkné kuličky, zvláště z Hanči. :-) Nové fotky a také první video jsou k vidění v sekci Odchovy - Vrh H. Maminka Zambi se od nich (krom bleskového venčení) ještě nehnula ani na 10 vteřin. Už se ji ale pomálu začíná srovnávat tvorba mlíčka a tak jsme mohli přestat odstříkávat.


  

naše háčková poupátka - tmavší Hannah a světlejší Hoky




Úterý 29. května

Od porodu Zambi uběhl jeden den. Našim dvěma háčkovým poupátkům se daří výborně. Pěkně přibývají na váze a jsou velice spokojená, o tom svědčí jejich plná bříška a naprosté ticho, které přetrvává v pelíšku. Mamince Zambi se daří také dobře, trošku bojujeme s přebytkem mléka, to musíme sem tam odsávat, protože Zambi, je jako vždy pojízdná mlékárna a mléka nemá jen pro štěňátka dvě, ale rovnou pro celou rotu štěňátek. :-) O své dětičky se stará prvotřídně, ostatně jako vždy, je to přeci naše lízací panenka. Dostat jí od nich, třeba jen na venčení je opravdu umění. :-) Hokymu i Haničce jsem dnes udělala nové "suché" fotky, ty najdete v sekci Odchovy - Vrh H. Doplněná je také aktuální váha obou těchto našich krásných poupátek, která teď budeme první týden života vážit denně. :-)


Hannah a Hoky



Pondělí 28. května

Bude skoro půlnoc a u nás doma už všechno spokojeně a poklidně spinká. Děkujeme moc všem našim psím příbuzným, přátelům a příznivcům za podporu, sledovanost během noci i dne, a následné gratulace. Řeknu Vám, bylo to tedy náročných šestnáct hodin. Nezahmouřila jsem oka, abych mohla neustále hlídat tu naší novopečenou maminku Zambimku, která už teď zaslouženě zařezává se svými mláďátky Hokym a Haňulkou. :-) Já musím jít také, protože už mi padají víčka. Každopádně než usnulo to mé osmiměsíční poupátko Davídek, stihla jsem našim poupátkům vrhu H vytvořit novou sekci mezi Odchovy a zbytek už dodám zítra nějak během dne. Těšit se můžete především na nové fotky našich mrňousků. Tak dobrou noc a ještě jednou díky. :-*

 

novopečená maminka Zambima se svými poupátky Hokym a Háňou :-)

Je 16:48, a aby oba budoucí páníčci a jejich rodiny měli radost, máme na světě druhé poupátko. Je to červená fenka, velká :-) a váží 206 gramů. Zambima pravděpodobně v bříšku už nemá žádné další poupátko. :-) A protože jsme se dlouho načekali, tak porod sám o sobě byla pěkná rychlovka. Oba budoucí páníčky prosíme o zaslání jmen pro svá konečně narozená poupátka. :-)))  

 

KONEČNĚ!!! Čas 16:25 a na světe je první poupátko vrhu H. Je to červený pejsek a váží 196 gramů. :-))) Zambi porodila sama, bez sebemenší asistence. Ohromný balvan mi spadl ze srdce, už jsme se konečně dočkali a vše zatím probíhá hladce. :-D



Je 13:30 a dostavily se první stahy, šup s tou naší mamkou na náš porodní sál.

Čas 10:00. Máme za sebou návštěvu pana veterináře. Zambi ještě stále neporodila a tak mi to nedalo a jeli jsme raději vše zkontrolovat. Předporodní stav odpovídá normálu, na sonu jsme viděli dvě tlučící srdíčka a Zambi se nám začíná pomálu otevírat. Sice tohle její signalizování 24 hod. předem je běžné, ale jistota je jistota. :-) Teď už jdeme zase odpočívat, protože jsme toho v noci moc nenaspaly. Hezký den, budeme i nadále informovat.



Zambíček naše statečná maminka


Neděle 27. května

Čas 23:30. Tak jsme se konečně dočkali změny Zambimi chování a vypadá to, že do rána by "mohla" příjít na svět námi již dlouho očekávaná poupátka vrhu H. Tak teď už jen jediné přání, aby vše proběhlo v pořádku a bez komplikací...



68. den, my čekáme, pozorujeme, čekáme, pozorujeme a stále čekáme a pozorujeme, nu a Zambi pořád ještě nic. Dokolečka dokola to samé... Hraje si, cpe se, je v klidu a v pohodě. 


     

napínáček Zambíček
 



Středa 23. května

O víkendu jsme doma měli velice milou návštěvu. Přijeli se na nás z Liberce podívat páníčci naší Gejmi (Gama Naše poupátko), Hanka s manželem. Gejmička vyrostla v krásnou dorostenku a myslím, že z obou rodičů má zatím jen to nejlepší. Pěkně se jí začíná protahovat mordička a z krásného rovného hřbetu se stává dlouhá špagetka. :-) Po Xichtíkovi podědila jeho krásné mohutné tlapky, stejně tak jako spousta dalších našich poupátek. Z návštěvy jsem byla opravdu velice potěšená, i když uvítání maminky i tatínka jsem čekala pestřejší. Mamka Gejmi chňapla po čumáku a Xichtík, který si se všemi svými dětmi vždy hraje, měl ještě stále plnou hlavu Bubušandy. :-O Jediný kdo by si býval chtěl hrát, byla čertice Delta, ale Gejmička se před ní po tom Alfyny - maminy chňapnutí trochu ostýchala. Hani, děkujeme moc za návštěvu a dárečky a už se budeme velice těšit na další letní shledání. :-) Pár fotek z návštěvy máme tady.


Gejmi se svou rodinou :-)

A máme tady termín porodu! Všem našim příznivcům, ale hlavně budoucím páníčků, kteří už netrpělivě čekají na svá poupátka vzkazujeme, že Zambi se zatím tváří jakoby nic. Je v klidu a hraje si se svými hračkami. Dnes se tedy pravděpodobně ještě rodit nebude. Uvidíme, co bude přes noc a jak to bude vypadat zítra. Každopádně jak tak na Zambi koukám, to napínání nás jí opravdu velice baví. :-)



Zambimě se ještě rodit nechce a má jinou práci :-)


Neděle 20. května

A námluvy u nás přetrvávají. :-) Už několik dní máme doma místo šesti jezevčíků jen pět. Čtyři normální a jednoho prodlouženého s dvěma hlavami, na osmi nožičkách. Ano, to je naše spojení Xichtík + Bubušanda. Xichtík Bubušandu nenechá opravdu, ale opravdu ani chvilku o samotě. Neustále jde v jejích patách, když Bubušanda odpočívá, odpočívá i Xichtík u ní s hlavou položenou na jejím hřbetu, ať už Bubu leží kdekoliv. Zkrátka kam Bubu, tam Xichtík. Xichtík jí dokonce nenechá ani o samotě nažrat, aby se mu náhodou neztratila na vteřinku z dohledu. :-) Bubák baští s Xichtíkovo hlavou na hřbetu, nebo s Xichtíkovo hlavou položenou v misce. Musela jsem trochu do téhle 200% lásky zasáhnout, aby si jak Bubušanda, tak Xichtík trochu odpočinuli a během dne je od sebe několikrát odlučuji. Na Bubušandě bylo již vidět, jak jí ta Xichtíkova přehnaná zamilovanost otravuje. Xichtík to ovšem nevzdává ani při odloučení a neustále hledá možnosti, jak by se k Bubušandě zase dostal, takže si vlastně ani moc neodpočine. Jó příroda, to je mocná čarodějka. Jednu výhodu to má, především pro naši lidskou smečku... S Bubušandou totiž hárá i jejich dcera z druhého Bubušandy vrhu Delta, kterou Xichtík z velké lásky k Bubušandě přehlíží, jako by nebyla a to je pro nás obrovská výhoda. Převelikou lásku Xichtíka a Bubušandy jsem samozřejmě nafotila a několik fotek najdete tady v budoucí galerii vrhu CH. :-)


Šíleně zamilovaný, pronásledovatel Xichtík a vnadná Bubušanda :-) Na poslední foto Xichtík vyhlížející svou nevěstu na schodišti



Čtvrtek 17. května

Máme nakryto! Dnes u nás doma proběhl první den vdavků naší příšerky s.r.o. Bubušandy s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem. :-) Tyhle dva nezbedové si spolu už několik dní jen tak pohrávali, škádlili se a nedali jeden bez druhého ani ránu. Xichtík, jako správný partner si svou nevěstu Bubušandu hlídá na každém kroku a to dokonce i před ostatními fenkami. :-) Pokud se zadaří, měla by se štěňátka vrhu CH narodit v polovině července. Jaké barvičky vypadnou, to se ovšem musíme nechat překvapit. Původně jsem krytí Bubušandy Xichtíkem vůbec neměla v plánu, ale vzhledem k již nemožnému krytí čokoládovým psem Paulem a předchozímu neplánovanému vrhu D ze spojení Xichtíka a Bjůty, který se opravdu vydařil (z Delty i Daka vyrostla opravdu moc pěkná psiska) rozhodla jsem se toto spojení opakovat zas a znova. :-)

rodiče budoucího vrhu CH mistr světa amoleta Xichtík a příšerka s.r.o. Bubušanda :-)

Naší rozárce Zambi zbývá do termínu porodu necelý týden. Štěňátka o sobě dávají v bříšku pěkně znát a jsou cítit velice dobře pohyby a to i přes to, že Zambinka nemá žádné velké bříško. Že by se tam opravdu tentokrát schovávala jen dvě poupátka? Byla bych ráda, protože by Zambi alespoň neměla tolik práce... Inu nechme se překvapit, co se vyklube z jednoho nevinného brzkého krytí. Každopádně Zambi toto těhotenství snáší velice dobře, spíše jakoby ani březí nebyla. Je čiloučká, mrštná, nebýt těch jejích tulících se a mazlivých nálad, ani bych nepoznala, že nějaká štěňátka očekává. :-) Doma už se těchto prcků nemůžeme dočkat, až byteček zase ožije tím krásným štěníkovským pískotem.



maminka Zambimka :-) (to co teď doma vyvádí Xichtík s Bubušandou, se Zambi zrovna moc nelíbí a každou chvilku jim nadává. Všimněte si napučelého výrazu na třetím snímku. :-))



Úterý 8. května

Dnešní krásný slunečný, sváteční den jsme strávili ve Staňkově. Zde se konala oblastní výstava psů, na kterou jsme přihlásili do třídy pracovní velkou madam Alfu, do třídy vítězů mistra světa amoleta Xichtíka a čertici Deltu do třídy mezitřídy. Jako talismánek nás doprovázela, kdo jiný, než... naše příšerka s.r.o. Bubušanda. :-D Velkou radost nám také udělala naše rodinka z chovatelské stanice Alfa Samuel - Hanka, Věrek a Ája (páníčci našeho poupátka Árčí-Afry). Ty totiž nelenili a do Staňkova se vydali také s přihlášenou, moc krásnou dcerkou Árčí a Xichtíka, vnučkou naší univerzálky Zambi Asterií. Ta byla vystavována ve třídě mladých. :-) Tento výstavní den jsme si všichni opravdu velice užili, především jsme rozebrali všechno možné i nemožné (na to jsme měli opravdu hafo času) a domů jsme odjížděli s nemalým výstavním úspěchem všech našich vystavovaných psisek. :-))) Fotky z výstavy si můžete prohlídnout zde, určitě omrkněte tu Asterky parádní papulku, dlouhou jí má jak mravenečník. :-) Nu a tady už jsou výsledky úspěchů našich jezevčích miláčků:

  
           Xichtík z Nedošínského háje - výborný 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz (posudek)           

            Delta Naše poupátko - výborná 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz (posudek)           

            Alfa Naše poupátko - výborná 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz (posudek)           

            Asteria Alfa Samuel - výborná 1, vítěz třídy           


Sobota 5. května

Vzhledem k tomu, že fotky jako památka nestačí, natočila jsem ještě dnes pár videí Davídka a naší chůvičky Xichtíka. Videa můžete zkouknout v sekci Videa/Xichtík. :-)


Více čtěte níže :-)

Dlouho jsme se neozvali, žádné žhavé novinky momentálně nemáme a tak alespoň nějaké to dění z domova. :-) Naší nastávající mamince Zambimě zbývá do porodu našich poupátek vrhu H necelých dvacet dní. Březost na ní není ale ještě moc znát. Předevčírem při společné procházce radostně vypichovala na poli bažanty, za kterými běhala a krátce hlásila. Bříško jí ještě taky moc nepovyrostlo, jediné co se změnilo je to, že už přestala bedlivě hlídat naše lidské štěňátko Davídka a teď už spíš víc odpočívá v již připraveném domečku, kde bude trávit první čtyři týdny se svými štěňátky a nikoho tam nechce pustit. :-)




Zambi s taťkou Xichtíkem, rodiče budoucího vrhu H

Role hlídače našeho Davídka se změnila spíše v roli chůvičky, o kterou se momentálně postaral kdo jiný, než náš mistr světa amoleta Xichtík. K Dádovi si každou chvilku lehá, nechá se od něho tahat za srst, ušiska i čumec a když si ho Dáda zrovna nevšímá, hodí sebou na záda a prosí a prosí, dokud se ho Dáda opět nezačne dotýkat. Úplně mi to připomíná štěněcí období, kdy se štěňátka začnou hýbat, psí mamka konečně dovolí Xichtíkovi, aby se ke štěňátkům mohl přiblížit, a on zaujme úplně přesnou roli chůvičky. Neuvěřitelný tento náš super jezevčík. Co si nechá všechno od těch mláďat líbit, to je zkrátka k neuvěření. :-)




Naše poupátko Davídek se svou chůvičkou Xichtíkem

A abychom nezapomněli na zbytek smečky, tak tady je fotečka, kterou jsem dnes vyfotila a myslím, že stojí za zveřejnění.




Emča, Delta, Alfa, Bubušanda, Zambi a Xichtík



Pátek 20. dubna

Náš domov opustilo i poslední poupátko z vrhu G a to prvorozený pejsek Gazík. Ten bude bydlet se svou rodinou v nedaleké vesničce Šťáhlavech a to znamená, že když budeme chtít, můžeme Gazíka občas jednoduše navštívit a Gazík se svou rodinou může navštívit zase nás a to nás velice těší. :-) Přejeme novým páníčkům i Gazíkovi do společné cesty životem hodně štěstí, radosti a žádné starosti.


     

 

Gazík Naše poupátko a Gazík se svou mamkou, taťkou a s nejmadšími členy své nové lidské smečky :-)


Čtvrtek 19. dubna

Byli jsme se Zambi na návštěvě u paní veterinářky, která nám udělala ultrazvukové vyšetření. Toto vyšetření nám prokázalo, že je Zambi březí a v bříšku jsme měli možnost vidět minimálně dvě štěňátka. Očekávaný vrh H by se měl narodit 25. května. Co se v naší Zambušce právě teď odehrává můžete sledovat v kalendáři březosti zde.


 

A tady je naše nastávající maminka Zambi-Ma z Debry, na druhé fotce i s tatínkem Xichtíkem



Neděle 15. dubna

Dnes se u nás oslavovaly narozeniny. Dnes je tomu přesně pět let, od té doby, co na svět přišla zakladatelka našeho chovu, několikanásobná maminka i babička, naše těhulka, jemná, hebká, ale zároveň univerzální a jedinečná miniaturní dlouhosrstá jezevčice, jejíž jméno se v historii chovu jezevčíků nezapomene. Zambima z Debry. Moc děkujeme za přáníčka všem přátelům, kteří si na naší Zambušku vzpomněli, vzkazy jsme jí vyřídili, tlapičkou jsme potřásli i za vás kamarádi. :-) Děkujeme.

     


Zambi-Ma z Debry

A teď už tady mám opět zprávy a fotky od našich poupátek. Trochu se s nimi během týdne roztrhl pytel a tak to vezmeme pěkně jedno poupátko po druhém. Páníčci našich poupátek všem vám moc a moc děkujeme za úžasné reporty. :-) Zpráva a fotečky dorazily už před delší dobou od páníčka našeho poupátka Ebynky (Ebovia Alfa). Eby je prý hodná, ale musejí jí cepovat. :-) Z Ebynky je už velká slečna, protože už má za sebou první hárání. Skvělou fotodokumentaci Ebynky, jak nám měsíc od měsíce roste najdete tady.


          

naše poupátko Ebovia Alfa

Další zprávu tady mám od paničky našeho poupátka Foxe. Ten navštěvuje psí školku a paní cvičitelka ho prý velice chválí. :-) My zase moc chválíme paničku, která o Foxíkovi píše jak je úžasný, heboučký a miloučký, šikovný a chytrý jak lišák, protože nebýt jí, nebyla by ani chvála Foxíka od paní cvičitelky. :-) Foxík prý doma už i hlídá, jde z jedné lotroviny do druhé a je s ním ohromná zábava. :-)

            

naše poupátko Fox


Samozřejmě tady máme také zprávy a fotky od našich zatím nejmladších poupátek z vrhu G. Grace, Godieho, Gamy i Gala Berrynky. :-) Všechna poupátka byla již na prohlídce u pánů veterinářů a byla moc pochválena, což nás opravdu těší. Podle zpráv také soudíme, že všichni páníčci si do sytosti užívají krásného štěněcího věku, štěněcích radovánek a blbnutí. Inu mrkněte štěníkům do fotogalerií a posuďte sami. Nové fotky najdete u všech Géčkových poupátek v sekci Odchovy - Vrh G. A tady už je záznam toho nejlepšího. :-) Všechna naše poupátka a milý páníčci máme z vás velikou radost a těšíme se na další fotky a zprávy od vás všech co jste se nám už ozvali, ale také se těšíme na zprávy a fotky těch, kteří se nám už delší dobu neozvali. :-) 

  

naše poupátko Gala Berrynka malinká a její kamarád (o drobet starší) Matýsek

     

naše poupátko fešanda Gama při odpočinku

    

naše poupátko Godie - malý elegán a zároveň raubíř



naše poupátko Grace, aneb štěně jak má být


A tady už je zpráva o pátém štěňátku z tohoto početného vrhu, prvorozeném pejsku Gazíkovi, který zatím stále čeká na své nové páníčky. Z Gazíka se stává čim dál tim víc ušlechtilejší a mazlivější štěňecí pejsek, který se velice rychle učí hygieně a tak z něho máme také velikou radost. (jen abychom si moc nezvykli...) :-)

     

naše poupátko Gazík - malé pyšnící se pávátko

Sobota 7. dubna

Máme tady Velikonoce, bílou sobotu a je 7. dubna. Přesně dnes jsou našim poupátkům vrhu G dva měsíce a dnes nás také opustila další dvě prťata a to poslední fenečka Gama a nejsvětlejší pejsek Godie. Gama bude bydlet se svými páníčky v Liberci a Godie odcestoval do našeho hlavního města Prahy. Godieho máme možnost často vídat, jeho paničky mají totiž poblíž Plzně chaloupku, kam s nimi bude Godie jezdit na společné víkendy. :-) Od páníčků Gamy (Gejmy, tak jí říkají páníčci) jsme už dostali zprávu, že dorazili v pořádku domů, cestou se ještě zastavili u své rodiny v Praze a Gejmy byla prý velice vzorná. K mému údivu si prý ještě ani nekníkla, vzorně se vyprázdnila na trávníku při krátké zastávce a cestu zvládla na jedničku. Moc nás to těší a oběma našim poupátkům a jejich páníčkům přejeme krásný společný život plný společné radosti a štěstí. :-) Těšíme se nashledanou.

     


Gama a Godie se svými páníčky



Úterý 3. dubna

Včera večer se k nám domů vrátil Gazík. Bohužel panička, která si ho před několika dny od nás odvezla zjistila, že se štěňátkem je moc práce a proto je opět zpět doma. Děkujeme za upřímnost a hlavně za brzké vrácení a všechnu tu výbavičku, kterou Gazík dostal sebou nazpět. Schováme mu ji do nového domova. Gazík je tedy volný dalším případným zájemcům, kteří nás v případě zájmu můžou kontaktovat.

      

Gazík Naše poupátko


Pondělí 2. dubna

Další víkend je za námi a já tady mám opět došlé fotky s informacemi od několika páníčků našich poupátek. Začnu Našim poupátkem Cinkem. Chovným pejskem z vrhu C. Cink se se svou paničkou minulý víkend účastnil mezinárodní výstavy v Nitře na Slovensku, kde dostal svůj druhý titul CAC a tím si splnil podmínky pro udělení Slovenského šampióna krásy. :-) Zuzi, hrozně moc děkujeme za perfektní prezentaci vašeho/našeho poupátka Cinkáčka, moc si toho vážíme, máme z vás velikánskou radost a znova a znova gratulujeme!!! Nové fotky Cinka jsou tady.


         

Cink Naše poupátko - Slovenský šampión

Zpráva a fotky dorazily také od paničky Martiny. Našim poupátkům Cassiemu (bratr Cinka) a Ebrokovi přirozeně jarně haraší a vůbec se tyto dva banditi nestydí své harašení dávat viditelně najevo. :-) Inu mrkněte sem. Marti díky za fotečky a pozdravuj doma tu bandu banditů. :-D

                        

Naše jarem poblázněná poupátka Cassie a Ebrok :-)


 
Další fotky a info máme z nových domovů od našich poupátek vrhu G, Godieho, Grace a Gala Berrynky. Oproti jiným vrhům, je tento vrh nějaký stýskací. :-) Všichni mrňousci v nových domovech pofňukávají a vyžadují se pozornosti. Páníčci, přejeme vám ještě chvilku trpělivosti a moc děkujeme za fotky a pravidelné informace. :-) Fotky těchto třech géček najdete ve fotogaleriích jednotlivých štěňátek v sekci Odchovy - Vrh G.

     

Naše poupátka vrhu G - Gala Berry, Grace a Gazík


V neposlední řadě mám tady pro vás ještě připraveny krásné fotky, které nám poslala panička našeho poupátka Foxíka. Ten o víkendech výletuje se svou rodinou na venkovskou chaloupku, a jak jsem se dočetla, moc se mu tam líbí. Paničku budí už o čtvrté raní a má nutkání chodit neustále ven. :-D Děkujeme a pozdravujeme také celou rodinku. :-) Fotky Foxíka jsou tady.


     

Naše poupátko Fox


Čtvrtek 29. března

Pokračuje loučení s dalšími štěňátky z vrhu G. Dnes náš štěníkov (jak to u nás nazvali páníčci Berrynky) :-) opustila rovnou dvě další štěňátka a to prvorozený pejsek, krasavec Gazík a fenka, malá/velká raubířka Grace, která se narodila jako čtvrté štěňátko. Gazík náš domov opustil už dopoledne a bude se svými páníčky bydlet nedaleko Prahy ve Měšicích. Grace nás zase opustila navečer. Ta bude bydlet v Praze a to znamená, že všechna tři štěňátka Berrynka, Gazík a Grace to k sobě nebudou mít opravdu daleko. :-) Gazíkovi, Grace a samozřejmě jejim páníčků přejeme do života taktéž jen samou radost a žádnou starost a budeme se těšit na shledanou.

       

Naše poupátka Gazík a Grace se svými novými páníčky

Doma nám zatím do Velikonoc zůstávají štěňátka pejsek Godie a fenka Gama. Prckové do včerejšího dne trávili téměř celé dny venku na zahradě s celou smečkou. Dnes se ovšem zatáhlo a byla zima a tak se ven dostanou vždy jen na chvíli. Mamka Alfa se ke štěníkům už nějak moc nemá, začala na ně i vrčet a odhání je od sebe. Ještě že tady ty mrňousci mají alespoň taťku Xichtíka, babičku Zambi a sestru Deltu. Tyhle tři jsou momentálně pro naše prcky největšími opatrovníky. :-) A tady už je pár fotek Godieho a Gamy, aby to čekání budoucím páníčkům do těch Velikonoc lépe uteklo. :-)

     


Naše poupátka Godie a Gama



Středa 28. března

Uteklo to tak neuvěřitelně rychle a našim poupátkům vrhu G bylo včera sedm týdnů a to znamená, že už se nám začala pomálu rozutíkat do nových domovů. :-( Jako první nás právě dnes opustilo první poupátko a to naše nejmenší a nejoblíbenější beruška z vrhu, drobounká a jemná fenečka Gala Berry. Berrynka byla jako třešnička na dortu, narodila se totiž jako posední štěňátko tohoto vrhu. Berrynka bude bydlet v Praze s páníčky Veronikou a Lukášem a my jim všem přejeme do společného života jen samou radost a žádnou starost!


     

Gala Berry odchod s páníčky



Berrynka v novém domově

  

Poslední společné fotky našich géčkových poupátek




Středa 21. března

Máme nakryto! Sice se nám Bubušanda ještě nerozhárala, ale za to nám hárá naše univerzálka Zambi, kterou včera nestřežil náš taťka a v nečekanou chvíli nechal proklouznout Xichtíka z ložnice do kuchyně a bylo zaděláno. :-O Podotýkám, že já jsem byla pryč pouhé tři minutky. Svatbu zkrátka Zambi s Xichtíkem sfoukli velice rychle a tak koncem měsíce května, pokud se vše povede tak jak má, očekáváme narození vrhu H. :-) Tento vrh bude s největší pravděpodobností Zambimi vrhem posledním. Zambimu tento rok měla čekat lehká dietka, protože jak říkám já, je už taková pěkná, měla si oběhnout ještě nějakou tu výstavu a soutěž. Namísto toho se teď bude ještě víc cpát, vychutnávat si svou pravděpodobně poslední mateřskou dovolenou a bude rozmazlována, jako každá naše maminka. Inu, člověk míní a příroda mění.

 

     

naši rodiče Zambima a Xichtík




Úterý 20. března

Dorazila nám další zpráva a fotky našeho poupátka Foxíka. Foxík začal se svou paničkou navštěvovat psí školku a na začátek mu to prý celkem šlo. :-) Moc mě potěšily fotky tohohle našeho mrňouska, protože je to zatím první naše poupátko, které je neskutečně podobné své mamince, naší univerzálce Zambimě (jen ten samčí výraz je jiný). Přesně takové štěňátko bych si chtěla jednou nechat doma (tiše závidím) :-). Inu mrkněte na fotky sem. Moc děkujeme za foto i info.

  

Foxík Naše poupátko - celá mamka Zambima

Našim poupátkům vrhu G je dnes už šest týdnů. Všechna štěňátka mají nové fotky ve svých fotogaleriích. Najdete je v sekci Odchovy - Vrh G. Zítra se se všemi štěňátky chystáme na první očkování a tetování. O pár dní později prcky ještě naposledy očervíme a pak už nás čeká jen to smutné loučení s touhle radostí. :-(



Prckové z vrhu G - Gazík, Godie, Gama, Grace a Gala Berry



Středa 14 března

Včera bylo našim poupátkům vrhu G pět týdnů. Ze všech prcků se stává taková malá demoliční četa a vyfotit je v klidu, je téměř nemožné. Když jsou pohromadě v pelíšku, tak to ještě jde. Dají se vystrašit a pak sedí a čučí. :) Ovšem vyfotit je jednotlivě je téměř nemožné. Sotva je někam posadím, utíkají a utíkají a utíkají. Takže je při focení musím držet. Na jejich utrápené a naštvané pohledy se můžete podívat v sekci Odchovy - Vrh G, tam najdete jako vždy nové fotky ve všech fotogaleriích. :-D



Vrh G - Gama, Godie, Grace, Gazík a Gala Berry


Neděle 11. března

Našim poupátkům vrhu eF bylo včera pět měsíců a nám dorazily zprávy a fotky od páníčků prvorozeného pejska Foxíka a páníčků jediné a naposledy narozené psí slečny z tohoto vrhu Fannynky. :-) Obě štěňátka již přezubují a mají se báječně. Obrovskou radost nám udělalo, že obě nové rodiny pochvalují skvělé povahy těchto dvou eFek. :-) Prý jsou naprosto úžasní. Obě Efka mají již také své psí kamarády. Malý Foxík se kamarádí na chalupě s velikým zlatým retrievrem a za Fannynkou jezdí zase na návštěvy kamarádka barvářka. :-) Páníčci, moc Vám děkujeme za info i foto a moc pozdravujeme. :-) Fotky Fanny jsou tady a fotky Foxíka zde.

      

Foxík s kamarádem retrievrem a Fannynka s kamarádkou barvářkou :-)

A teď něco z domova. Našemu prckovi, lidskému štěndu Davídkovi je právě dnes půl roku. Všechna psiska berou Dádu jako samozřejmost a pohybují se kolem něho s velkou opatrností, pokud ho tedy naše univerzálka Zambi zrovna nehlídá. Ona si ho totiž tahle naše mamča, babča a tetička dohromady tak trochu přivlastnila. :-) Často lehává Davídkovi k nohám, a když já běhám třeba zrovna kolem plotny, nesmí se k Davídkovi nikdo přiblížit. :-) Když se pak večer jdeme koupat, hlídá Zambima i Davídkovi věci. Vyhupne na postel, kde má Dáda všechno připravené, lehne si tam a drží stráž. Řeknu vám, ta Zambi je zkrátka chůvička k nezaplacení. :-)))

  

Naše hlídka Zambi s Dádou a od Dády nalevo univerzálka Zambi, napravo velká madam Alfa




Středa 7. března

Našim poupátkům vrhu G je právě dnes jeden měsíc a včera jim byly už čtyři týdny. Prckové začali papkat nejen mléčné příkrmy, ale také už hlodají štěníkovské granulky a cpou se masovými konzervami s přílohou. :-) Všem poupátkům přibyly ve fotogaleriích nové čtyřtýdenní fotky, podívat se na ně můžete v sekci Odchovy - Vrh G. Všechna štěňátka jsou již zadaná, prosíme všechny budoucí páníčky aby se nám ozvali, moc rádi uvítáme možné návštěvy. :-)



Vrh G, raubíři Gazík, Gala Berry, Grace, Godie a Gama


Úterý 28. února

Další týden utekl jako voda a našim poupátkům vrhu G jsou už tři týdny. :-) Prckové opět trošku povyrostli a přibrali na váze. Pomálu začínají vylézat ze svého pelíšku, již se dokážou pěkně vztekat a dokonce je u nich vidět snaha o hru. :-) Přichází období začínajícího čtvrtého týdne. Tohle období je z mého pohledu na štěňátka to nejroztomilejší. Nové fotky a také video, najdete jako vždy v sekci Odchovy - Vrh G.


    

Vrh G, aneb banda začínajících raubířů - 3. týden




Pondělí 27. února

Máme tady opět jednu radostnou událost. V chovatelské stanici Alfa Samuel se dnes po ránu narodila našemu taťkovi Xichtíkovi a jeho nevěstě našemu poupátku Árčí (Afře) čtyři štěňátka. Je to druhý vrh v této chovatelské stanici, z opakovaného spojení (Xichtík/Árčí), jen s tím drobnějším rozdílem, že vloni naše poupátko Árčí vrhla čtyři fenky a tentokrát pravděpodobně, aby vyrovnala poměry, vrhla čtyři pejsky. :-) K narození těchto roztomilých chlapečků hrozně moc gratulujeme a přejeme jak jim, tak mamince především zdravíčko a štěstíčko. :-) Z poupaťáckého domova moc pozdravují pyšnící se taťka Xichtík, babička Zambi, sestra Delta a tetičky Alfa s Bubušandou. :-)


  

maminka naše poupátko Árčí (Afra)  a její čtyři chlapečci :-)




Neděle 26. února

Dnes jsme si po hodně dlouhé době vyrazili zase na jednu z výstav pořádanou klubem chovatelů jezevčíků a to na speciální výstavu jezevčíků. Ta se konala za humny v Plzni. Na výstavu byla přihlášená naše čertice Delta a ve třídě mezitřídě si vyběhala známku velmi dobrá 2. Vzhledem k tomu, že Deltě bude už brzy rok a půl, využili jsme příležitosti a prošli jsme rovnou také výběrem do chovu, neboli bonitací, která byla mimo jiné také součástí výstavy a Delta se tímto stala kandidátem chovu. Posudek z výstavy je zde, bonitační kód a hodnocení tady.

Delta Naše poupátko - velmi dobrá 2, kandidát chovu

Z našich poupátek se výstavy zúčastnil ještě náš mazánek z vrhu C Citrón. I on si odnesl známku velmi dobrou z třídy otevřené. Samozřejmě se zúčastnil také výběru do chovu, odkud odešel s velmi pěkným hodnocení - čistě červený trpasličí pes, oko tmavé, mimořádně ušlechtilá hlava, ideální průběh hřbetní linie a klidná, vyrovnaná povaha. Máme velikou radost, moc děkujeme za prezentaci Citrónka a moc chválíme zlepšení v předvedení. Marti díky, jen tak dál. :-* :-))) Několik fotek z výstavy je zde, jen ta kvalita je hodně mizerná (bylo špatné světlo a foťák nám nějak nespolupracoval :-().

Citrón Naše poupátko - velmi dobrá 2, kandidát chovu


Závěrem bych chtěla ještě moc poděkovat páníčkům pejska Dodíka (Dodkopes Grand z Debry), kteří nám na výstavu přinesli CD s moc hezkými fotkami jak pejska Dodíka, tak fotek ze světové výstavy WUT, která se konala loni v Praze. Děkujeme moc, posíláme pozdravy oběma páníčkům a Dodíkovi pohlazení. :-) Fotky jsou k vidění tady.

  


Dodík a světová výstava jezevčíků - WUT

Úterý 21. února

Dnes jsou našim Géčkům dva týdny. Všechna tato poupátka už pomálu otevírají svá očka a pěkně přibírají na váze. Rostou přímo před očima. :-). Maminka géčkového vrhu Alfa se i nadále perfektně stará o spokojenost svých dětiček. Mlíčka má, že by mohla rozdávat a pečlivostí o čistotu by mohla být mnohým psím maminkám vzorem. Konečně si také pomálu uvědomuje, že zbytek smečky není pro štěňátka nijak nebezpečný a tak už může kdokoliv z naší bandy nakouknout do pelíšku. Dokonce taťka Xichtík a babička Zambi už mohou naše nejmenší poupátka prověřovat z bezprostřední blízkosti. Nové fotky našich géčkových čtrnáctidenních poupátek najdete ve všech fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh G. Vyfotit je pohromadě je už teď celkem umění. Pořád sebou hýbají a někteří už dokonce statečně oponují a vyjadřují své pocity vrčením. Smraďoši jedny naše malý. :-)))



Naše poupátka - Vrh G


Čtvrtek 16. února

A jsou tady další narozeniny. :-) Dnes oslavují své druhé narozeniny naše poupátka vrhu B. Brok, Bax, Beta Bubienka a Benjie. Přejeme všem našim oslavencům hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky do dalších let a stejně hodné páníčky jako doposud. Posíláme čumáčkový všem našim čokopoupátkům a jejich páníčkům zasíláme pozdravy. :-)


Naše poupátka vrhu B Brok, Beta Bubienka, Bax a Benjie



Úterý 14. února

Našim poupátkům vrhu G je právě dnes jeden týden. Všichni prckové pěkně rostou, jsou potichoučku se starostlivou maminkou Alfou ve svém pelíšku a to je známka toho, že jsou spokojení a nic jim nechybí. Když už si chce mamka Alfa odpočinout, přijde na řadu náš starostlivý taťka Xichtík, který o své dětičky jako vždy starostlivě pečuje. :-) Vše jsem pečlivě zdokumentovala, tak se na fotky můžete podívat v sekci Odchovy - Vrh G. Tam přibyly ve všech fotogaleriích.

  


Naše poupátka vrhu g při polední siestě s taťínkem :-)



Pátek 10. února

Dnes jsou tomu přesně tři roky, co se u nás narodila naše první poupátka. Štěňátka vrhu A. Tímto bych chtěla popřát všechno jen to nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka našim poupátkům Artíkovi, Árčí (Afra) a Aramiskovi (Alf). Neopomenuli jsme dnes ani na naší maminku, velkou madam Alfu, která dnes své narozky oslavila jak se patří doma se svou pomálu se rozrůstající rodinou. :-)))



Alfa a Árčí (Afra) Art a Aramis (Alf) - JAK TEN ČAS LETÍ!

 
Našim poupátkům vrhu G, jsou právě dnes tři dny. :-) Všechna štěňátka už mají svá jména, pejskové se jmenují Gazík a Godie, fenky jsou pak Gama, Grace a Gala Berry. Jména si vymysleli jako vždy budoucí páníčci sami, jen Gazíka a Gamu jsme pojmenovali my. Prckové pěkně přibývají na váze a mají se čile k světu. Maminka je také vitální a plná mlíčka, o všechna svá poupátka se stará prvotřídně. Tatínek Xichtík opět bedlivě hlídá pelíšek se svými potomky, ovšem nakouknout do domečku ještě nemůže. Mamka Alfa je totiž naše nejopatrnější maminka a běda, jak by se kdokoli chtěl přiblížit k pelíšku na méně než tři metry. :-D Štěňátka mají nové fotky ve svých fotogaleriích, najdete je jako vždy v sekci vrhu zde: Vrh G.




Naše poupátka: Gazík, Godie, Gama, Grace a Gala Berry :-)


Úterý 7. února


A máme to tady. Naše poupátka vrhu G jsou na světě. Jako první štěňátko přišel na svět pejsek, vážil 200 g. a narodil se ve 20:45 hod. :-) Jako druhé štěňátko přišel na svět druhý pejsek, narodil se ve 21:20 hod. a vážil 190 g., třetí štěňátko přišlo na svět ve 22:06 hod., vážilo 188 g. a je to první fenečka. Druhá fenečka přišla na svět ve 22:45 hod. a vážila 165 g. Na konec jsme se dočkali ještě fenečky třetí. Ta přišla na svět ve 23:40 hod a vážila stejně jako druhá fenečka 165 g. Mamka Alfa vše zvládla sama a na jedničku, je to obrovská šikulka. :-) Veškeré informace o celém vrhu včetně fotek najdete v sekci Odchovy - Vrh G. Volný je už jen jeden pejsek a jedna fenka, v případě zájmu nás můžete kontaktovat. :-) Ufff a teď se jde spinkat, byl to pro nás všechny náročný večer. Dobrou noc.

    

Naše poupátka vrhu G s maminkou Alfou :-)


20:20 Už se nám to blíží, maminka Alfa je připravená na porod, stahy začaly, už brzy se dočkáme prvního štěňátka. :-)

12:00 Vaří se poporodní dietka (kuřecí masíčko s rýží), naše velká madam a budoucí maminka Alfa má už od rána pravděpodobně porodní bolesti (stahy se zatím nedostavily). Chvilku běduje, chvilku spinká. Myslíme, že právě dnes, by mohla přijít na svět štěňátka vrhu G. Prozatím je tohle naše informace, pro všechny, kteří na naší budoucí maminku vrhu G myslí a čekají na ten další zázrak přírody. :-) Děkujeme, že nám držíte palečky, zase dáme vědět. :-*




Pátek 27. ledna

Čas nám letí jako voda a do porodu naší madam Alfy zbývá cca deset dní. :-) Naše nastávající maminka se nám moc hezky zakulatila a těhotenství snáší opravdu dobře. Baští jako prokopnutá a neustále si lebedí na zádech s vyvaleným pupkem vzhůru. :-) Pár foteček naši maminky Alfy i s taťkou Xichtíkem najdete tady. Taky nám ještě dorazili fotečky od paničky našeho poupátka fenky Ely. Ela přesrsťuje a na papulce se jí dělá pěkný kohoutek, podobný takovému, jaký měl ve stejném věku sedmi měsíců Cink. Fotky Elči najdete zde.




budoucí rodiče vrhu G Xichtík a Alfa, budoucí mamka vrhu G Alfa a Ela Naše poupátko



Pondělí 23. ledna

Se zprávami od našich poupátek se roztrhl pytel, moc děkujeme všem páníčkům a přidáváme nové fotky fešákům: nejstaršímu Aramiskovi (Alf bratr naší madam Alfy, potomek Zambi a Pepína), mladému Dakovi (bráška čertice Delťulíny, synek Bubušandy a Xichtíka), štěňátkům Foxíkovi a Fredovi (dva bratři z vrhu F po Zambi a Xichtíkovi). Fotky Aramise tady, Daka zde, Foxíka tady a Freda zde. :-)


Naše poupátka: Aramis, Dak, Fox a Fred



Sobota 14. ledna

Zpráva nám přišla od paničky naší odchovankyně z éčkového vrhu, mladé krasavice Eli. Elinka je prý moc šikovná a poslušná, což nás opravdu velice těší. Naše poupátka nejsou jen tak ledajakými jezevčíky, Elča si například užívala na Silvestra ve Špindlu. Jak, to zdokumentoval časopis Spy. :-D Paničce moc děkujeme za info i foto a zdravíme.




Ela Naše poupátko ve Spy



Pondělí 9. ledna

My chceme našemu děťátku zajistit bezpečný pobyt na posteli, proto jsme mu opatřili živé, víceúčelové zábrany. :-) Naši jezefci nejen že našeho Davídka ochrání proti pádu z postele, ale také ho pobaví. :-)))


 
Davídek, Zambi, Xichtík, Bubušanda a Delda - canisterapie od útlého věku

O víkendu jsme byli s naší madam Alfou navštívit naší paní veterinářku a vyšetření ultrazvukem potvrdilo Alfinu březost. Alfa v bříšku schovává asi tak tři, možná čtyři miminka. Inu nechme se překvapit. :-) Na naší nastávající mamince Alfě březost zatím není v celku znát, žádné nechutenství, žádné změny v chování. Fotku z ultrazvuku tentokrát nemáme, zapomněla jsem vzít foťák. :-(

    

1) budoucí maminka vrhu G Alfa            2) budoucí rodiče vrhu G Xichtík a Alfa



Zpráva a fotky nám o víkendu také přišly od paničky Cassieho a Ebročka Martiny. Kluci jsou zdravý jako řípy, mladík Ebroček je prý sígr první třídy a jeho starší rozumný bráška Cassie ho neustále vytahuje z průšvihů. :-) Jak popisuje Martina: "Naposledy mu zachránil život, když se ve své mladické nerozvážnosti pustil za koněm do ohrady. Cassie zareagoval jako jediný, pro Bročka ochotně běžel do ohrady a podotýkám opravdu s nasazením svého života ho vytáhl za obojek až za ohradu. Kůň pro Bročkovo hraní neměl pochopení a pěkně vyhazoval zadní." :-O To mluví za vše. :-) A tady je už několik fotek našich zmiňovaných dvou krásných bratrů.


Naše poupátka Ebrok a Cassie



Čtvrtek 5. ledna

Máme tady nový rok a já jsem se konečně po všech těch svátečních návštěvách dostala k aktualizaci novinek. Nové fotky nám přišly od našich poupátek Edy a Foxíka. Moc nás těší, že s našimi poupátky jsou všichni páníčci tak spokojeni a naše poupátka jsou spokojeni se svými páníčky. :-) Za zprávy a fotky všem samozřejmě moc děkujeme, stejně tak jako děkujeme za všechna ta přáníčka k Vánocům a PFka, které nám dorazily a to nejen od našich poupátek, ale také od našich příznivců a přátel. :-))) Přáníčka, která nám přišla po mailu a na FB si můžete prohlídnou tady. A tady už jsou nové fotky Edíka a zde najdete fotky Foxíka. :-) Ještě jednou díky moc všem, jsme opravdu velice potěšeni! :-*

 
PFka od Našich poupátek            1) Dak            2) Árčí (Afra)            3) Fox

 

2011

Sobota 31. prosince
 

Přišla nám zpráva a fotky od páníčků našeho poupátka, čokoládky Benjieho. Vyrost z něho pěkný mladý pes, prý je z něho spokojený, moc sebevědomý a chytrý pes a to nás samozřejmě velice těší! :-) Pár fotek Benjieho si můžete prohlídnou tady. Páníčkům za zprávu a fotky moc děkujeme a pozdravujeme.

       

Benjie Naše poupátko


Čtvrtek 29. prosince

Na návštěvu k nám dnes přijela Hanka s rodinou a naší psí rodinou a to s prvorozenou dcerkou Zambi Árčí (Afrou) a Zambi vnučkami, zároveň pak Xichtíkovo dcerami, Alfy neteřemi a Delty sestrami Asterií a Anellkou. :-) Na návštěvu ovšem Hanka, Věrek, Ája a psí tři holky nepřijeli jen tak, ale za účelem opakované svatby Xichtíka a Árčí. Vdavky se vydařily, naše jak lidská, tak psí smečka se báječně pobavila a doufejme, že již brzy v chovatelské stanici Alfa Samuel můžeme opět očekávat vrh B z tohoto spojení: Xichtík z Nedošínského háje + Afra Naše poupátko. Těšilo nás a už se těšíme na další rozrůstání naší psí rodiny. :-D Pár fotek z návštěvy je zde.

  

1) rodinka: Zambi, Xichtík, Alfa, Árčí, Asteria a Anelly                                 2) páreček Árčí a Xichtík


Pátek 16. prosince

A je to tady. Dnes jsme se rozloučili s posledním poupátkem z našeho efkového vrhu, s naší nejvíce rozmazlovanou, jednou jedinou fenku, která se u nás narodila zatím jako poslední štěňátko Fannynkou. Fanny bude bydlet se svým páníčkem v Mirovicích. Fannynce i její nové rodině přejeme spoustu společné radosti a štěstí. :-*

          

Fanny Naše poupátko s dcerou páníčka


Pondělí 12. prosince

Pravidelně nám chodí zprávy a krásné fotky od paničky našeho poupátka Foxíka a tak se s vámi o ně musím podělit. :-) Fotky z nového domova najdete zde. Foxík je prý velice šikovný, učenlivý a čistotný, což nás opravdu velice těší. :-) Děkujeme.



Fox Naše poupátko v nové rodině :-)


 
Pátek 9. prosince

Tak už i naše poupátko Fred (třetí pejsek z vrhu F), nám odešel do svého nového domova. Fredík bude bydlet s paní Kateřinou a její rodinou v Kladně. Nebude to mít daleko za svým bráškou Floutkem a tak je velice pravděpodobné, že by se mohli tyto dva sourozenci občas navštěvovat a společně si hrát, což by bylo pro nás opravdovým potěšením. :-) Fredíkovi a jeho nové rodině přejeme hodně společné radosti, žádné starosti a hromadu veselí. :-) Doma nám zatím ještě zůstala naše jediná a tím pádem rozmazlovaná fenečka Fanny. Ta nás opustí chvilku před Vánocemi a tak si její zlobení můžeme ještě dostatečně užít a snad se nám po efkách potom nebude tolik stýskat.


Fredík a               poslední hra s mamkou             s paničkou              poslední přitulení k mamince


Úterý 6. prosince

Máme nakryto a pokud vše dopadne tak jak má, pak můžeme začátkem února 2012 očekávat narození štěňátek vrhu G. Taťkou bude opět náš mistr světa amoleta Xichtík a maminkou naše velká madam Alfa. :-) Na štěňátka z tohoto spojení bereme záznamy (pouze pejsci).

     

budoucí rodiče Xichtík z Nedošínského háje a Alfa Naše poupátko


Neděle 3. prosince

Do světa dnes odešlo další naše poupátko. Druhorozený pejsek z našeho efkového vrhu nesoucí jméno Floutek. Floutek bude bydlet se svojí paničkou v Bělokách u Prahy. I Floutkovi a jeho nové rodině přejeme hodně štěstíčka a příjemně strávených společných chvilek. Těšíme se na zprávičky a pozdravujeme. :-)

       

 
 Floutek Naše poupátko


Sobota 2. prosince

Dnes se u nás v Chotíkově konala druhá letošní naháňka, kterou jsme si opět všichni velice užili i přes to, že se opět nic neulovilo. Zambi, Bubu, Xichtík i Delta si tentokrát měli možnost vyhnat a prohnat všechnu zvěř, která se v naší honitbě vyskytuje. Zvěř drobnou, vysokou, myslivosti škodící i černou. Vzhledem k tomu že leče byly tentokrát opravdu obrovské, domu jsme se dostali až okolo šestnácté hodiny. Všechna zúčastněná psiska pak padla po koupeli únavou, jako malá štěňátka. :-) Pár fotek máme tady. Na naháňce s námi nebyla jen Alfa, ta se nám totiž rozhárala.

    

Pátek 2. prosince

Sedm týdnů uteklo jako voda a nastal čas prvního loučení. Opustilo nás naše první poupátko z efkového vrhu, prvorozený pejsek Foxík. Foxík bude bydlet s paničkou Evou a její rodinou ve městě Teplice, kde také bydlí jedno z našich starších poupátek a to naše čokoládová fenka z béčkového vrhu Beta Bubienka, kterou tímto také zdravíme. Foxíkovi a jeho nové prima rodině přejeme hromadu krásných společných zážitků, příjemně strávených chvil a spoustu společné radosti. :-*



Poslední společné foto (Floutek, Fanny, Foxík a Fred)                                        Foxík Naše poupátko


Čtvrtek 1. prosince

Po dvanácti dnech si pro našeho odchovance Citrónka přijela panička Martina se svou rodinou. Citrón u nás byl na hlídání, ale pobyt u své jezevčí rodiny bral vysloveně jako parádní dovolenou, na které si užil spoustu legrace a mateřské lásky. :-) Po dobu pobytu se mi podařilo natočit jedno moc hezké video, pojmenovala jsem ho večer doma a můžete se na něj podívat tady. Je na něm vidět, jak silná je mateřská láska i u našich pejsků. :-P Mamka Zambi i přes to, že má doma už nová, malá sedmitýdenní štěňátka neopovrhuje svým téměř dospělým synem Citrónem z předchozího vrhu  a po večerech mu věnuje skoro všechen svůj volný čas. :-) Podotýkám, že s cizím psem by si Zambi takhle v žádném případě nehrála a proto věřím, že moc dobře pozná svou krev.



Citrón s páníčkem, paničkou a se svými rodiči taťkou Xichtíkem a mamkou Zambi

 
Pondělí 21. listopadu

Našim poupátkům vrhu F je dnes již šest neděl. Štěňátka baští granulky a masíčko, neodpustí si ani sem tam nějaký ten mléčný výrobek. Pomálu je zcela odstavujeme od  mateřského mléka mamky Zambi, která na ně pomálu začíná vrčet a po chvilce sání je odhání od svých struků. :-) Zítra se se všemi štěndy chystáme na první očkování a rovnou je necháme také natetovat, protože se už za týden mohou pomálu a jistě připravovat na odchody do nových domovů. Všechna efková poupátka mají nové fotky ve svých galeriích, fotky jsou také ve společné galerii a doplněny jsou i aktuální váhy + váhy z pátého týdne. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh F.


Vrh F - Foxík, fred, Fanny a Floutek

Neděle 20. listopadu

Dnes tady máme zprávy od našich poupátek Cinka a Árčí (Afry). Už jsem myslela, že na nás pomálu páníčci našich dětiček zapomněli, protože už se nám dlouho nikdo neozval. Začnu zprávou od Zuzky ze Slovenska, paničky našeho poupátka Cinka. Ten se v sobotu a v neděli zúčastnil mezinárodních výstav v Nitře. V sobotu Cink zazářil a odnesl si domů známku výborný 1 a titul CAC, v neděli pak obdržel známku velmi dobrou. A to není všechno... Cink na výstavě zároveň prošel výběrem do chovu a stal se tak jako první poupátko z našeho céčkového vrhu kandidátem chovu. Dokonce jsme se dozvěděli, že na výstavě na něho mají zálusk už rovnou dvě nevěsty. :-D Máme obrovskou radost, gratulujeme a moc děkujeme Zuzce a její rodině za perfektní prezentaci a snahu. Jen tak dál! :-)

       

Cink Naše poupátko - výborný 1 CAC, kandidát chovu

Od Hanky z chovatelské stanice Alfa Samuel pak přišla zpráva o Zambimi vnučkách a Xichťulínovo dcerkách Asterii a Anelly, kterým je už neuvěřitelných půl roku (ten čas opravdu neúprosně letí). Ty už prý divoce prohánějí po polích zvěř, ničeho se nebojí a Anellka prý už moc hezky hlásí. :-) Dostali jsme také nové fotečky nejen těchto dvou krasavic, ale na fotkách jsou se svou maminkou, naší prvorozenou květinkou Árčí (Afrou). Hani i tobě moc děkujeme za info a doufáme, že se brzy uvidíme. :-)

     

Árčí (Afra), Anelly, Asteria      Anelly a Asteria


 
Sobota 19. listopadu
Konečně se naši pejskové opět dostatečně proběhli a prohnali místní zvěř. Dnes se totiž konala u nás naháňka, kterou pořádalo myslivecké sdružení Chotíkov. Na naháňku jsme vyrazili zpočátku skoro se všemi pejsky a to s Xichtíkem, Bubušandou, Alfou i Deltou. Doma zůstala jen naše mamka Zambi, pro kterou jsem později dojela a dopřála jsem jí proběhnutí a odreagování alespoň v poslední leči. Na této naháňce se neulovil žádný kus zvěře, což nám nějak moc nevadí. Hlavní je, že jsme se řádně provětrali v naší honitbě a pokochali se místní prchající zvěří. K vidění byla jak zvěř drobná - zajíčci a bažanti, tak zvěř vysoká - srnčí a jelení. Narazili jsme také na kus zvěře myslivosti škodící a to na huňatou lišku ryšavou, naší místní kmotru. Na čurýky jsme dnes nenarazili. Počasí nám také přálo a dnešní ráno, dopoledne a odpoledne jsme si všichni opravdu užili. Fotky  z naháňky najdete tady.
      

Odpoledne po naháňce nás pak přijela navštívit Martina s Vaškem, páníčci našeho poupátka Citróna. Zítra totiž odjíždějí na dovču a tak nám Citrulína svěřili na několik dní do péče. Smečka Citrulína přijala příjemně, nejvíc se k němu má jako vždy jeho taťka Xichtík, který se jak je vidět nestará jen o své malé potomky, ale i o potomky již dospělé. Mamka Zambi proti Citrónkově pobytu také nějak nenamítá, ale pro svůj klid se k němu raději otočila zády. :-D

  

1) mamka Zambi, synátor Citrón, taťka Xichtík a tetička Bubu                 2) synáček Citrulín s taťkou Xichtíkem



Pondělí 7. listopadu

Našim poupátkům vrhu F jsou dnes čtyři týdny. Všechna štěňátka máme odčervená a začali jsme s příkrmy. Prckové baští štěněcí mlíčko s piškotky, tvarohem nebo žloutkem a dokonce už začínají chroupat i granulky a boří čumáčky do masíčka. :-) Všechna štěňátka mají již mléčný chrup a všem třem pejskům je již možné nahmatat obě varlátka. Nové čtyřtýdenní fotky našich efkových poupátek najdete opět v sekci Odchovy - Vrh F. 

       

Foxík, Floutek, Fred a Fanny



Pondělí 31. října

Další týden utekl jako voda a našim poupátkům vrhu F jsou právě dnes tři týdny. Prckové už čile vylézají ze svého pelíšku, projevují své emoce vrčením, vrtěním proutku a podobně. I dnes jsem neváhala a udělala všem efkům nové fotky a řeknu vám vyfotit je všechny pohromadě, aby to nějak vypadalo, je prostě nemožné. Zítra ještě přidám nová videa, které jsem dnes natočila. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh F.



Naše poupátka Foxík, Floutek, Fred a Fanny


Pondělí 24. října

Našim efkovým poupátkům jsou právě dnes dva týdny. Prckové už otevírají svá očka a rostou jako z vody. Právě podle nich je vidět, jak ten čas utíká. Všechna štěňátka mají své nové dvou týdenní fotky a nové fotky jsou také ve společné fotogalerii. :-) Vše si můžete prohlídnout v sekci Odchovy - Vrh F. :-)



Celá rodinka - mamka Zambi, taťka Xichtík a naše efková poupátka :-)



Čtvrtek 20 října

Dnes oslavuje své třetí narozeniny náš mistr světa amoleta a již několika násobný tatínek Xichťulín. Xichtík opět dokazuje jak úžasným psem je. Pečuje o svá štěňátka, a ač je to opravdu neuvěřitelné čistí je a olizuje. Mamce Zambi se to sice ze začátku moc nelíbí, ale po chvilce Xichtíkova otravování povolí a společně si užívají rodinnou idylku. Xichtík je i dokonalým hlídačem a uspávačem našeho Davídka. Když Davídek zrovna odpočívá ve své sedačce, Xichtík ho svou hlavou pohoupává a když Davídek usne, pečlivě ho hlídá. :-D Opravdu dokonalý to pes. Jsem moc ráda, že ho máme, protože lepšího plemeníka jsem pro naše holky vybrat zkrátka nemohla.



Xichtík z Nedošínského háje - 3 roky


Středa 19. října

Pár dní nám bohužel nešel z neznámého důvodu internet a tak omluvte malé zpoždění. V pondělí našim poupátkům vrhu F byl jeden týden. Prckové nám pěkné prospívají, přibírají na váze a z malých myšek pomálu a jistě vyrůstají krásná štěňátka. Všechna efka mají nové fotky a nové fotky týdenních poupátek jsou také ve společné fotogalerii. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh F. Všechna efková poupátka jsou již zadaná.



Vrh F



Čtvrtek 13. října

Našim štěňátkům vrhu F jsou dnes tři dny. Všechna štěňátka už dostala svá jména (Fred, Foxík, Floutek a Fanny), ty jim vybrali jejich budoucí páníčci, jen Floutka jsme pojmenovali my, protože ten je zatím ještě stále volný. :-) Prckové prospívají, pěkně přibývají na váze a mají nové fotky ve všech fotogaleriích. Mrknout se můžete v sekci Odchovy - Vrh F.

        

Foxík, Floutek, Fred a Fanny :-)


Přišla nám zpráva od Zuzky ze Slovenska, paničky našeho poupátka Cinka. Ten byl opět pár týdnů na výcviku a domů se vrátil s úspěšně složenými barvářskými zkouškami. :-) Přesněji Farbiarske skúšky malých plemien. Tyto zkoušky složil v první ceně s počtem bodů 110, skoro se samými čtyřkami. Moc gratulujeme, děkujeme za info a máme opravdu velikou radost z našeho malého šikuly. :-*

    

Cink Naše poupátko


Pondělí 10. října

Dnešní datum 10. října je spojeno hned s několika událostmi. Ta první, na kterou všichni už čekáte, je narození našich efkových poupátek. Ano, je to tady, dnes se u nás rodilo a to skoro celé odpoledne. :-) Mamince Zambi a tatínkovi Xichtíkovi dnes přišla na svět celkem čtyři štěňátka. Jako první se narodil pejsek ve čtvrt na dvě o porodní váze 238 g. Zkrátka první kluk byl pěkný macek. Jako druhý na svět přišel také pejsek, ve  třičtvrtě na dvě. Ten vážil 200 g. A aby těch kluků nebylo na světě málo, počkali jsme si přes nekonečné dvě hodiny na pejska třetího. Přišel na svět ve čtyři hodiny a vážil 178 g. A konečně ve třičtvrtě na pět se jako třešnička na dortu na svět vyklubalo poslední štěňátko vrhu F. :-) Byla jím fenečka, která vážila 167 g. Porod Zambi zvládla na jedničku a bez jakýchkoliv komplikací, velká pochvala. :-) Veškeré informace o celém vrhnu a všechny fotky najdete v sekci Odchovy - Vrh F. Jeden pejsek je zatím ještě volný a tak nás v případě zájmu můžete kontaktovat.

  

Vrh F

Naše efkoková poupátka budou své narozeniny oslavovat společně s naší příšerkou s.r.o. Bubušandou, ta právě dnes 10. října oslavila své čtvrté narozeniny. :-D A kdybych neporodila předčasně, mohl své narozeniny společně s našimi efky oslavovat také náš Davídek, protože i on se měl narodit právě dnes. To bych ovšem u porodu nemohla být a tak jsem na konec ráda, že to všechno takhle dobře dopadlo. :-)

  

Naše oslavenkyně Bubušanda - 4 roky



Pondělí 2. října

Konečně mi situace dovolila sepsat velkou aktualizaci našeho webu pomálu po měsíční pauze. Za touto naší absencí stojí ovšem velice radostná událost a to narození našeho lidského poupátka, mého synka Davídka. Davídek přišel na svět v neděli 11. září, nečekaně a trochu předčasně. Vážil 2010 gramů a měřil 48 centimetrů. Po šestnácti dnech strávených v porodnici jsme se konečně dostali ve zdraví domů a pár dní nám ještě trvalo, než jsme se přizpůsobili svému domácímu režimu. :-) Naši jozefci nového člena rodiny přivítali velice radostným způsobem a během pár hodin byl Davídek pro všechna naše psiska nedílnou součástí našeho běžného rodinného života. Fotky Davídka jsou tady.

    

náš synek Davídek a chůvičky Xichtík se Zambi a Bubušandou :-)


A teď to vezmu všechno pěkně popořádku, protože i když jsem nějakou tu dobu nebyla doma, novinek mám přeci jen několik. Čtyři dny po narození Davídka, ve čtvrtek 15. září oslavila své první narozeniny naše poupátka vrhu D. Dakovi přeje celá naše vykutálená rodinka dodatečně všechno jen to nejlepší, hodně zdravíčka, radosti a lásky, zkrátka všeho dostatek, tak jako doposud. Páníčkům Daka moc děkujeme za nové fotky, přáníčko a za bezvadnou péči. :-) Díky. Fotky ročního fešáka Daka jsou tady a fotky jeho sestry, naší čertice Delty zde.




Naše poupátka Delta a Dak


Další novinkou je, že Emča Naše poupátko zůstává již na stálo u nás doma a to u mojí mamky, která o ní celou dobu úrazu pečuje a nikomu jí již nechce dát. :-) Takže Emčo, vítej doma. S Emčou jsme museli vyhledat jiného očního specialistu, čeká jí operace a pak už snad bude v pořádku. Pravděpodobně se jí stal tento úraz již při porodu, kdy se jí do ještě slepeného očka dostala nějaká nečistota a tím Emče postupem času (než se přišlo na pravou příčinu, po vystřídání několika různých vet. lékařů) zanikl slzný kanálek. :-( Slzy po operaci nahradí sliny, natáhnutím kanálku z mordy. 

     
 

Emča Naše poupátko 

Náš mistr světa amoleta má za sebou svou letošní pracovní kariéru. Původně jsme chtěli dosáhnout body na pracovní pohár, ale bohužel přišli jsme mým předčasným porodem o dvě soutěže (jednu CACTovou a jednu CACITovou), kterých jsme se chtěli zúčastnit, zkoušky honičů nám pro letošek také odpadnou a tak nám body nasbírané tento rok na zkouškách na první místo zřejmě stačit nebudou. Nu nevadí, příroda si holt termíny nevybírá a náš maličký Davča nám to všechno určitě tisíckrát vynahradí. :-)

     

náš budoucí tatínek mistr světa amoleta Xichtík :-)

Na konec tady mám nějaké info a aktuální fotečky naší budoucí maminky, univerzálky Zambimi. Pupkendo jí pěkně za těch pár týdnů co jsem byla v porodnici narostlo a abych se přiznala jsem moc ráda, že já už to mám za sebou a mohu tak být u porodu Zambi a ohlídat si jí (termín jsme měly téměř totožný). :-)

  

budoucí mamulka vrhu F Zambi



Pátek 9. září

A je to tady!!! :-D Máme doma dalšího šampiona a to nejen ledajakého. :-) Naše budoucí maminka univerzálka Zambi-Ma z Debry  je zaslouženě ČESKÝM ŠAMPIONEM PRÁCE. :-D Moc si tohoto šampionátu vážím, mnohem víc, než všech těch šampionátů a titulů z výstav dohromady, které doma už máme. :-) Českým žampionem krásy je totiž skoro každý druhý jezevčík (214 trpaslíků), kdežto pracovním žampiónem je u nás mezi trpasličími jezevčíky jen ta naše hvězdička. :-)))

 

naše hvězdička - ZAMBI-MA Z DEBRY



Sobota 3. září

Dnes je tomu přesně třicet dní od nakrytí naší univerzálky Zambi a tak jsme se vydali na veterinu k paní doktorce Smolíkové do Vejprnic, abychom se ultrazvukem přesvědčili zda Zambi zabřezla, či ne. Vyšetření ultrazvukem potvrdilo Zambimi březost a na ultrazvuku jsme mohli vidět minimálně tři vyvíjející se kulihrášky. Můj typ je opět čtyři štěňátka, jako ve dvou předchozích Zambimi vrzích. :-) Co se v Zambi momentálně asi tak odehrává a jak se štěňátka v jejím bříšku den ode dne vyvíjejí, můžete sledovat v odkazu zde.

    
 

Budoucí rodiče Zambi a Xichtík, jeden ze štěníků a naše budoucí maminka Zambi :-)



Úterý 30. srpna

Dnes jsme byli na poslední kontrole po úrazu pravého očka s Emčou u očního specialisty (MUDr.  Marek Augustýn) na veterině Plzeň - Zodiacus s.r.o. Očko má Emča podle pana doktora již zcela zahojené, na rohovce jí zůstala nepatrná jizvička, která už bohužel pravděpodobně asi nezmizí. Jizvička není skoro vůbec na očku vidět, musí se člověk opravdu zadívat hodně z blízka. Důležité ovšem je, že je Emča čilé a zdravé štěňátko, které prodělaný úraz nebude v životě nijak zatěžovat a bude žít plnohodnotným životem. Ještě týden budeme dobírat kapičky, pak necháme Emču naočkovat, jíž třetím a posledním očkováním a pokusíme se pro ni najít ty správné páníčky. Pokud by měl někdo o Emču zájem, může se nám ozvat na email, nebo telefon. Emču prodáme vzhledem k jizvičce na očku levněji, ale jen do těch nejlepších podmínek, protože loučit se s ní bude pro nás doma opravdu hodně těžké, už jsme na ní všichni celkem zvyklí... Emča je už tak trochu rozmazlená, za to čistotná a je zvyklá chrnět na sedačce. :-)

     

Naše poupátko Emča :-)



Sobota 27. a neděle 28. srpna

 
Další bezva víkend je za námi. :-) Před několika hodinami jsem se vrátila s naší univerzálkou Zambi ze Šumavy, přesněji z Dešenic, kde jsme se společně účastnily soutěže O pohár starosty Městise Dešenice. Tato soutěž se konala ve zdejší honitbě Diana. Včerejší den se nám opravdu dařilo. To se konaly lesní zkoušky se zadáváním titulu CACT. I přes to, že nám počasí nepřálo (pěkně jsme zmokly) podaly jsme (vzhledem ke svým jiným stavům) obě dvě perfektní výkony. :-) Tedy především Zambi, která toho opravdu dost naběhala a zaslouženě si vyběhala své sobotní vítězství. Lesní zkoušky složila s plným počtem bodů + dva body na víc za práci na volno, na pobarvené stopě, s hlasitým naháněním a získala svůj třetí titul CACT. Tímto si naše univerzálka Zambima splnila podmínky pro udělení titulu ŠAMPIÓN PRÁCE ČR.

     

Zambi-Ma z Debry - LZ, I. cena, 250 bodů, CACT, vítěz zkoušek


Když se jeden den daří, druhý den se dařit nemusí. Dnes se konaly barvářské zkoušky se zadáváním titulu CACT, ovšem z těchto zkoušek jsme se Zambi odstoupily. Zambimi práce na pobarvené stopě nebyla podle mých představ a tak než odejít z barvy s nějakou nízkou známkou, jely jsme raději domů. Nevím přesně, co se mohlo stát, že Zambimi práce na barvě spíše připomínala procházku (což jsem u Zambi viděla poprvé), ale vzhledem k tomu, že je Zambi už pár týdnů březí myslím, že dnešní nezájem o práci, způsobila menší únava ze včerejška, která jak na ní, tak na mě byla trochu znát. :-P Takže jsme si  dnes obě pěkně odpočinuly a musím přiznat, že i tak jsem stejně tím nejšťastnějším páníčkem na světě, protože titulem šampión práce se může pyšnit jen málokterý jezevčík u nás a Zambima toho za čtyři roky svého života dokázala už opravdu hodně. Pár fotek Zambi ze zkoušek je tady, Zambimi hodnocení je zde.

 

 Zambima - můj poklad s inteligentním pohledem 2x v autě a doma při odpočinku   



Pátek 19. srpna

Včera jsme měli příjemnou návštěvu. :-) Ukázat se nám přijel náš odchovanec, čokoládový tygr Baxík se svými páníčky. Bylo vidět na první pohled, jak moc si na své páníčky Baxík zvykl a oni na něho. Štěstí a radost vyzařující z Baxova očí pro mě byly včera tím největším potěšením. :-) Také jsem mohla konečně předat duplikát průkazu původu Baxe, který k nám dorazil před deseti dny. Moc děkujeme za návštěvu a budeme se těšit na další setkání či zprávu. :-*   

       

Bax Naše poupátko s páníčkem


Dnes jsem také ještě stihla natočit nějaká nová videa s malou Emčou v hlavní roli. Účinkuje také Zambi, Delta, Alfa a Bubušanda. :-) Video 1, video 2 a video 3. :-) Krásný víkend.


Neděle 14. srpna

Další týden utekl jako voda a já tady mám novou aktuálku. Přišlo nám několik zpráv od páníčků našich poupátek. Začnu našim poupátkem Cinkem, nejmenším pejskem z vrhu C. Cink žijící na Slovensku u Zuzky a její rodiny úspěšně složil své první lovecké zkoušky a to zkúšky hlasitosti a odvahy jazvečíkov. Musím podotknout, že na výcviku byl Cink pouhý týden a pán, který Cinka ke zkouškám tento týden připravoval, prý pravil, že je Cink mazlící, rozumný, poslušný a že má super kondičku. :-) Moc děkujeme za informace a gratulujeme. Mamka Zambi se bude dmout pýchou až jí povím, jak šikovného má synka a kolik vloh po ní podědil :-) Ovšem Cink nepodědil vše jen po Zambi... Povahově se prý velice podobá svému tatíkovi Xichtíkovi a když se kouknete na fotky, uvidíte zkrátka Xichtíka juniora. :-) Pár nových fotek je tady a tak můžete sami posoudit. :-)

     

Cink Naše poupátko :-)


Další zprávy máme také z nových domovů od všech našich éčkových poupátek. Všechna poupátka se mají moc dobře a páníčci posílají samé spokojené a radostné maily a smsky. Moc děkujeme a máme za vás všechny velikou radost, jen tak dál. :-) Zdravíme všechny nové páníčky a pošmudlání posíláme těm našim malým éčkovým expertům. :-)
 


naše poupátka Eda, Ela, Ebrok a Ebovia Alfa

Doma zatím stále zůstává poslední ze sourozenců malá Emča, která ještě stále nemá vyléčený úraz očka, ale jak se mi zdá, léčba jde tou správnou cestou a Emče se jizvička na rohovce stále zmenšuje. Třikrát denně kapeme  kapky a mažeme mastičku. Na kontrolu k očnímu specialistovi jsme objednaný na příští týden a tak budeme vědět víc. Co se Emči týče, není na ní pouhým okem nic znát, je to raubíř první kategorie a úraz jí nikterak neomezuje v plnohodnotném životě. Dle mého názoru viditelnost bude mít momentálně na pravém očku omezenou cca o 20%, což pro psa není jak je vidět na jejím chování žádná překážka.

     

naše poupátko, zlobič Emča :-)



Neděle 7. srpna

Dnes jsme se po deseti dnech vrátili z dovolené. Tu jsme letos trávili na chatce, ležící u námi tolik oblíbené, přehradní nádrže Hracholusky. Bohužel s námi na tuto dovču mohla jet jen polovina smečky a to univerzálka Zambima, příšerka s.r.o. Bubušanda a mistr světa amoleta Xichtík. Druhá polovina (ta mamky) seniorka Kosmi, velká madam Alfa a čertice Delta musely bohužel zůstat doma. Kosmi už potřebuje svůj klid, Alfa musela dohlížet na svojí poslední dcerku Emču a malá čertice Delta nám dospívá (poprvé se hárala). Ovšem i v tomto trojjezevčím složení jsme si dovču náležitě užili a psika 100% také. Jó bydleníčko v lese u vody, to byla paráda a těch aktivit, to bylo nejen pro naše jezevčí pardály něco. :-)



Xichtík, Bubu a Zambi                            Bubu, Zambi a Xichtík                            Zambi, Bubu a Xichtík


Také to všechno mělo nemalý vliv na naše novomanžele Zambimu a Xichtíka. Ty se totiž rozhodli, že zrovna zde, na naší dovolené, uprostřed lesa, v příjemném prostředí započnou své potomstvo. Tak byla svatba a my můžeme začátkem měsíce řijna očekávat náš šestý vrh písmene F. :-) Všechny fotky z dovči máme k nahlídnutí tady. Hezký nový týden.

    

Naši novomanželé mistr světa amoleta Xichtík a univerzálka Zambima :-)


Pondělí 1. srpna

Je pondělí a nastal čas loučení s dalším našim éčkovým poupátkem a to prvorozeným pejskem Edou. Edík bude bydlet u rodiny Dočkalových v Hradci Králové. Edíkovi i celé rodině přejeme hromadu skvělých společných zážitků, štěstí a lásky.

          

Eda Naše poupátko a pan Dočkal



Pátek 30. července

Dnes nás opustilo naše třetí éčkové poupátko, největší a zároveň nejhodnější fenka z vrhu, naše princezna jménem Ebovia Alfa. Ebynka bude bydlet v Praze u pana Štěpána. Přejeme jak Ebynce, tak Štěpánovi hromadu skvělých společných zážitků a budeme se těšit na další setkání ať už někde na výstavě, nebo další návštěvě. Márkét tobě moc děkujeme za ouška, celá naše banda si moc pochutnala a už zbyly jen tři. :-D
 
     

Ebovia Alfa Naše poupátko a hodný páníček Štěpán :-)

Doma nám z celého vrhu zůstala už jen dvě štěňátka. Prvorozený pejsek Eda, se kterým se rozloučíme v pondělí a druhorozená fenka Emča, ta doma zůstane tak dlouho, dokud nevyléčíme její pravé zraněné očíčko.



Naše poupátka Eda a Emča



Čtvrtek 28. července

Naše jezevčí rodina se nám opět rozrostla o jedno Zambimi vnoučátko. V CHS Věkor se králičí fence Ulmě Věkor narodila jedna jezevčí holčička. Tatínkem tohoto desátého Zambimi vnoučátka je naše poupátko Art, který se tímto stal poprvé otcem. Gratulujeme a přejeme jak mamince, tak Artíkově dcerušce především zdravíčko.

        

Pyšný tatínek Art Naše poupátko a jeho dceruška :-)


Středa 27. července

Dnes náš domov opustilo další naše poupátko a to mnou tolik milovaný, malý chlapeček Ebroček. Ebroček bude bydlet v Duchcově u již osvědčené a skvělé paničky Martiny, mojí kamarádky a majitelky našeho poupátka z céčkového vrhu Cassieho. Věřím, že ve společnosti svého bratra (z tátovi strany) a zároveň strýčka (ze strany máminy) bude mít o zábavu Ebrok postaráno. :-) Marti ať ti Ebroček dělá stejně skvělou společnost jako Cassie a dává ti stejně tolik radosti. Moc zdravíme a těšíme se na další shledání. :-*

     

Holky Markétka, Krystýnka, Martina a Naše poupátko Ebrok



Pondělí 25. července

Včera jsem o tom psala a dnes už je to tady. Opustilo nás první z našich Éčkových poupátek a to má největší oblíbenkyně z fenek a nejmenší štěňátko z vrhu malá Ela. Elinka odcestovala s rodinou Michálkových na Slovensko, kde bude přes prázdniny. Po většinu zbylého roku bude bydlet se svou rodinou u nás v Čechách, v městě Liberec.  Bude to náš Československý odchovanec. :-) Přejeme novým páníčkům i naší malinké, krásné a milované Elince hodně krásných a příjemných společných zážitků, hodně radosti a žádné starosti. :-*

        

Ela Naše poupátko - 6. týden, 5. týden, 2. týden a 1. týden

Na naše Éčková poupátka se dnes přijeli podívat panička Martina a Citrón. Naše poupátko Citrónek je nejen vzhledem celý taťka Xichťulín, ale také povahou, což mě opravdu velice těší, protože zrovna této  povahy si na našem taťkovi Xichtíkovi cením nejvíc. Jsem moc ráda, že ji předává dál na své potomky, protože i naše malá čertice Delťulína se do malých éček od malička zamilovala. To samé dnes předvedl Citrulín. Pečoval o naše psí dětičky s velkým zájmem, láskou a opatrností. :-D Marti děkujeme moc za návštěvu a pozdravujeme vás všechny. :-* Pár fotek z návštěvy je zde.

     

Syn Citrón a taťka Xichtík, Éčka, taťka Xichtík a babička Zambi, Syn Citrón, mamka Zambi a taťka Xichtík



Neděle 24. července

Našim poupátkům vrhu E je dnes sedm týdnů. Uteklo to jako z vody a již zítra nás čeká první loučení s jedním z nich. :-( Všechna štěňátka mají jako každý týden nové fotky, které najdete ve všech fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh E. Zítra se ještě pokusím natočit nové video a udělat jedny z posledních společných fotek.



Naše poupátka - vrh E



Sobota 23. července

Dnes jsem se s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem zúčastnila lesních zkoušek. Tyto zkoušky se konaly na Klatovsku ve Strážově a musím říct, že Xichtík podal konečně parádní výkon, takový, jaký jsem od něho již nějakou dobu očekávala. Zkoušky složil v první ceně skoro se samými čtyřkami a počtem bodů 241. Hodnocení ze zkoušek je zde.

     



Čtvrtek 21. července

Naše poupátko Baxe si konečně našli ty správní páníčci. Štěstíčko se na něho usmálo, Bax bude od dnešního dne bydlet u velice příjemných manželů v Hradištku, kde bude chodit pravidelně na dlouhé procházky a žít svůj spokojený život, takový jaký si zaslouží. :-) Baxíkovi i jeho novým páníčkům přejeme spoustu radosti a žádné starosti.

     
 
Bax Naše poupátko


Neděle 17. července

Další víkend věnovaný pejskům je za námi. Našim poupátkům vrhu E je dnes už šest týdnů. Prckové rostou jako z vody a čím dál víc zlobí, koušou se a ubližují si. :-) Emča následkem nějakého úrazu dostala do očka zánět,  takže to léčíme, Ela zase v pátek dostala parádní žihadlo. Naštěstí na místě, kde jsem žihadlo vyndala, měla jen chvilku pěknou bouličku a alergická reakce se nedostavila. Nu nervů  a starostí nám naše éčka dělají opravdu dost. Během příštího týdne máme v plánu návštěvu paní veterinářky, všechny prcky necháme natetovat, naočkovat a ještě než se nám dětičky rozutečou do nových domovů, všechny znova odčervíme. Všechna poupátka mají jako každý týden opět nové fotky ve svých fotogaleriích a nové fotky najdete také ve společné fotogalerii. Vše opět v sekci Odchovy - Vrh E.

     

Ela, všichni (Ebovia Alfa, Eda, Ebrok, Ela a Emča), Ebrok

Včera jsme se s Deltou účastnili národní výstavy v Mladé Boleslavi, za doprovodu skoro celé naší smečky. Zde jsme se setkali s našimi poupátky Dakem, Citrónkem a jejich páníčky. Jsem moc ráda, že jsem Daka mohla vidět po více než půl roce a musím říct, že z něho vyrostl moc hezký jezevčí chlapec. Na deset měsíců je opravdu krásně osrstěný a hlavu má ušlechtilejší než samotný otec, náš mistr světa amoleta Xichtík. :-O Respekt před spojením, které si naše příšerka Bubušanda s našim Ťulínem takhle pěkně bez nás naplánovali. :-)))

     

Dak se svou rodinou, Dak se svou psí rodinou (Dak, sestra Delta, tatík Xichtík a mamka Bubušanda) a Dak


Po výstavě, kde jsme se tedy tentokrát opravdu moc nevytáhli (především předvedením), Delta dostala velmi dobrou a Citrón taktéž, jsme se vydali směr vesnička Sedlec. Zde jsme měli v plánu další návštěvu. Přebývají tady v chovatelské stanici Alfa Samuel Zambimi vnoučátka a zároveň dětičky našeho mistra světa amoleta Xichtíka, štěňátka vrhu A po naší Afře - Árče, našeho poupátka z prvního vrhu, která patří Hance a její rodině. :-) Ještě jsme ty čtyři malé holčičky naštěstí stihli vidět všechny, ale měli jsme to opravdu o fous, protože už dnes jsou dvě tato štěňátka (Arwen a Aura) u nových majitelů. Zbylé dvě holčičky (Anelly a Asteria) si Hanka s rodinou nechávají doma a tím se jejich smečka také pěkně rozroste. Jo jezevčíci - to je prostě jako nevyléčitelná a stále se rozvíjející, krásná nemoc. :-D Všechny fotky jak z výstavy, tak z návštěvy našich vnoučátek/dětiček jsou zde
 
     

Asteria s Babičkou Zambi, Rodiče Árčí a Xichtík s dcerkama, Anelly a Asteria


 
Úterý 12. července

Konečně se mi podařilo s Anetky pomocí udělat několik snímků všech našich Éčkových poupátek a vlastně i několik snímků celé Naší poupaťácké rodiny. Fotky najdete ve společné fotogalerii pod sekcí Odchovy - Vrh E, kde mimo jiné najdete také dvě nová videa.

  

1. foto - Éčka a 2. foto - rodinná idylka :-) (strýček Bax, teťička Bubu, chůvička Kosmi, mamka Alfa, taťka Xichtík, sestra Delta a babička Zambi



Neděle 10. července

Další týden utekl jako voda a našim poupátkům vrhu E je již pět týdnů. Neuvěřitelné, jak ten čas letí... Prckové už pěkně baští masíčko, podávání mléčných výrobků jsme museli omezit, protože i přes to, že je prcků pět, tak nestačily odsávat mámino mléko a Alfě začaly tvrdnout přeplněné struky. Alfa je zkrátka jako pojízdná mlékárna.  :-))) Oba kluci, Eda i Ebroček již mají obě varlátka sestouplá v šourku a všechna štěňátka mají správný nůžkový skus. :-) Všem našim poupátkům jsem nafotila nové fotky, můžete se na ně podívat v sekci Odchovy - Vrh E. Fotky společné zatím nějak nevyšly, takže se pokusím foto do společné fotogalerie dodat během zítřka, či pozítří (až se mi podaří nějaké pěkné nafotit).

       

Naše poupátka: Eda, Emča, Ela, Ebrok a Ebovia Alfa


Dnešní krásnou slunnou neděli jsme s celou smečkou strávili opět pohodově, jak jinak než koupačkou s přáteli u vody. Na prázdniny k nám přijela Anetka, dcera mé sestřenice, na štěňátka se přijeli podívat naši blízcí přátelé Míla s Lucinkou, takže jsme o zábavu měli opravdu postaráno všichni. Samo sebou ani dnes jsem nešetřila foťák a udělala jsem několik moc hezkých snímků. :-) Podívat se na ně můžete tady. Krásný nový týden všem. :-)

     

Anetka a Lucinka s Baxem, Bubušanda vzhlíží k nebi a Zabima aportík


Sobota 9. července

Dnes jsem se s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem zúčastnila barvářských zkoušek, které se konaly v Tajanově na Klatovsku. Na zkouškách Xichtík obstál v první ceně s počtem bodů 103. :-) Z práce na pobarvené uměle založené stopě dostal Xichtík známku tři, jelikož mi jednou sešel, z následování také trojika, tato disciplína byla na řemeni, jinak ostatní disciplíny Xichtík absolvoval v samých čtyřkách. Hodnocení ze zkoušek najdete zde, pár fotek ze zkoušek je tady.

  
náš mistr světa amoleta Xichtík a standardní hladkosrstá jezevčice Fibie
 
 
Neděle 3. července

Našim poupátkům vrhu E jsou dnes čtyři týdny. :-) Prcky jsme na začátku týdne poprvé odčervili a už jsme začali podávat příkrmy ve formě mléčných kašiček, vařeného kuřecího masa, konzerv a máčených granulek. I když prckové už trochu baští, je na nich vidět, že není nad maminčino mlíko. Alfa má naštěstí mlíka dostatek i přesto, že ji vždy těch našich pět malých, divokých poupaťáků vysává o 106. :-) Nové fotky našich éček najdete jako vždy ve všech fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh E. Musím říct, že vyfotit je v klidu, je opravdu nemožné a tak mě nezbývá nic jiného, než je sem tam přidržet. :-)))

          

Vrh E - 4. týden
 
 
Pátek 1. července

Naše éčková poupátka mají tři nová videa. Podívat se na ně můžete zde.



Vrh E s mamkou Alfou



Čtvrtek 30. června

Dodávám ještě odkaz na video naší poprvé plavčící malé čertice Delty. Zkouknout ho můžete zde.

čertice Delta



Středa 29. června

Konečně jsme se letos poprvé dostali k vodě, kam jinam, než na námi tolik oblíbenou přehradní nádrž Hracholusky. Samozřejmě jsme nezapomněli sebou foťák. Hafo fotek z první báječné letošní koupačky najdete tady. :-) Hezké prázdniny!!!

    
 
Foto uprostřed - Xichtík, Delta, Zambi, Bubu a Bax (doma musely bohužel zůstat mamka Alfa a seniorka Kosmi)



Úterý 28. června

Přišla nám zpráva a pár fotek od páníčků našeho poupátka Daka. Jak je vidět Dak je samá aktivita a samý pěkný výlet. :-D  Kdekdo by mohl závidět. :-) Páníčkům Daka moc děkujeme za info, foto, skvělou péči a těšíme se na setkání. :-) Všechny nové fotky z Dakova výletu do zoo jsou zde.

     

Dak Naše poupátko a jeho páníčci na výletě v zoo ve Dvoře Králové



 
Neděle 26. června

Další týden utekl jako voda a našim poupátkům vrhu E jsou dnes tři týdny. Prckům už začaly růst první zoubky, začali se rvát a pěkně vztekat. :-D Nové třítýdenní fotky najdete ve všech fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh E. Nejlépe se mi fotili naši cvalíci Eda a Eby, ti ještě nejsou tak pohybově nadaní... Ještě jakžtakž šel vyfotit Ebrok, ovšem vyfotit Elu a největší živel z vrhu se jménem Emča je opravdu umění, stejně tak jako nafotit všechna poupátka na jedné hromadě. :-)))


Naše éčková poupátka :-D



Čtvrtek 23. června

Naše poupátka vrhu E mají nové video. Podívat se na něj můžete zde.

           

Eda, Emča, Ela, Ebrok a Eby



Neděle 19. června

Nějak jsem z těch výstav poslední dobou zmatená... Naše mlaďoška Delťulína dnes zaperlila a v konkurenci dvou dalších o půl roku starších fenek vybojovala ve třídě mladých známku výbornou 2 a moc hezký posudek. Popravdě řečeno známka dobrá 4 ze včerejší klubovky a výborná 2 ze dnešní světovky mi opravdu nějak nejdou na rozum. :-D Jakého máme tedy doma jedince? Dobrého (nehodícího se na chov), nebo výborného (mimořádných kvalit)? :-))) Uvidíme zkrátka na další výstavě... Posudek Delty ze světové výstavy je zde. Moc bych chtěla poděkovat kamarádce Verče za parádní předvedení naší malé čertice a výbornou péči. Verčo díky moc! :-* Citrón Naše poupátko dopadl dnes obdobně jako včera (moc takových nebylo, až budou, mrkněte na výsledky) a z výstavy si odnesl opět VD. Marti i tobě díky za snahu, jen dopilujte tu prezentaci, páč bez ní to prostě lépe nepůjde. :-)

Delta Naše poupátko - výborná 2

Našim poupátkům vrhu E je dnes čtrnáct dní. Prckové už pomálu otevírají očka a začínají pěkně popolézat v pelíšku, i z pelíšku. :-D Všechna éčka mají nové fotky ve svých galeriích a nové fotky štěňátek jsou také ve společné fotogalerii. Vše najdete v sekci Odchovy- Vrh E.



Naše éčková poupátka :-)))


Radost mi dnes pro změnu neudělal náš tatík, mistr světa amoleta Xichtík se kterým jsem ráno nastoupila na barvářské zkoušky. Bohužel hned na začátku jsem se rozhodla odstoupit, protože Xichtík je už tři dny jako praštěný po palici (seniorka Kosmi se nám už přes desátý den hárá) a v lese byl, jako by nebyl... :-P Zkoušky samozřejmě letos ještě poběžíme jen musíme vychytat ten správný termín.

 
Sobota 18. června

Po dlouhé době opět jedna výstava... Klubová výstava jezevčíků konaná v Letňanech, v našem hlavním městě Praha. No že jsem jí vůbec hlásila, dopadli jsme katastrofálně. :-P Tentokrát byla přihlášená naše mladá čertice Delťulína, poprvé ve třídě mladých ve věku čerstvých devět měsíců. Dostala známku dobrá a jeli jsme domů. :-O :-) Nu asi budeme muset ještě trošku dozrát, nebo nevím. Jako doprovod s námi byla tentokrát celá smečka (krom mamky Alfy a seniorky Kosmi). Na výstavě byl také ve třídě mladých přihlášen náš fešák Citrón. Ten si odnesl moc krásný posudek, paní rozhodčí Buriánkové se velice líbil, dokonce ho prý nazvala nejlépe stavěným a vypadajícím psem ve své třídě, ovšem díky katastrofálnímu předvedení (Citrónek v kruhu nechodil, ale plazil se) nakonec odešel se známkou velmi dobrý. Tomu říkám pech. Posudek Delty z klubovky máme zde. Zítra naše poupátka čeká ještě jedna výstava a to světová výstava jezevčíků WUT, na té ale ovšem nebudu, protože máme s Xichtíkem Barvářskou zkoušku a tak jsem zvědavá, jak si naše poupátka povedou den druhý, zvláště když Delťulínu povede někdo pro ni zcela cizí. Hlavně aby nedopadla ještě hůř než dnes, holky držíme vám palce a Verčo tobě předem díky za předvedení. :-D :-*
 
Delta Naše poupátko - dobrá 4

Delegace Poupaťáků - aneb barvičkama jsme jenom hráli :-)))

Pátek 17. června

Konečně máme negativní výsledky po přeléčení a opětovném vyšetření trusu našeho poupátka Baxe. :-))) Máme velikou radost, že už nemusíme Baxíka držet v karanténě. Teď už může Bax v klidu a pohodě blbnout s celou smečkou na zahradě celé dny, dokud pro něho nenajdeme toho správného páníčka. :-)

      

Po stranách Bax a uprostřed Delta, Bax, Bubák a Zambima

 

Čtvrtek 16. června

Vzhledem k tomu, že mě již několik známých a přátel požádalo o pomoc s přípravou na zkoušky a práce se psy mě baví, rozhodla jsem se, že se loveckému výcviku psů začnu trochu věnovat (ať jsem alespoň momentálně něčím užitečná). Představuji vám novou sekci Lovecký výcvik psů.

     

Pondělí 13. června

Naše poupátko Capka o víkendu úspěšně složila ve věku dvanáct měsíců zkoušky nováčků (bezkontaktní norování), s počtem bodů 60. Moc gratulujeme a máme velikou radost, je to naše první céčkové poupátko, které má za sebou loveckou zkoušku. :-) Marti, děkujeme moc za info a péči. :-*

     

Capka Naše poupátko s paničkou Martou 

Neděle 12. června

Našim poupátkům vrhu E je dnes jeden týden a maminka Alfa se o prcky opravdu poctivě stará. Obrovskou snahu starat se má také (jako vždy) náš taťka Xichtík. To se ovšem naší mamině Alfě opravdu moc nelíbí a tak Xichtíkovi nezbývá nic jiného, než ležet dlouhé hodiny dva metry před pelíškem a štěňátka sledovat. Ke štěňátkům se může přiblížit pouze se mnou, když mamku Alfu uklidním, a nebo dokud mamka Alfa nevyužije pauzy k tomu, aby se vyvenčila. :-) Babička Zambi zase takový zájem o svá vnoučátka nemá, té stačí když jednou denně prozkoumá jestli je vše v pořádku. Tetička Bubušanda zase jen poctivě monitoruje, jakou mističku se žrádlem by po Alfě vymetla. :-) A malá polosestra našich éček Delťulína? Ta jen nechápavě nakukuje, co to tam vedle v pokoji kňourá za piďi psiska. :-D I když štěňátka pěkně přibírají na váze, jsou stále oproti našim předchozím vrhům opravdu prťavá. Stále doufám, že naše ostatní poupátka ještě doženou a nebudou všichni taková prťata jako je naše čertice Delťulína, která je opravdu mini, lépe řečeno králičí. :-) Já si zkrátka potrpím na ty větší trpajzlíky. :-))) Naše éčková poupátka mají nové fotky ve všech fotogaleriích, najdete je v sekci Odchovy - Vrh E.

    

naše éčková poupátka 

Sobota 11. června

Dnes jsem se s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem zúčastnila Barvářských zkoušek honičů. Zkoušky se konaly u nás na Plzeňsku v honitbě Kamenice. Zkoušky Xichtík úspěšně absolvoval ve druhé ceně s počtem bodů 178. Bohužel dnes mu nějak nesedla práce na šlapané, uměle založené stopě. Polovinu stopní dráhy Xichtík pracoval sice parádně, ale pak mi jednou sešel. Tím se mu snížila známka o jeden stupeň a zbytek práce už nebyla žádná sláva. Druhá polovina stopy vedla přes vysokou travinu a to zřejmě Xichtíkovi nesedlo. Párkrát jsem ho musela sama opravit a tím se nám snížila známka o stupeň druhý. Takže práce na stopě za dva, všechny ostatní disciplíny zvládl Xichtík parádně ve čtyřkách a u disciplíny chování u střelené zvěře, vyhledání chování u kusu dostal ještě dva body na víc za hlášení a tím mi udělal opravdu velikou radost. Hodnocení Xichtíka ze zkoušek najdete zde.

    

náš mistr světa amoleta Xichtík na BZH 

Úterý 7. června

Naše éčková poupátka jsou na světě třetí den a mají nové fotky ve všech fotogaleriích, také svá dvě první videa. Vše můžete omrknout v sekci Odchovy - Vrh E.

  

Neděle 5. června

A je to tady!!! :-D Tomu říkám parádní završení skvělého víkendu. :-))) Dnes večer na svět přišla naše poupátka vrhu E a to v hojném počtu pěti kousků. Jako první štěňátko v 19:45 hod. přišel na svět pejsek a dostal jméno Eda. Přesně o hodinu později ve 20:45 hod. přišlo na svět druhé štěňátko. Tentokrát to byla fenečka se jménem Emča. Třetím štěňátkem je taktéž fenečka, ta přišla na svět rychle po té první a to ve 21:00 hod. Dostala jméno Ela. Do 22:10 hod. jsme čekali na čtvrté štěňátko. Tím byl pro změnu zase pejsek, ten dostal jméno Ebrok a ve 22:40 hod. přišlo již nečekaně (když už bylo skoro všechno uklizeno) na svět páté poslední štěňátko. Je to třetí fenečka, která dostala jméno Ebovia Alfa. :-) Veškeré informace o celém Éčkovém vrhu, včetně váhy jednotlivých poupátek najdete v sekci Odchovy - Vrh E. Jména štěňátek si vybrali budoucí páníčci, jen jméno Ela vybrala moje maminka. Ele je zatím ještě volná.

  
Naše poupátka vrhu E s maminkou Alfou :-)
 
Bohužel já osobně jsem skoro o celý porod přišla (což mi opravdu velice, ale převelice mrzí :-() Vzhledem k tomu, že ještě čtyři hodiny před porodem se naše velká madam Alfa na zahradě fotila s celou svou rodinou a blížící se porod vůbec nesignalizovala (ostatní naše fenky vždy porod singnalizovaly již min. 12 hodin předem), vyrazila jsem v klidu odvézt Martinu, Markétku a naše poupátko Cassíka domů do Duchcova, jak jsem jim slíbila. Sotva jsme dorazili do Duchcova, už mi mamka volala, že má Alfa stahy a to mi už bylo jasné, že to domů zkrátka do porodu prvního a určitě ani druhého štěňátka nestihnu. :-( I když jsem byla celou zpáteční cestu o průběhu porodu informovaná, bylo mi opravdu velice líto, že jsem o porod prvních třech štěňátek přišla, ale zároveň jsem byla šťastná, když mě mamka popisovala, jak pohodový porod Alfa má a jak to skvěle jako prvorodička zvládá, včetně péče o svá miminka. :-) Mamka prohlásila "Tohle byl u nás ten nejpohodovější porod." a smála se. Sama poznala na Alfě, že rodí asi tak půl hodiny před porozením prvního štěněte. A opravdu. Když jsem se vrátila, byla jsem svědkem odrození Alfiných dvou posledních štěňátek, která šla ven jako po másle a Alfa vše zvládala bez jakékoliv asistence. Po porodu dostala naše maminka ještě nabaštit a mohli jsme jít všichni spokojeně do hajan. :-) Mojí mamce velký dík, že to takhle sama zvládla ohlídat, ale už má přeci také nějakou tu školu (tenkrát naše ovčanda Besina) a všechny ty asistence).

     

1) Babička éček Zambi-Ma      2) Maminka Alfa a spokojená panička (moje maminka)      3) Tatínek éček Xichtík 

Odpoledne, ještě před našim odjezdem do Duchcova, přijela na návštěvu Martina s manželem. Páníčci našeho poupátka Citrónka, bratra Cassieho. Udělala jsem jen pár fotek, protože kluci jsou trošku neposlušní a v klidu jsme je opravdu nedokázali udržet. Co taky chtít od mladých rozmazlených puberťáků. :-D :-P Několik fotek z návštěvy je zde. Holky děkujeme za návštěvu a dárečky!!! :-) :-*

 

     

1) bráškové Citrón a Cassie      2) naše rodinka (synové Cytrón a Cassie + rodiče Xichtík a Zambima)


Sobota 4. června

Už v pátek nám začal tak trochu akčnější a zábavný víkend, když k nám po obědě dorazila Martina s dcerou Markétkou a s nimi naše poupátko jménem Cassie. :-) Pátek jsme strávili pohodově s pejsky v lese, kde jsme protrénovali práci na pobarvené stopě a několik dalších disciplín lesních zkoušek. Naše poupátka Bax a Cassie pracovala v lese i na poli s chutí a s výkony našich začátečníků jsme byla spokojená. :-) Jedním slovem šikuly.

  

Cassie, Bubu, Xichtík, Zambi, Bax, Delta, Markétka a Martina

Po pro naše hosty náročném cestovním, pracovním a prokecaném pátku, nás čekalo brzké sobotní vstávání. Nasnídali jsme se, naložili jsme psiska a vyrazili jsme do Stříbra, pro paní Nováčkovou. Odtud jsme všichni společně vyrazili na národní výstavu psů do nedalekých Klatov. Tentokrát jsem vystavovala po dlouhé době naší několikanásobnou maminu a dokonce už i babičku univerzálku Zambimu a Martina poprvé předváděla na této výstavě našeho fešáka Cassieho, zrovna jednoho ze Zambimi synátorů. Bubušanda (cestovní maniak) samozřejmě nemohla zůstat doma a tak nás doprovázela jako garde. :-D

       

1) Cassie                    2) Zambi, Bubu a Cassie                    3) Zambi a Bubu

Výstava se opravdu vydařila. Počasí nám přálo, krásně svítilo sluníčko a s hodnocením našich miláčků  jsme velice spokojení. :-) Cassie si na své první výstavě ve třídě mladých vyběhal výborný 2 + krásný posudek a jeho mamka, naše univerzálka Zambima ukořistila ve třídě pracovní výbornou 1 a titul CAC. :-)

Cassie - výborný 2      Zambi - výborný 1, CAC

Cestou zpátky jsme se ještě zdrželi chviličku ve Stříbře, kde jsme tak trochu pomuchlovali našeho fešáka a to naše poupátko Arta. Mimochodem také synátora naší univerzálky Zambi, dokonce prvorozeného. Jak jsme se dozvěděli i Artík už měl také jednu nevěstu a tak pokud všechno dobře dopadne, bude i jemu po světě běhat brzy první potomstvo. :-D

           

Naše poupátko Art (2 roky)

Když jsme dorazili domu, nacpali jsme si všichni pupky a hodili jsme příjemný relax. :-) Samozřejmě jsem nezapomněla ani tentokrát na dokumentaci a všechny fotky si můžete prohlídnout tady. :-) Posudek Zambi je zde. Hezký zbytek víkendu. :-)

Bubu a Zambi (relax) :-D

Středa 1. června 

Dnes tady mám zase takový menší nával novinek... Našim poupátkům vrhu C je dnes přesně dvanáct měsíců. K prvním narozeninám přejeme Cinkovi, Capce, Citrónovi a Cassiemu všechno nejlepší, hodně zdravíčka, štěstíčka a stále stejně hodné a pohodové páníčky. Posíláme čumáčkový a pozdravujeme. :-)

  

 Naše poupátka vrhu C, kterým je dnes přesně jeden rok

                                    

Naše poupátko Citrónek slavil své první narozeniny se svou rodinou již v neděli, a dostal opravdu hodně dárečků. Nám přišlo pár fotek z této oslavy, na které se můžete podívat zde. Marti, moc děkujeme za info a dokonalou péči o našeho céčkového odchovance. :-* :-)

  

Citrón Naše poupátko (12 měsíců)
 
Deset dní uteklo jako voda a my máme výsledky testů. Bohužel Bax musí ještě následujících čtrnáct dní zůstat v karanténě. Byla u něho zjištěna bakterie Kampylobakter. Tato bakterie je přenosná trusem, takže volný pohyb Baxe po zahradě nepřipadá zkrátka v úvahu. Baxovi jsme nechali dělat kompletní parazitologii trusu, protože v místě odkud k nám přišel, byla prý zjištěna girardióza. Tu naštěstí Bax nemá. Je to nemoc způsobená parazitem, který pokrývá povrch střeva. Jak jsme se dočetli a informovali u veterináře, je to pěkná potvorárna, která se snadno v prostředí, kde je více psů rozšiřuje a postihuje především psiska se špatnou imunitou. Projevuje se často řídkou stolicí, až průjmy, které se často vrací a psisko se jen těžko tohoto parazita zbavuje. Normální prostředky na odčervení nepomáhají! Více o girardióze v článku zde. Jako prevenci opět nedoporučuji kupovat psy a štěňata bez PP (bohužel v ojedinělých případech i s PP), který chovatelé většinou bohužel ani nenaočkují, ani neodčerví a chovají je ve špatných, špinavých podmínkách! Pozor hlavně na velkochovy a množírny! (Vždy si štěně důkladně prohlédněte, zdali není podvyživené, není li špinavé, smradlavé, zablešené, neteče li mu z očí, v jakém prostředí je odchováváno, nikdy si neberte štěně bez potvrzení o očkování a odčervení a podobně!) Ale teď zpět k Baxovi, co se týče socializace Baxe, snažím se s ním chodit pravidelně ven a beru ho i mezi přátele. Bax si dokonce už zkusil práci na pobarvené stopě, zanoroval si, vyhnal zajíce a musím říct, že je to docela i šikula. Rozhodně lenoch po mamince asi nebude. :-D Jinak Bax je sice větší velikosti, ale určitě není zase tak přerostlý, jak na první pohled vypadá. OH jsem mu naměřila 36, což by bylo ještě v normě. Ovšem i přes to se do chovu stejnak nebude mít možnost dostat, protože u paní, která mi Baxe vrátila mu mesela být vytrhnuta stolička, která se mu rozštípla a dělal se pod ní zánět. I přes to, že tedy potvrzení o zákroku od veterináře by bylo, naše podmínky pro zařazení psa do chovu tuto možnost vylučují. Je to opravdu škoda, ale neuděláme nic.

     

Bax Naše poupátko

Středa 25. května

Asi tak za dvanáct dní by měla na svět přijít naše poupátka vrhu E. Stejně tak jako budoucí páníčci a naši přátelé, tak i u nás doma se všichni moc těšíme, spíše se už nemůžeme dočkat, na první štěňátka naší velké madam Alfy (další potomky mistra světa amoleta Xichtíka a další vnoučátka univerzálky Zambimi). :-D Maminka Alfa už pěkně přibírá na váze a pupkendo jí opravdu pěkně narůstá. :-) Dnes jsem udělala několik fotek naší krásné maminky. Nevím čím to je, snad jen můj dojem, ale vždy když nějaká naše fenka čeká miminka, přijde mi, že je den ode dne krásnější. :-) Na fotky naší nastávající maminy se můžete podívat zde. :-)

  

Budoucí maminka Alfa Naše poupátko


Pondělí 23. května

Dnes se nám konečně po dlouhém táhnutí vrátil domů jeden z našich nejvzácněji zbarvených poupátek a to čokoládový tygr Baxík. Ihned po příjezdu jsme zajeli pro jistotu na veterinu, kde jsme nechali Baxíka vyšetřit, naočkovat, odčervit a odblešit. Doma dostal pořádnou koupel a dokonce jsme si vyrazili i na první procházku. Naštěstí Baxík nebyl v žádném špatném stavu, vypadá to, že je zdravý a vypadá pěkně. Dokonce i na procházce byl kupodivu opravdu poslušný. Zatím je Baxík pro jistotu bohužel v karanténě, využila jsem k tomu ještě Jambíkovu boudu a naší ohrádku na štěňátka (díky bohu, že už je teplo, páč opatrnosti není nikdy dost). Týden to takto Bax bude muset vydržet do dalších vyšetření/výsledků a pak se přestěhuje mezi svou novou smečku domů. :-) A co bude  s Baxíkem do budoucna? Každopádně plánuji Baxíka naučit základům poslušnosti, vyzkouším jeho lovecké vlohy a dle možností se společně podíváme na nějakou tu zkoušku a možná i výstavu. Až bude z Baxíka společenský a vyrovnaný pes nabídnu ho do dobrých rukou takovému páníčkovi, který si s Baxíkem sedne na míru. Po dnešním dni stráveným s Baxem si myslím, že s jeho výchovou nebude sebemenší problém, protože přes to, že znal jen statek, přivolání a chůze na vodítku je na první den super pokrok :-D

     

Bax naše poupátko na procházce a :-( v karanténě

Čtvrtek 19. května

Už od včerejšího večera, kdy Árčí již singnalizovala blížící se porod čekáme na zprávy od Hanky. Vzbudila jsem se asi tak ve 4:20 ráno a musela jsem jí napsat, jak to u nich vypadá, protože věřte, nebo nevěřte, i když se nerodilo tentokrát přímo u nás doma, byla jsem z blížícího se Árčí porodu už od včerejška nervózní. Přeci jen je to naše prvorozená holčička. :-) Přišla mi odpověď, že Árča už má intenzivní stahy a asi tak za deset minut, ve 4:35 přišla konečně sms, že je první štěndo na světě. :-) Byla to fenečka. Pak už to jelo jako po másle. V 5:30 přišla další zpráva, že je na světě druhá fenečka. Třetí fenka přišla na svět rychle po té druhé a to v 5:46. A aby těch  holek nebylo málo, v 6:53 přišla další zpráva, že je na světě čtvrtá poslední fenečka. :-) Moc gratulujeme a přejeme Zambimy prvním vnoučátkům, Alfy, Aramisovo a Artovo prvním neteřinkám a Xichtíkovo dalším dcerkám včetně jejich maminky hlavně zdravíčko!!! Máme velikou radost, že vše proběhlo takhle hladce a jsme moc rádi, že jsme mohli být s celou rodinou během celého porodu v kontaktu. Děkujeme a jsme na vás hrdí! Jste šikulky. :-* Některé fenečky z tohoto vrhu jsou ještě volné, tak pokud by měl někdo zájem o štěňátko, mrkněte na web AlfaSamuelčat sem a kontaktujte Hanku. Jsou tam informace jak o mamince Árčí (dcery naší univerzálky Zambi) tak o tatínkovi Xichtíkovi (našem mistrovi světa amoleta) :-D a brzy tam budou určitě i informace a fotky všech těchto narozených feneček. :-D

  

AlfaSamuelčí holčičky s mamkou Árčí (Afra Naše poupátko)

        
Zambi (babička)   Árčí (maminka)   Alfa (tetička)   Xichtík (tatínek) 

Pondělí 16. května

Se zprávami a fotkami našich poupátek se roztrhl pytel. :-) Včera nám přišel mail od páníčků našeho čokopoupátka Benjíka. Fotky ještě ze zimních měsíců a pár aktuálních fotek Benjíka, jezevčíka, málo u nás rozšířené barvy hnědá s pálením je zde. Hlavou a pohledem mi hrozně moc připomíná mamku Bubušandu, postavou a osrstěním taťku Tymíána. Za fotky moc a  moc děkujeme. :-* Vrhu B je právě dnes 15 měsíců.

     
 
Benjie Naše poupátko (15. měsíců)



Neděle 15. května

Dnes je našim poupátkům vrhu D osm měsíců a my jsme dostali již včera zprávu a fotky od Dagmar, paničky Daka. Z Daka už je velký puberťák, ve kterém se prý probouzejí lovecké pudy. :-) Je až neuvěřitelné, jak  všichni naši odchovaní kluci jsou podobni svému tatíkovi Xichtíkovi. :-D Nové fotky Daka najdete tady. Dagmar moc děkujeme za info a foto! :-*
 
    

Dak Naše poupátko (8 měsíců)



Sobota 14. května

 
Přišla nám zpráva a fotečky od Martiny, paničky našeho poupátka Cassieho. Tomu bude již za necelý měsíc stejně tak jako všem poupátkům vrhu C jeden rok. Marti za fotky moc děkujeme a můžeme jen okomentovat: Fešák Cassie, celý tatík Xichtík. Neuvěřitelné. :-D Ta morda, to osrstění, postava, postoje, mohutné tlapky, no to je podoba! :-))) Všechny fotky Cassieho které nám přišly, jsou zde.

    

Cassie Naše poupátko (11 měsíců)

image

Sobota 7. května

Naše první letošní účast na zkouškách je konečně tady! :-) Dnes se náš mistr světa amoleta Xichtík zúčastnil svých úplně prvních povrchových zkoušek a to zkoušek vloh. Xichtík si vedl výborně a zkoušky vloh složil s plným počtem bodů 188. Hodnocení ze zkoušek je zde, několik fotek máme tady. :-)

 

     

image

Úterý 3. května

Už jsme to doma nemohli vydržet a tak jsme vyrazili místo pátého května již dnes s naší velkou madam Alfou na ultrazvuk. :-) Alfy březost máme potvrzenou a pravděpodobně má v bříšku minimálně tři štěňátka. Tito prckové by měli přijít na svět asi tak za měsíc. A jak se daří naší nastávající mamince prvorodičce? Alfa nám trošku zhubla, má za sebou nechutenství, ale už opět začíná pěkně baštit a nabírat na váze. 5. května bude v polovině březosti. Její chovaní se nějak extra nezměnilo a ještě na prvomájové procházce vyháněla z lesa jeleny a dokonce unavila i kamaráda Brika, vydatného a trénovaného drsnosrstého standardního jezevčíka. :-D
 
   
Budoucí maminka Alfa Naše poupátko a její štěňátko :-D
image

Čtvrtek 28. dubna

Přidáno slíbené video Xichtíka a jeho práce na pobarvené uměle založené stopě, 17 hodin staré, pracuje jako vodič, nové video má také Zambima, začínám učit hlasitého oznamovače. :-) Video Xichtíka zde, Zambimi tady.
 

Zambima a Xichtík
image

Sobota 23. dubna

Dnes se naše velká madam Alfa zúčastnila pravděpodobně své poslední letošní výstavy, mezinárodní výstavy psů v Českých Budějovicích a odvezla si domů ocenění výborný 2 a titul res. CAC. Jako garde jí tentokrát doprovázela její mamka Zambima společně s naší velkou výletnicí Bubušandou. Výstavu jsme si odtrpěli a poté jsme se cestou zpět zastavili u pěkného lomu a rybníku, kde jsme si udělali hezký zbytek dne. Když jsme dorazili domů, padla Alfa jako jediná ihned únavou, což svědčí o tom, že se krytí pravděpodobně zdařilo a Alfa je březí. Svědčí o tom také její zvětšené struky. Na ultrazvuk, kdy se ale březost s přesností potvrdí  se chystáme 5. května. :-) Všechny fotky z dnešního dne máme zde

     

Sobota v jižních čechách a MVP ČB - Alfa Naše poupátko - V2, res. CAC

image

Úterý 19. dubna

Netrvalo dlouho a musím se s vámi opět podělit o další zážitek. Tentokrát se o něj zasloužila naše černá ovce rodiny, jak jinak, než naše příšerka s.r.o. Bubušanda. :-) Ne nadarmo si totiž nese všechny své přezdívky (Bubu, Bubušanda, Bubák, apod.). :-D Vzhledem k tomu, že se podařilo naší smečce o víkendu vypíchnout zajíce na nečekaném místě a já měla takový dojem, že malá Delťulína poprvé pravděpodobně pěkně hlásila, vzala jsem jí dnes ozkoušet slídění znova za doprovodu zrovna naší Bubušandy, protože ta žádnou hlasitost jako jediná z naší smečky na povrchu nemá, tak abych věděla, zdali Delta opravdu hlásí a jak. Na zajíce jsme tentokrát sice nepřišly (Bubu vypíchla jen jelení), ale za to jsme si domů přivedli pěkné prasátko. Bubušandy slídění totiž opravdu stálo za to, prověřovala nejen traviny a remízky, ale dokonce jak je u ní již známo také kaliště, močůvky a na zpáteční cestě nenechala bez povšimnutí ani haldu hnoje a vše dovršila pěkným vyválením na čerstvě zasetém poli. Vzhledem k tomu, že už je několik dní všude parádní sucho a všechna psiska se vrací z procházek čistá, opravdu moc pěkná práce. :-D

Jak vypadala, to mám nafoceno zde, a jak voněla, to si asi dokážete představit. :-D Po návratu domů byla ovšem Bubušanda středem pozornosti, protože budila veliký zájem celé smečky, všichni si ji očuchávali a ověřovali všechny pachy, nebo spíše zápachy, které na sobě Bubu nesla. :-) Bubušanda se tvářila velice povznešeně, jako by byla ten největší king. :-D Pravděpodobně v tu chvíli asi opravdu byla, tak jsem jí nechala pár hodin takovou jaká přišla, aby si tu slávu užila.  
 
Pro porovnání:

     

Zahnojená Bubušanda a naleštěná Delta (matka s dcerou 3 roky a 1/2 roku) po společném slídění.

 

     

Teď už má Bubušanda po slávě a je opět voňavá a čistá. :-)

image

Pondělí 18. dubna

Máme tady další nový týden a tak v rychlosti shrnu uplynulý víkend. Zambimi oslava narozenin se trošku protáhla, páč smutné pohledy celé smečky, když jsem Zambi nakládala do velké medvědice, nešly nechat bez povšimnutí. No nechejte ty chudáky, kteří tak smutně koukají za plotem doma. To já zkrátka nedovedu. :-) A tak jsem přidělala umělé založené stopy a vyrazili jsme na trénink všichni. Perfektní práce všech psisek na uměle založených stopách mě tak nadchla, že jsme se věnovali výcviku skoro celý víkend. Alfa, Xichtík i Bubušanda pracovali na stopách s velkou chutí, rychlostí a nadšením. Prostě paráda!!! U Bubušandy jsem až valila oči a přemýšlím, že bych jí opravila jak barvářské zkoušky honičů, tak barvářské zkoušky. Zambimi práce klasika. Prostě jednička, za celý víkend jsem nepoužila vodítko a skoro ani stopovací šňůru. Vzhledem k tomu, že po barvě chodí na volno, natočila jsem kus její práce na video. Můžete ho omrknout zde. Ani malá Delda nezůstala pozadu. Zkusila jsem jí jenom tak, ze zvědavosti dát přičuchnout k nášlapu, na konec stopy jsem jí dala mističku s papou pro štěňata, kdyby se už chytla. Nu a opravdu se chytla. Její práci mám také natočenou, protože šla též na volno a tím pádem byly volné i mé ruce.  Na kus práce tohoto půlročního prcka se můžete podívat zde. Mé komentáře prosím přeslýchejte. :-))) Mám taky pár fotek smečky s medvědicí a měsíčku. Ty můžete vidět zase zde.
Hezký nový týden.

    

Zambi na konci stopy, Poupaťáci, velká medvědice a domů jsme se vraceli skoro za tmy. :-)

image

Pátek 15. dubna

Naše první čistokrevná dlouhosrstá trpasličí jezevčice, zakladatelka našeho chovu Zambi-Ma z Debry dnes slaví své čtvrté narozeniny. :-) Zambi je ve svých čtyřech letech osminásobnou maminkou, odchovala zatím dva vrhy, celkem osm krásných, zdravých štěňátek a jak už jste se určitě dočetli, všechno nasvědčuje tomu, že bude již brzy i babičkou a to dokonce několikanásobnou. Jedna dcerka Afra - Árčí má již potvrzenou březost, s druhou dcerkou naší madam Alfuší se chystáme na ultrazvuk za čtrnáct dní a určitě i jeden ze Zambimi synáčků, sourozenec těchto holek, chovný pes Artík letos pravděpodobně nezůstane bez nevěsty. :-) A jak se u nás bude dnes slavit? Určitě neobvyklým způsobem. :-) Představte si, že prací. Vzhledem k tomu, že hraček a pamlsků doma máme neustále dostatek a Zambi je nejšťastnější v přírodě, práce je pro ni vždy ta největší zábava, věnuji dnešní den jen a jen jí. Připravím pro ni uměle založenou stopu a vezmu ji pořádně proslídit naše luka a remízky. :-)

       

Náš psí ing., osminásobná matka a doufejme, že i budoucí několikanásobná babička, čtyřletá Zambi-Ma z Debry

     

image 

Čtvrtek 14. dubna 

Dnešní doplňující a čerstvá novinka: Opravdu radost za radostí mi poslední dobou dělají ta naše poupátka! Naše poupátko Afra, zvaná Árčí dnes byla na ultrazvuku a byla jí potvrzená březost. Což znamená, že v chovatelské stanici Alfa Samuel se okolo osmnáctého května narodí malá Alfasamuelčata. Tato štěňátka budou první vnoučátka naší univerzálky Zambi, první neteřinky a synovečkové Alfy, Arta a Alfa, poupátek z vrhu A a samozřejmě také další potomci našeho mistra světa amoleta Xichtíka. :-) Moc se na prcky těšíme a držíme tlapinky, aby bylo vše v pořádku. :-* :-)

             

Afra naše poupátko - Árčí. Taková to je budoucí maminka. (Jak ten čas letí.)

          

A takové byla Árčí štěňátko, druhorozené štěňátko v naší chovatelské stanici. :-)
 
Netrvalo dlouho a už tady máme další novinky od našich poupátek. Tentokrát od Martiny, paničky Cassieho, který se v Teplicích dne 10. 4. účastnil jarního svodu loveckých psů. Z hodnocení jsem vyčetla, že je Cassie typický, jednobarevný pes, středně silné kostry, nůžkového skusu, chrup úplný, kvalita srsti standardní, povaha klidná, barva oka tmavá, ucho normální, čenich normální. Máme velikou radost a děkujeme paničce nejen za info, ale i za její účast na svodu a snahu Cassieho prezentovat. :-) Dostali jsme také několik fotek, najdete je zde

     

Cassie Naše poupátko

Před několika dny jsme také dostali mail ze Slovenska od Zuzky, paničky našeho poupátka Cinka, brášky Cassieho. Fotku jsme tedy bohužel dostali jen jednu, ale je na ní vidět, že i z Cinka roste švarný jezevčí kluk. Cink už začal s paníčkem chodit do lesa a jak mě bylo oznámeno, možná bude k vidění také na některé  slovenské výstavě. Inu nechme se překvapit. Zuzi i tobě moc děkujeme. Všem našim poupátkům vrhu C je teď deset měsíců. 

Cink Naše poupátko

image

Pondělí 11. dubna

Dnes nám přišla zpráva a fotky  od páníčků našeho Daka. Bráchy naší čertice Delťule. :-) Z Daka roste fešný, čtyřkilový, čistotný mladý puběrťák, který je prý také pěkný ďáblík. Myslím si, že tento vrh se opravdu povedl, protože jak to tak vypadá, obě štěňátka převzala ze svých rodičů to nejlepší. Toto neplánované a nečekané spojení budeme určitě do budoucna ještě opakovat. :-D Fotky Daka jsou zde.

     

image

Středa 6. dubna

Dneska jsme si vyrazili na návštěvu za přáteli do Švihova a při té příležitosti jsme podnikli hezkou procházku na stejnojmenný místní vodní hrad. Foťák samo sebou nezůstal doma a já jsem udělala několik pěkných fotek z tohoto výletu, na které se můžete podívat zde. Výletu se zúčastnila opět skoro celá naše banda a všechna zúčastněná psiska se opravdu pěkně vyblbla na krásných Švihovských loukách (jen seniorka Kosmi a hárající se velká madam Alfa musely bohužel zůstat doma).

     

image

Pondělí 4. dubna

Máme nakryto!!! Dnes u nás proběhla svatba našeho mistra světa amoleta Xichtíka s naší velkou madam Alfou. O průběhu březosti budeme všechny naše příznivce a přátele určitě informovat a také jsem do sekce  štěňátka vložila kalendář o průběhu březosti, kde se můžete každý den podívat na to, co se zrovna v naší nakryté fence pravděpodobně odehrává. Pokud pán bůh dá, naše první letošní poupátka vrhu E přijdou na svět začátkem měsíce června. Jak jsem se dnes přesvědčila, Xichtík není jen jak je známo dokonalým otcem svých dětiček, ale je také dokonalým partnerem. Po dnešním nakrytí se od Alfy ani nehnul, odháněl od ní ostatní členy smečky, neustále si jí opečovával a hlídal (doufejme, že mu to vydrží až do porodu). :-) A tady je už pár foteček z víkendových a dnešních námluv s popiskem. Opravdu se podívejte, protože zvláště několik posledních fotek stojí za to (kdo neuvidí, neuvěří). :-O 

     

mistr světa amoleta, aneb náš neobyčejný pes Xichtík a velká madam Alfa 

image

Čtvrtek 31. března

V týdnu, za krásného počasí jsme si vyrazili na procházku do malesicko/radčického lesa na Malesickou skálu a zříceninu hradu Kyjov. Fotky z prochajdy máme zde

     

image

Neděle 27. března

Dnes tady mám opět několik stručných aktuálek. :-) Naše pubeťanda Delťulína má po dlouhé době zase jedno nové video. Omrknout ho můžete zde, nebo v sekci Videa/Delta. Jak jsem svým psiskům před rokem slíbila, tak jsem také splnila. Po teoretickém kurzu a roční praxi v našem mysliveckém sdružení jsem včera úspěšně složila zkoušku z myslivosti. A to nejlepší na konec... Naše velká madam Alfa se nám konečně před několika dny rozhárala. Brzy u nás tedy proběhnou námluvy, a pokud půjde všechno hladce, můžeme přibližně za dva měsíce očekávat naše první letošní štěňátka. :-D
imageimage image imageimage

budoucí manželé Alfa a Xichtík

image

Úterý 22. března

Na aktualizace nebylo poslední dobou moc času a tak tady mám pár novinek. Včera jsme měli cestu na sever, přesněji do města Liberec. Při té příležitosti jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít procházku při západu slunce na místní krásnou horu Ještěd. Na výlet jsme sebou vzali tentokrát jen naše dvě největší cestovatelky Zambimu a Bubušandu. Několik fotek z Ještědu, kde ještě vládne zima, najdete zde.

    

Ještěd 21. března 2011

Xichtík je již pár dní zpátky doma od své nevěsty Árčí. Námluvy proběhly v pořádku, teď už jen musíme měsíc počkat na potvrzení březosti. Dík patří Hance a celé její rodině za parádní péči o Xichtíka a hromadu dárečků nejen pro naše zlobivá psiska. Děkujeme, držíme tlapky a budeme se těšit na naše dětičky, vnoučátka, synovečky a neteřinky. :-) Fotky z námluv najdete na webu CHS Alfa Samuel ve fotogalerii. Všechny naše holky Xichtíka přivítaly s velikým nadšením. Především naše malá čertice Delta měla z návratu svého taťky radost, nenechala ho chvilku v klidu a Xichtík několik prvních hodin nevěděl kam dřív skočit. :-D 

    

Xichtík a Árčí

image

Středa 16. března

Zatím co se včera všechno točilo okolo Kosminy narozenin, nějak nám vypadlo to, že naše neplánovaná štěňátka vrhu D slavila také. Je to půl roku, co jsou na světě. Jak jistě všichni víte, naše poupátko Delta z tohoto vrhu zatím stále zůstává doma a já jsem jí dnes udělala pár nových fotek. Mohu říct, že Delta roste opravdu do krásy a mohu potvrdit to, co všichni říkají, že si z obou rodičů vzala to nejlepší. Deltě narostla moc pěkná hlava, pěkně se nám osrsťuje. Jak jsem dnes počítala Delta má již plných 42 nových zubů. :-) Z našeho štěňátka se pomálu a jistě stává krásná mladá slečna pravděpodobně králičí velikosti.  Dnes jsem naměřila OH 28 a navážila 3,5kg. A tady už najdete pár nových fotek pro posouzení Deltiných kvalit. :-)

    

image

Úterý 15. března

Dnes je to přesně třináct let, co je na světě naše seniorka jménem Kosmi. Vždy jsem si moc přála jezevčíka, bohužel jako studentka jsem si nemohla dovolit štěňátko s PP a doma o jezevčíkovi také nechtěli ani slyšet. Přes veškeré zákazy, jsem si když mě bylo osmnáct let (jako plnoletá), přeci jen neodpustila pořízení vysněného psa. Byla jím zrovna Kosmina. I když z čistokrevného standardního jezevčíka bez PP, kterého doma nikdo kromě mě nechtěl, nakonec vyrostla čistokrevná kříženka, :-) doma si jí všichni nakonec zamilovali neskutečně. :-) A proto se u nás doma dnes slaví narozeniny naší babičky a již dlouholetého člena naší rodiny kříženky Kosminy, která nám dává svou lásku již pěknou řádku let. :-) Zdraví jí slouží a všichni doma pevně doufáme, že jí bude sloužit ještě řádku dalších let, tak jako doposud.

Seniorka Kosmi 13 let.

image

Pondělí 7. března

Náš již několikanásobný tatík a ženich, mistr světa amoleta Xichtík se dnes na několik dní odstěhoval do Prahy za svou další nevěstou Árčí (Afra Naše poupátko), do CHS Alfa Samuel, kde bude asi tak za devět dní probíhat svatba. Xichtík se prý ihned pohodlně zabydlel, je hodný a vůbec si nestýská. Jak říkám já, ten náš mazel je zkrátka všude doma. Panička Árči Hanka je z něho nadšená a tvrdí, že to vypadá jakoby k nim Xichtík patřil od jaktěživa. :-) Pokud se vše povede tak jak by mělo, můžeme přibližně za dva měsíce očekávat Árčiny první štěňátka,  Xichtíkovo čtvrtá štěňátka, Zambimi první vnoučátka a Alfy, Arta a Alfa první synovečky a neteřinky. :-) Držíme palce!!! :-* 

budoucí manželé Xichtík a Árčí :-)

image

Pátek 4. března

 

Xichtík je Českým šampiónem :-)

image

Neděle 27. února

Dnes se v Plzni konala klubová výstava jezevčíků. Přihlášen byl náš tatík Xichtík, dcerka Delta, dcerka Capka a synáček Citrón. S výsledky jsem i nejsem spokojená. Špatně dopadla naše miniaturní dcerka Zambi a Xichtíka Capka. Byla vyloučena (chybějící chrup), je to opravdu škoda, protože jinak by byla velice nadějná.  :-( Ani její bratr Citrónek nedopadl zcela perfektně. Ve třídě dorostu si v konkurenci dvou dalších krásných psů vyběhal ocenění nadějný 3 (chtělo by to vypilovat prezentaci a nasadit trošku dietku) i přesto se ale panu rozhodčímu velice líbil a dostal moc hezký bezvadný posudek. Citrónek je plnochrupý, prý líbivý a na svůj věk perfektně osrstěný.

Citrón Np - nadějný Capka Np - vyloučena 

Výborně si na  rozdíl od našich dvou céček vedla dcerka Xichtíka a Bubušandy Delta. V konkurenci jednoho štěněte dostala ve třídě štěňat velmi nadějnou 2 a pěkný posudek. Ještě lépe si dnešní výstavu odběhal tatík Xichtík, který v konkurenci jednoho psa ve třídě pracovní dostal ocenění výborný 1 CAC a tím si tak splnil poslední podmínku pro udělení Českého šampióna. Tímto jsem s Xichtíkem také ukončila jeho výstavní kariéru. Český a Slovenský šampionát je pro nás dostačující a popravdě řečeno, vůbec jsem nečekala, že podmínky pro udělení těchto dvou šampionátů budeme mít letos splněny tak rychle (během prvních dvou letošních výstav, oba dva potřebné tituly). :-D Musím také ještě pochválit Xichtíkovu péči o svá děcka Deltu a Citrónka, které i přes to, že jsou již velký Xichtík stále opatruje a mazlí se s nimi, jako se štěňátky pár týdnu starými. Jeho povaha je zkrátka opravdu vyjímečná a nevídatelná. Všechny fotky z výstavy s popiskem jsou zde. Posudek Delty zde, Xichtíka tady. :-)

 

Xichtík výborný 1 CAC

image

Sobota 26. února

Krásné počasí nás dnes nenechalo dlouho spát a tak jsme se rozhodli vyrazit na menší výlet. Tentokrát nezůstala doma ani naše seniorka Kosmi a v plném počtu všech našich šesti psisek jsme vyrazili na nedalekou zříceninu hradu Rabštejn nad Střelou, kde jsme strávili příjemný den procházkou po naučné stezce, která vedla krásnou krajinou. Fotky v výletu jsou zde.

 

 

     

image

Úterý 22. února

A takhle oslavila své první narozeniny naše poupatící se Beta Bubienka - Čikita

   

Hned ráno Čikitě celá její rodina poblahopřála. Dostala spoustu pamlsků a hraček a byla prý opravdu velice spokojená. Moc děkujeme páníčkům tohoto našeho poupátka za perfektní péči, info a foto. :-

image

Neděle 20. února

Dnes se v Praze konalo 1. setkání Poupaťáků. Podrobnosti najdete v podsekci s názvem 1. setkání v sekci Setkání Poupaťáků. :-)


Zambi, Alfa, Delta, Xichtík, který není moc vidět za Bubušandou, Sára, Árčí, Bery a Citrón

image

Čtvrtek 17. února

Naše psiska, mistr světa amoleta Xichtík a velká madam Alfa, jsou Slovenskými šampióny. :-D

       

                                         

Xichtík a Alfa

image

Středa 16. února

Dnes bychom si nemohli odpustit vzpomínku na den, kdy se nám narodila naše čtyři čokoláďátka Beta, Benjie, Bax a Brok. Všechna tato štěňátka našeho druhého béčkového vrhu dnes slaví své první narozeniny. Přejeme jim všechno nejlepší, hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky a zdravíme také jejich hodné páníčky.

   

vrh B 

image

Úterý 15. února

Naší Delťulíně je dnes pět měsíců. Udělala jsem jí nové fotky, na které se můžete podívat zde

       

Fotky nám dnes také přišly od Delťulíny brášky Daka. Podívat se na ně můžete zde. Za foto a zprávu moc děkujeme. :-) Oběma Déčkovým poupátkům se právě v tomto věku mění mléčný chrup za trvalý. :-) 

     

image 

Čtvrtek 10. února

Dnes nejen naše velká madam Alfa, ale všechna psiska z našeho prvního Áčkového vrhu slaví své druhé narozeniny. Artíkovi, Árčí a Aramiskovi přejeme všechno nejlepší a hlavně hodně zdravíčka. :-)

       

image 

Pondělí 7. února

Krásné počasí nám přetrvává a tak jsme si dnes opět vyrazili na menší procházku na námi oblíbený kopec Plešivec ve složení já, Dafid, Zambi, Alfa, Xichtík, Delta, kamarád Peťa a irská červenobílá setruše Enula. Plešivec se nám opět nepodařilo projít celý a tak se tam určitě zas a znova budeme vracet. :-) Fotky z výletu máme tady.

     

image 

Pátek 4. - neděle 6. února

Tento víkend jsme si vyrazili za naší rodinou a přáteli do jižních Čech za doprovodu mistra světa amoleta Xichtíka, univerzálky Zambi a malé čertice Delty (Bubu hárá, Alfa začíná pravděpodobně také a Kosmině se nikam nechtělo). V pátek jsme se zastavili za naší dcerkou Capkou u Marty. Capka roste jako z vody a je z ní hezká mladá dorostenka. Mordou celý tatík Xichťulín, stejně jako všechna naše štěňata z céčkového vrhu. 

     

Naše poupátka Capka + Delta

Na sobotu byla naplánovaná návštěva a to v Holašovicích, malebné vesničce chráněné Unescem.  Xichtíkovi a jeho nevěstě Arči z Holašovických zahrad se zde druhého ledna narodila tři krásná štěňátka. Dva kluci a jedna holčička. Prckové jsou roztomilý a mají se čile k světu. Mamča Arčí stále ještě kojí a přes její práci a starostlivost vypadá velice pěkně.

          

Arči z Holašovických zahrad, Xichtík a jejich děti. 1. pejsek, 2. pejsek a 3 fenka.

Do Českého Krumlova to bylo, co by kamenem dohodil a tak jsme se před další návštěvou našich přátel žijících v jižních Čechách, vydali na obhlídku tohoto krásného města. To jsme celé prošli, navštívili krásný krumlovský zámek a nacpali si pupky v místní restauraci, kde je také muzeum historických motociklů.

     

Český Krumlov

Na večer jsme dorazili za přáteli do Velešína, kde jsme trošku zapařili a konečně se také pořádně vyspali... :-D V neděli po trochu pozdní vydatné snídani, jsme všichni společně vyrazili na procházku k nedaleké vodní nádrži Římov.

     

Velešín - vod. nádrž Římov

Po obědě jsme se s našimi přáteli rozloučili a vyrazili na cestu k domovu s jednou zastávkou v Blatné. Tu jsme navštívili krásný zámecký park, kde můžete spatřit ochočené daňky a krásné pávy. I když byla ještě trochu zima, víkend byl opravdu parádní a počasí nám přálo. Všechny fotky z výletů jsou zde. Naše poděkování patří všem našim přátelům a známým. Děkujeme!!! :-* 

       

Blatná

image 

Pondělí 31. ledna

Zpráva a pár fotek nám také přišly ze Slovenska od Zuzky a našeho poupátka Cinka. Cink zrovna přesrsťuje a vypadá opravdu velice zajímavě. Co se vzhledu týče - celý taťík Xichtík. :-D Zuzi díky.

             

image 

Středa 26. ledna

Přišly nám nové fotky od našeho poupátka Daka. Podívat se na ně můžete zde. Páníčkům moc děkujeme. :-) 

             

image 

Pátek 21. - neděle 23. ledna

V pátek jsme se sbalili a vyrazili za hranice k našim východním sousedům na Slovensko. V Trenčíně nás totiž čekala mezinárodní výstava psů, které se zúčastnila naše omladina Xichtík a Alfa. Jako černý pasažér se zachovala Bubušanda, ta chtěla jet za každou cenu. Při balení posledních věcí se nenápadně nastěhovala do baťohu, jak to u ní bývá zvykem a já si jí všimla pomálu až v autě. :-) Bylo rozhodnuto, Bubu jede taky! Výstava byla v neděli a tak jsme volnou sobotu využili k procházkám po městě, kolem řeky Váh a nemohli jsme si nechat ujít ani návštěvu krásného Trenčínského hradu a přilehlého lesoparku. Z hradu byl nádherný výhled na celé město a okolí. 

       

V neděli byla v plánu už jen výstava, tam jsme po dobrodružném hledání výstaviska dorazili sice na poslední chvíli, ale přeci. A jak jsme si na Slovensku vedli?

 Alfa - výborný 1, CAC, res. CACIB  Xichtík - výborný 1, CAC

Tímto si jak Alfa, tak Xichtík splnili čekatelství na udělení Slovenského šampióna krásy. Nezapomněli jsme ani fotit, fotek je opravdu hrozně moc a tak ten, kdo bude mít čas a chuť si může všechny fotky z víkendu prohlídnout tady. Posudek Alfy zde, Xichtíka tady.

image

Pondělí 17. ledna

Dnes tady máme aktualizaci nejen o pejscích. :-) Krásné počasí a okolnosti s dnešním dnem spojené nás donutili, abychom jsme si vyrazili na menší výlet. Tentokrát jsme se vydali na kopec Plešivec za doprovodu mého bratra Štefana, mého přítele Dafida, :-) univerzálky Zambi, příšerky s.r.o Bubušandy a našeho nového člena smečky velké medvědice, kterou touto novinkou představujeme veřejnosti. Velká medvědice je tedy náš veterán Mercedes Benz třídy G, na který máme také po dvou měsíčním čekání konečně průkaz původu. :-D Velká medvědice nám bude sloužit nejen jako výletní vozítko, ale také jako perfektní pomocník při práci. Bude nás vozit do lesa a z lesa, přes kopce a údolí. Např. na hony, naháňky, zakrmovat, připravovat na zkoušky, na posed a podobně. Fotky z výletu na Plešivec jsou zde (až budou delší dny, určitě tam ještě zavítáme) a fotky velké medvědice zde. :-)

                   

image 

Neděle 16. ledna

Včera jsme se konečně vydali na již dlouho domlouvané setkání na sever čech do Duchcova, za Cassiem, Martinou a její rodinou. Cassieho jsem si pěkně prohlédla, vyrostl v pořádné psisko. Na svůj věk je dobře osrstěný a pěkně stavěný. Martina nám připravila výborné pohoštění a podnikli jsme krásnou procházku po okolí. Fotky z výletu jsou zde. Marti za vše moc děkujeme a buchta k nedělní snídani byla výborná.

     

image 

Sobota 15. ledna

 

Našim poupátkům vrhu D jsou dnes čtyři měsíce. Nové fotky naší čertice Delťuli jsou zde.

             

image 

Středa 12. ledna

Poohlédnutí poupaťáků za rokem 2010 k přečtení zde. :-)

image 

Neděle 9. ledna

Včera jsme si vyrazili na výlet. Celá smečka včetně malé Delty se včera opět nacestovala a pěkně proběhla po Brdských lesích. 

     

Pro Deťuli to byla taková první velká procházka velkým lesním světem a jak bylo večer vidět, značně jí zmohla. Byla ale statečná a svou únavu nedávala znát, koupala se v ledovém potoce, kde tající sníh spíše připomínal říčku. Také si poprvé zkusila chůzi na vodítku, s kterou tedy zásadně nesouhlasila a raději si běhala na volno. K mému údivu se pouštěla sama dosti daleko, většinou bez ohledu na ostatní psy a na přivolání se hezky vracela. Na zpáteční cestě už bylo vidět, že jí první procházka pěkně zmohla a tak jsme jí utahanou a vymrzlou nesli k autu schovanou pod bundou. Všichni jsme si výlet pěkně užili. Fotky máme zde.

       

V páteční večer jsem ještě nafotila několik pěkných fotek přetahovačky o kostičku Xichtíka a Bubušandy, rodičů naší malé Delty. Omrknout je můžete zde.

       

A fotky pod názvem jak se spí s tátou jsou zde. :-)

  

image 

Sředa 5. ledna

Nová sekce pod názvem Fotogalerie odchovů. :-)

 

Vrh B (Brok, Beta Bubienka, Bax a Benjie)

image 

Pondělí 3. ledna

Dnes nám přišly nové fotky od našeho poupátka Daka (brášky Delty, synka Bubáka a Xichtíka). Omrknout je můžete zde. Za fotky moc děkujeme a pozdravujeme celou rodinu. :-)

           

Dak Naše poupátko s rodinou

image 

Neděle 2. ledna

Náš Xichtík je dnešním dnem opět otcem. Jeho nevěstě Arčí z Holašovických zahrad se dnes narodila tři štěňátka! :-) Dva pejsci a jedna fenka. Xichtík se moc pyšní, my moc gratulujeme, přeme mamince i prckům především zdravíčko a těšíme se na nějakou hezkou fotku. :-D 

    

Xichtík a Arči

image 

Sobota 1. ledna

Nový rok jsme společně s naší smečkou přivítali naprosto báječně. Vzhledem k tomu, že jsme v Praze byli všichni již od třicátého prosince (s malou vyjížďkou na Šumavu), domluvila jsem právě na Nový rok již plánované setkání a to s Hankou, Niky a našim poupátkem Aramiskem, kteří po dvou letech opět navštívili naší republiku. Při této příležitosti jsem nezapomněla ani na naší Árčí a její rodinu žijící v Praze, které jsem také nalákala na místo setkání v Kunratickém lese. Zde jsme všichni, kromě naší seniorky Kosmi a malé Delty (ty zůstaly doma) společně podnikli moc hezkou procházku.

         Ája, Zambi, Alfa a Bůček (Bubu)         Hanka, Sára a Xichtík         Hanka Árčí a Bery         Niky a Aramis

Počasí nám také přálo. Bylo na nule, a i když terén místy připomínal zledovatělou sjezdovku :-) procházku jsme si všichni moc užili. Pejsci se vylítali, my jsme si pěkně popovídali a na konec jsme se všichni zahřáli u kafíček a čajíčků v místní restauraci U labutě. Páníčkům našich poupátek moc děkuji za příjemně strávené odpoledne, jste super! :-) Díky.

     

Zvláštní poděkování patří Hance od Aramise, která přiletěla po roce z Kanady, navštívit svojí rodinu. Přesto byla ochotna přijet z Brna až do Prahy, hned prvního ledna, abychom se my i pejsci viděli. Byla jsem na Aramise po skoro dvou letech opravdu hodně zvědavá a posléze hodně nadšená. Z Aramiska vyrostl moc krásný plnochrupý pes, s perfektním osrstěním, parádní hřbetní linií, krásnou hlavou a hezkým červeným zbarvením s minimální příměsí černé barvy. Myslím, že taťka Pepíno by se dmul pýchou, stejně jako se dnes odpoledne dmula mamka Zambi. :-))) Hani, ještě jednou děkujeme. 

     

Všechny fotky (s popiskem dole) pořízené od třicátého prosince do prvního ledna máme zde a nebo tady. :-D V neposlední řadě bychom chtěli také poděkovat Dafidovým rodičům za pohlídání celé smečky při našem výletu na Šumavu. Díky! :-)

2010

Pondělí 27. prosince

Dostali jsme zprávu a fotky od Balabánových, páníčků našeho poupátka Bročka. Po chirurgickém zákroku (vyoperování nesestouplého varlete z třísel) ani vidu. Broček se rychle a dobře zotavil a společně s Martínkem si užívá řádění ve sněhu. Na fotky se můžete podívat tady.

   

Ještě tady mám k prohlídnutí několik fotek z Vánoc. Vánoce naši pejskové trávili samozřejmě s námi, ke stromečku za Ježíškem jsme si ale tentokrát museli dojet a pak také přejet. Pro naše hafíky byl tedy Štědrý den velice dobrodružný. Na Vánoční fotky s (nejen) pejsky se můžete podívat zde.

             

image 

Středa 22. prosince

Přišla nám spousta krásných přání od našich přátel, kamarádů a dokonce i pár přání od rodin našich poupátek. :-))) Dakouškova rodina nám dokonce poslala přáníčko pomálu již zapomenutou cestou a to poštou. Z vašich přáníček máme opravdu velikou radost, moc děkujeme a doufáme, že vám došla v pořádku i ta naše. Všechna došlá přání jsou zde.

Krásné a pohodové Vánoce! :-)

     

Dak Naše poupátko                                                                Brok Naše poupátko

image 

Neděle 19. prosince

Zase mám několik novinek. Začnu představením nově vzniklého webu chovatelské stanice Alfa Samuel, kde se můžete informovat o dění a aktivitách naší odchovankyně Árčí (Afra) a její rodině. Další novinkou je potvrzení březosti Xichtíkovi nevěsty Arči z Holašovických zahrad. Štěňátka by se měla narodit koncem roku, přejeme bezproblémový porod a zdraví jak miminkům, tak mamince Arči a těsíme se na další informace. :-)

 

 

CHS Alfa Samuel

image

 

Pátek 17. prosince

 

Skončilo nám hlídání... Dnes si pro Citrónka přijela panička a tím jeho pobyt u nás končí. Citrónek měl ze setkání s paničkou opravdu velikou radost. Doufejme, že se mu po své velké rodině nebude moc stýskat, hlavně po jeho největší parťačce, naší malé čertici Deltě. :-)

             

image

 

Středa 15. prosince

 

Dnes jsou našim déčkům tři měsíce. Udělala jsem nové fotky Delty, které si můžete prohlídnout zde. Delta je pěkná čertice Lumpice a nenechá si od žádného člena smečky nic líbit.

 

image   image

 

image

Sobota 11. prosince

Poslední dobou tak nějak cestujeme. Při poslední návštěvě Prahy jsme se sešli v parku Jezerka s naší psí rodinou z CHS Alfa Samuel a to Hankou, Ájou a Zambimi prvorozenou dcerou Árčí. :-) Všechny fotky máme sice na rajčeti, ale odkaz nám bohužel nějak zlobí a nejde vložit sem do novinek. Proč? To opravdu netuším. Album najdete ve fotogalerii, Fotoalba aneb mix aktivit, pod názvem: Pendlování všude možně 8.-10. prosince. 

image   image   image 

 

image

Úterý 7. prosince

Včera se mi opět podařilo vyfotit celou naší rodinku pěkně pohromadě a tak přikládám dvě nejhezčí fotečky. Citrónkův návrat domů se nám pomálu a jistě blíží a i když mu občas (když s Deltou neúnosně zlobí) říkám: už aby si byl pryč, musím přiznat, že se mi bude stýskat. :-)

image      image

Vzadu Kosmi a vepředu Bubušanda, Citrón, Xichtík, Zambi, Delta a Alfa

A tady ještě fotka zaječky, kterou jsme pořídili v sobotu 4. 12. na honu v Chotíkově. Pejskové s námi nebyli, neboť bylo -10 a v tak vysokém sněhu by pro ně bylo pětihodinové běhání obtížné.

image 

image

 

Středa 1. prosince

Již několik dní tady máme první letošní sníh a radujeme se z něho. Stále čekám, jestli nějaký ten den vyjde alespoň na chvilku sluníčko, abych mohla nafotit nějaké pěkné fotky naší smečky při sněhovém řádění, ale zatím se nám bohužel nepoštěstilo tak jsem alespoň natočila tři kratší videa, kde lítají po poli Citrón, Xichtík, Alfa a Bubušanda. Zambi musíme bohužel držet zvlášť, jelikož se nám hárá a Deltička by se nám v takovém množství sněhu přinejmenším ztratila, takže ta si sněhu užívá jen na zahradě při venčení. Video 1, video 2 a video 3. :-D

image   image

Bůta, Citrón, Alfa, Xichtík a Delta

image


 

Neděle 28. listopadu

Dnes bych chtěla veřejnost informovat o nově vzniklé mezinárodně chráněné chovatelské stanici rodiny Nejmanových, která nese název Alfa Samuel. Tato stanice vznikla dne 18. 11. 2010 a první vrh červených mini dlouhánů Nejmanovi plánují na zimu/jaro 2011 ze spojení Afra Naše poupátko (naše odchovankyně Árčí) + Xichtík z Nedošínského háje (náš šéf harému). To znamená, že pokud se s trochou štěstí vše povede, jak je plánováno, tak by se měla narodit naší univerzálce Zambi její úplně první vnoučátka a Xichtíkovi jedny z dalších dětiček. :-) Této nově vzniklé naší dceřiné chovatelské stanici přejeme hlavně především spoustu zdravých, ale také krásných odchovaných štěňátek. Hani, ať se vám v chovu daří!!! S touto informací nám také přišly další nové fotky Árčíny a ty si můžete prohlídnout zde.

image      image      image

Afra Naše poupátko

Pozadu se zprávou nezůstala tentokrát ani Hana s našim odchovancem Aramisem (Alf Naše poupátko), žijící tam za velkou louží v Kanadě, městě Calgary. Hana s dcerou Niky a našim - jejich Aramisem navštíví v polovině prosince ČR. Hrozně moc se těším, až Aramise skoro po dvou letech opět uvidím a pokud se nám poštěstí, možná proběhne i rodinné setkání našich áčkových poupátek. :-)

image 

Niky a Aramis

Jedna z dalších zpráv nám také přišla od jednoho z našich béčkových poupátek a to od našeho fešáka Bročka. Syna Bubušandy a Tymiána. Broček je po odoperování jednoho varlete, které mu až do šestého měsíce chybělo. V šestém měsíci nějakým zázrakem spadlo do třísel a dál už se nedostalo. Varle bylo tento týden chirurgicky odstraněno a my tomu našemu malému divochovi přejeme brzké zahojení bez komplikací a moc zdravíme statečné páníčky.

image      image

Brok Naše poupátko 

V poslední řadě tady mám dvě nová videa, na kterých účinkuje otec Xichtík a jeho dvě děcka, polosourozenci a nerozlučná dvojka Citrón a Delta. :-) Video 1, Video 2

Naše poupátka image Delta a Citrón

image



 

Sobota 20. listopadu

Dnes jsme si vyrazili na první letošní podzimní hon. Víc info v sekci Hony a naháňky. :-)

image   image

image

Čtvrtek 18. listopadu

A už tady máme zprávu a fotky od majitelů našeho Daka. Dak si perfektně zvykl ve své nové rodině, moc rád se prý chodí venčit a nerad se vrací domů. Po bytě prý lítá jako čertík, dle popisu se sourozenci opravdu nezapřou. Delta je to samé šídlo, ještě aby ne, jsou přeci naší Bubušandy. :-) Fotky Daka jsou zde. Děkujeme a moc pozdravujeme!

image      image

image 

Středa 17. listopadu

Konečně chvilka času k aktualizování webu. Dnes nám přišly nové fotky naší fešandy a budoucí Xichtíkovi nevěsty Árčí (Afry), sestry naší madam Alfy a dcery naší univerzálky Zambi. Omrknout je můžete tady. :-) Děkujeme a pozdravujeme Áju, Hanku, Věrka a samozřejmě naší Árču a její kámošky ze smečky Sáru a Berdu!!! :-P 

image      image

V pondělí byly našim déčkovým poupátkům Dakovi a Deltě dva měsíce. Fotky Daka zatím žádné nemám, ale Deltu jsem samozřejmě nafotila. Fotky Delty jsou zde a určitě také potěší Martinu (paničku našeho Citróna), která na náš web momentálně pokukuje z Brazílie. Delta se svým polobráškou Citrónem se od sebe zkrátka nehnou a tak na některých Deltiných fotkách jsou společně. :-) Marti, tebe taky všichni moc zdravíme a pejskové posílají pac a šmudliny. :-P :-D

image      image

V poslední řadě tady mám několik svých fotek z výletu nejen na Buben, kam se nám také přimotaly některé moc pěkné fotky naší pro mě nejúžasnější smečky na světě.  Omrknout je můžete tady. :-D

image   image   image 

image 

Čtvrtek 11. listopadu

Citrón se u nás opravdu velmi rychle a perfektně zabydlel, má se báječně, je čistotný, hodný a miloučký. Neustále se stará o naší malou raubířku Deltu, s kterou si hraje celé dny a stala se z nich nerozlučná dvojka. Jsou spolu prakticky nonstop, kam se hne Citrón, tam je Delta a naopak. Myslím, že po tatínkovi Citrón zdědil jen to nejlepší, především Xichtíkovu dokonalou povahu a nejen to, morda celý otec jako přes kopírák, světla a slecha nese zase Zabinovský. :-) Z Citrónka je už krásné mladé zvíře a jsem moc ráda, že ho mohu mít doma na hlídání a přitom dokonale zkoumat jak jeho povahu, tak jeho rysy. 

image      image 

image      image

image 

Sobota 6. listopadu

Nadešel den D. Den loučení s našim maličkým a tolik oblíbeným poupátkem Dakem. Panička to nesla statečně, doufejme, že si i Dak brzy zvykne. Bude bydlet u paní Dagmar v Mladé Boleslavi a její rodiny. Všem přejeme spoustu krásných společných zážitků a společné radosti bez starostí. :-)

image      image      image 

image 

Středa 3. listopadu

Našim poupátkům Dakovi a Deltě je dnes sedm týdnů. Nové fotky a nové video naleznete v sekci Odchovy - Vrh D. Na Daka se již těší noví majitelé, kteří si ho do svého (Dakova nového), domova odvezou o víkendu, kdy nás čeká těžké loučení.

image            image

image 

Sobota 30. října

Dnes odjela Xichtíkova nevěsta Arči a myslím, že bude na přehnanou péči, kterou jí Xichtík po dobu pobytu u nás věnoval ještě dlouho vzpomínat. Xichtík se od Arči tyto čtyři dny ani nepohnul. :-) Neustále jí doprovázel a promenádoval se před ní jako Casanova. :-)))

image   image   image

Xichtík a jeho nevěsta Arči

Nevěsta Xichtíkovi sice odjela, ale ten se nudit určitě nebude. Nebude se nudit ani zbytek naší smečky, protože dnes se k nám na měsíc nastěhoval náš malý synáček Zambi a Xichtíka Citrón. Majitelka Martina odjíždí na měsíc mimo republiku a tak tady budeme mít Citrónka na hlídání. Zatím to vypadá, že se Citrónkovi moc nestýská a spokojeně si užívá přízně obou rodičů. :-) Pár fotek celé rodinky je zde.

image 

mamka Zambi, syn Citrón a taťka Xichtík

image 

Středa 27. října

Dnes toho mám k aktualizaci opravdu hodně. Začnu fotkami, které nám přišly a to jsou fotky naší Árčí (Afry) z našeho prvního vrhu. Árča vypadá opravdu moc hezky. :-) Všechny její nové fotky najdete zde. Děkujeme a zdravíme do Prahy celou naší rodinu!!! :-)

image   image   image 

Druhou novinkou je aktualizace u našich poupátek, Daka a Delty, kterým je dnešním dnem šest týdnů. Udělala jsem jim opět nové fotky, mají také nová videa. Vše naleznete jako vždy v sekci Odchovy - Vrh D. Štěňátka byla dnes podruhé odčervena a v pátek se chystáme na tetování a první očkování. Pejsek Dak je po druhé rezervaci opět volný a tak kdyby měl někdo zájem o tohoto pejska, může nás kontaktovat (pouze do dobrých rukou, výborných podmínek, jen vážný zájemci). Delta zůstává doma a posílí tím náš jezevčí tým. Po Bubušandě ještě žádného potomka nemáme a čert ví, zdali se ještě někdy povede taková pěkná černá fenečka, která si v rodokmenu ponese našeho tatínka Xichtíka a na gauč jí nikomu nedám, tam by jí přeci byla škoda.

image   image   image

A třetí novinkou jsou námluvy, které u nás zrovna probíhají. Dnes za Xichtíkem přijela krásná a velice šikovná nevěsta Arči z Holašovických zahrad. (CAJC, LZ I.c, BZ I.c, ZV I.c, ZN 84, o: Zero z Těšínovských buků, m: Azuzi Eupatrid) Všechny fotky z námluv, které ještě budou přibývat jsou zde. Xichtík jen štěstím září a chová se jako opravdový gentleman. :-) Naše holky jsou sice trochu uražené, ale do soboty tady naší nevěstu budou muset skousnout. :-)

image   image   image 

image 

Úterý 26. října

Dnes se naší univerzálce Zambi podařilo úspěšně dosledovat první kus černé. 22:00 telefonát, požádání místním nimrodem o dosled, Zambi s přehledem našla nástřel a s přehledem také dosledovala po 300m dlouhé pobarvené stopě již zhaslé na měkko střelené sele. Je to prostě má milovaná šikulajda. :-)

image   image

image 

Neděle 24. října

Dnes jsem si vyrazila s panem Korbelem, jeho vnučkou Martinkou, našim poupátkem Artíkem a dvěma Věkor štěňátky na Klubovou výstavu jezevčíků, která se konala v Praze. Našeho Arta jsem měla tu čest si osobně předvést. A výsledek?

Art Naše poupátko image výborný 1, CAC, Klubový vítěz 2010

Na fotce vnučka Martinka a náš fešák Artík. Dnešní výstava byla opravdu zábavná a inspirovala mě k sepsání nového příspěvku. Příspěvek najdete v sekci Počteníčko pod názvem Výstavy nemusím, ale vždycky mě pobaví. :-)

image 

Středa 20. října

Dnes měla naše smečka opět co oslavovat. :-) Dvojnásobný tatínek našich poupátek  a mistr světa amoleta Xichťík má své druhé narozeniny.

image   image   image   image   image 

Celá smečka si dnes opět užila řádění a mlsání, včetně našich déčkových mrňousků Daka a Delty, kteří jsou na světě dnešním dnem přesných pět týdnů. Vyfotit je v klidu dá opravdu zabrat a na některých fotkách je jejich otrávená nálada z focení opravdu znát. Nové fotky mrňousů najdete ve fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh D

image   image

image 

Neděle 17. října

Dnes k nám dorazily fotky našeho fešáka Bročka, polobratra Daka a Delty. Z Bročka je fešný elegán (již skoro chlap), s opravdu krásně vybarveným osrstěním. Inu posuďte sami. :-) Všechny nové fotky jsou zde. Hrozně moc za ně děkujeme!!!

image   image   image 

image 

Středa 13. října

Našim poupátkům Dakovi a Delťe jsou dnes již čtyři týdny. Prckové jsou plný života, už si spolu krásně hrají a každou chvilku spolu zápasí. Delta je tak trošku vzteklounka a Dak, ten náš špíček je zas ohromný pohodář. Prckové zápasí také s mamkou Bubušandou, taťkou Xichtíkem i tetičkou Zambi, pro které jsou ohromnou zábavou. :-) Samozřejmě máme nové fotky ve všech fotogaleriích a také jsem natočila nová videa. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh D.

image   image   image

Ještě jen tak informativně na dotazy typu, proč se tak často nezmiňuji také o naší velké madam Alfě. Madam Alfu máme samozřejmě doma také, stejně tak, jako naší seniorku, kříženku jezevčíka Kosminu (které jsem dnes udělala svojí vlastní sekci). Obě tyto holky bydlí společně s mojí maminkou, která bydlí v přízemí našeho baráku (já, Zambi, Xichtík a Bubu obýváme vršek). Samozřejmě většinu času tráví smečka pohromadě venku na zahradě, pokud je přijatelné počasí a když je zima a ošklivo vzájemně se navštěvují. Spíš většinou ty z horního konce navštěvují ty z toho dolního. Takže ráno po probuzení, se celá naše perníková chaloupka otevře a naše psiska si už jen vyberou kdo s kým a kam. :-D Většinou se vše odehrává na zahradě, kde se na sluníčku pravidelně vyhřívá univerzálka Zambi s madam Alfou, šéf harému Xichtík hlídá, kde by se mohla pohnout nějaká kočka, ptáček nebo slepice a když se pohne, hned se k jemu zápalu přidává příšerka Bubušanda, která většinu času číhá v kuchyni, jestli neupadne něco od ruky či huby. :-))) Seniorka Kosmi svůj čas tráví většinou odpočinkem na gauči v obýváku, ale pokud někdo třeba zazvoní, nebo jde na návštěvu, stejně jako zbytek smečky dokáže stále rozburácet celý barák.

image   image   image   image

image  

Neděle 10. října 

Naše maminka Bubušanda dnes oslavila společně s celou smečkou své třetí narozeniny.

image   image   image   image   image 

image 

Středa 6. října

Dnešním dnem jsou našim déčkovým poupátkům Dakovi a Deltě tři týdny. Štěňátka jsme odčervili, s přikrmováním jsme ještě nezačali a myslím, že ještě ani jen tak začínat nemusíme. Obě štěňátka jsou pěkně vypasená, Dak je vyslovený špíček a mamka Bubušanda je opět jako pojízdná mlékárna. :-) Nové fotky obou štěňátek najdete ve fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh D.

image      image

image 

Neděle 3. října

Dnes toho mám k aktualizaci trošku víc. Takže to vezmu pěkně popořádku. V týdnu nám dorazily fotky Cinka a Cassieho. Mnohokrát děkujeme, pozdravujeme a jsme moc rádi, že nám kluci nedělají ve světě ostudu, ale radost. :-D

Cink - image            Cassie - image 

Druhou novinkou jsou první nahraná videa našich déčkových poupátek Daka a Delty. Mrknout na ně můžete v sekci Odchovy - Vrh D. A třetí novinkou je dnešní návštěva našeho poupátka Citrónka. Fešák Citrónek pěkně vyrostl, krásně se mu protáhla mordička a je jako přes kopírák z poloviny celý taťka Xichtík a z té druhé celá mamka Zambi. Moc děkujeme za krásně strávené odpoledne Marti a samozřejmě za úžasné dárečky. :-* Všechny fotky z návštěvy jsou zde.

image      image

                             Citrón                               synáček Citrón, mamka Zambi, sestra Alfa a tatík Xichtík

image 

Středa 29. září

Našim déčkovým štěňátkům jsou dnešním dnem dva týdny. Prckové už koukají na svět a projevují své emoce, Delta už dokáže pěkně kmitat svým malým proutkem. Mamka Bubušanda je vysloveně plnou pojízdnou mlékárnou, čehož využívá obzvláště Dak, z kterého je opravdu pěkná kulička. :-) Aktuální váhy a nové fotky našich poupátek najdete ve fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh D.

image      image 

image 

Pondělí 27. září

Nedá mi to spát a opět musím aktualizovat. :-) Dnes večer, když jsem si vzala do postele naše déčková poupátka, přepadl naší univerzálku Zambi jakýsi mateřský pud. Mamka Bubušanda zrovna baštila, Zambi nezaváhala, využila situace a ulehla natěsno k miminkům. Převzala tak roli vzorné náhradní matky.

image   image

Já jen s napětím čekala, jak na to bude reagovat mamka Bubušanda, až se vrátí... Bubušandu to k mému údivu vůbec z míry nevyvedlo, ba naopak, jen se podívala po očku, kde svoje děti má a spokojeně se uvelebila za tatíka Xichtíka, který ležel poblíž, podrbala se a zalehla. Během chvilky by bývali všichni chrněli. Tomu říkám dokonalé soužití.

image   image

image 

Neděle 26. září

Dnes jsem nafotila naprosto rozkošné fotky našich déčkových poupátek. Foto Daka zde, Delty zde a společné fotky jsou zde. 11. den. Hezké podívání.

image image image 

image 

Pátek 24. září

Dnes mám pro naše přátele a příznivce bohužel hodně smutnou zprávu. Museli jsme nechat uspat našeho tygrovaného chlapečka, naší malou dušičku Demiho, u kterého se objevila vada krevního oběhu, s kterou by bohužel Demísek nepřežil. Vzpomínka na Demíska je zde. :´(

image   image   image   image 

image 

Čtvrtek 23. září

Dost přehazování hnojiště, Zdendo máš pravdu, tohle mi za to vážně nestojí. :-) Své doklady mám v pořádku, ať se paní třeba upíše, vše mám origoš a bez úprav a nepotřebuji se nějak hájit na svých stránkách, které mají být o psech a ne lidské rivalitě. Slibuji ti, že hnojiště i nadále pokvete, abys měl co číst. Pac a pusu ty můj zlatý a milovaný věčně ožralý myslivče! :-D :-* Krásný zbytek týdne přejeme i všem našim přátelům, my dnes s celou smečkou odlítáme v 17:00 na Mars, kde strávíme krásnou dovolenou.

image      image

image 

Středa 22. září

Našim déčkům je dnešním dnem přesně týden. Udělala jsem každému mrněti šest nových týdenních fotografií a samozřejmě také fotografie společné. Mrknout se na ně můžete v sekci Odchovy - Vrh D, kde tyto všechny fotogalerie jako vždy najdete.

image   image

image 

Neděle 19. září

Konečně nám přišlo víc fotek Čikitky (Beta Bubienka). I když v jiné barvě, ale celá maminka Bubušanda, ten pohled, ten tvar hlavy. :-) Všechny fotky jsou zde. Moc děkujeme!!!

image      image

image 

Sobota 18. září

Prckové nám pěkně baští a přibírají na váze, maminka Bubušanda se opravdu řádně stará a jak to tak vypadá, starat by se chtěl i náš tatínek Xichtík a to moc.

image   image

To se ale Bubušandě moc nelíbí a tak to Xichtíkovi vrčením celkem vytrvale vysvětluje. Xichtík se ovšem nenechá odradit a po několika hodinovém snažení, pěkně kousek po kousku, dosahuje svého, Bubušandu obměkčil a spokojeně ulehá, aby svou milovanou a své dětičky měl pod řádným dohledem. :-)

image   image

image 

Středa 15. září

Dnes tady máme žhavou novinku. Sice neplánovaně, ale ve zdraví a bez jakýchkoliv komplikací přišla dnes na svět naše déčková poupátka ze spojení Xichtík + Bubušanda. Tento páreček si před dvěma měsíci domluvil rande na tajňáka z kterého se narodila tři štěňátka, ve třech různě barevných odstínech. Červený pejsek, černá fenka s pálením a červený tygrovaný pejsek. Fotky a veškeré informace o našem déčkovém vrhu najdete v sekci Odchovy - Vrh D.

image   image

image 

Úterý 14. září

Zambimi další úspěšný dosled jelení zvěře. Víc v sekci Práce - Dosledy.

image      image

image 

Neděle 12. září

Přišla nám zpráva a fotky od naší Bety Bubienky, jediné čokoholčičky z vrhu B, které doma říkají Čikita. Čikita je rodinný mazel, doma dovádí se svým kamarádem zlatým retrieverem a váží k pěti kilům. :-D Fotečky máme tedy jen dvě malinké, ale i tak moc děkujeme za info.

image      image

image 

Úterý 7. září

Dostali jsme zprávu a fotečky od našeho Cassieka. Cassie je rozmazlovaný jak jen to jde, doma dělá neplechu a dokonce si už našel i svého nového kamaráda. Za zprávy a fotky moc děkujeme. Fotky Cassieho jsou zde.

image      image

image 

Úterý 31. srpna

Dnes nás přijel navštívit náš synáček Citrónek se svojí paničkou. Citrónek měl ze svých rodičů opravdu velikou radost a bylo vidět, že nejen on, ale také rodiče byli ze svého krásného synka vysloveně nadšení. Xichtík i Zambima se Citrónkovi věnovali s náležitou péčí a celý den mu dávali rady do života. Samozřejmě jsem nezapomněla nafotit ehm, trochu fotek a dokonce jsem natočila i dvě krásná videa. Všechny fotky z návštěvy jsou zde. Video mamky a synáčka zde. Video obou rodičů a synáčka zde. Moc děkujeme za návštěvu a dárečky a už se těšíme na další zábavné shledání.

image image image

image 

Pátek 20. - neděle 22. srpna

Tento víkend jsem společně se svojí smečkou a přítelem Lukášem strávila jednak dovolenkově, ale také výstavně. Sice jsem už letos s naší omladinou na žádnou výstavu jet nechtěla, ale nepřihlašte Duodanube v Bratislavě, když máte na stejný termín naplánovanou dovolenou zrovna na Slovensku. Ohledně naší dovolené byla spousta zmatků a na konec z dovolené sešlo, ale ne úplně. Kdo nás zná, dobře ví, o čem píšu. :-D Každopádně výstava už byla přihlášená a tak jsme v pátek dopoledne vyrazili. Po příjezdu na Slovensko jsme se ubytovali v Mariánce, v pěkném apartmánu Ivica nedaleko Bratislavy.

image      image

Ani jsme pořádně nevybalili věci a hurá na obhlídku města a okolí. Nejprve jsme si vyrazili do středu města Bratislavy a udělali jsme si pěknou procházku podél řeky Dunaj.

image      image

Po procházce v centru Bratislavy jsme se rozhodli, že bychom si mohli vyjet na nějaký pěkný kopec poblíž našeho místa pobytu a vychutnat si západ slunce na Slovensku. A tak jsme vyrazili na nedaleký hrad Pajštún. Po zkracování cesty stále přímou čarou nahoru do ohromného kopce a po dvouhodinovém bloudění jsme ale na konec ani hrad v krásném hustém lese nenašli. Za to naše psiska si při cestě zpátky našli to, co celou dobu hledali a tím byla místní zvěř a tak jsme se k autu vraceli téměř po tmě. :-D Výlet na tento hrad všem vřele doporučuji, ale nahoru jděte jedině po značkách :-)

image      image 

Utahaní jsme všichni byli jako koťata a tak hurá domů, vyspat se na sobotní vystavování. V sobotu ráno jsme už měli sraz na nedaleké benzině se Zuzkou a její dcerkou, páníčky našeho céčkového poupátka Cinka, kteří nás dovedli až na závodisko, kde už byla výstava v plném proudu. Z výstavního areálu na závodisku jsem byla dost zklamaná, jelikož kruh byl nalepen na kruhu a pro nás vystavovatele tam byly opravdu vysloveně bojové podmínky. Zkrátka neskutečně málo místa. A tak rychle si odběhat pár koleček a pryč. Stejně tak to bylo i v den druhý v neděli. Na výstavu byla přihlášená jen Alfa a Xichtík, kteří dopadli takto:

Xichtík image sobota V1, CAC      neděle V2, res. CAC

Alfa image sobota V2, res. CAC      neděle V1, CAC

Po výstavě jsme se společně všichni odebrali na návštěvu našeho malého krásného Cinka. Cink byl z nás všech opravdu nadšený a taky to dával náležitě znát. Nejvíc si ho užil taťka Xichtík a tetička Bubušanda. Mamka Zambi před ním spíš utíkala a sestra Alfa byla jako vždy pěkně protivná.

image      image

Počasí nám také celý víkend přálo a tak jsme téměř celý druhý den strávili společně v Čunově u jezera kde jsme se krásně vykoupali a odreagovali.

image   image   image

Po relaxu u vody nás ještě večer Zuzka s Petrem vzali na večerní procházku po Bratislavském parku na Železnů studničku, kde jsme si upekli buřty a strávili příjemný večer v jejich společnosti. Každopádně jim opravdu moc děkujeme za provedení, navigování po Bratislavě a hlavní dík Zuzi za váš čas!!! 

image      image 

Po nedělní výstavě nás čekalo loučení, balení a odjezd. Cestou jsme se sem tam ještě někde zastavili, a abych pravdu řekla ani se mi moc domů nechtělo. Dovolená to byla krásná, krátká a příští rok se do Bratislavy a jejího okolí určitě zase vrátíme. :-D Všechny fotky ze Slovenska jsou zde.

image 

Čtvrtek 19. srpna

Přišly nám fotky od našeho prcka jménem Cink. Vrozený aportér. :-D Fotky jsou zde a my moc děkujeme. :-D

image   image   image

image 

Sobota 14. srpna

Dnes jsem si s našim mistrem světa amoleta Xichtíkem vyrazila na jih republiky, na vytrvalostní zkoušku pro jezevčíky a teriéry. Zkouška se konala nedaleko města Písek, jak probíhala a jak jsme dopadli, si můžete přečíst v sekci Práce - Zkoušky. Když už jsme byli v těchto jižních končinách nedaleko Českých Budějovic, nemohli jsme si odpustit návštěvu našich kamarádů z jihu, kteří si odvezli mimo jiné také naší jedinou holčičku z vrhu C Capku. Capka je ještě pořád maličká, ale za to pěkně oprsklá a jak jsem si všimla, roste z ní pěkný rváč a raubíř. Sedm krásných štěňat německých ohařů jsou jejími protivníky a dokonce i Čendísovo jezevčíci drsňáci jsou také značnou obětí naší malé násilnice. Udělala jsem spoustu fotek a mohu říct, že když jsem viděla ty nádherná štěňátka německých dlouhosrstých ohařů, hodně mi cukala ruka. Jednou si ho ale Marti stejnak od tebe odvezu! :-D Pokud by jste někdo měl zájem o štěňátko tohoto krásného a šikovného plemene, neváhejte a mrkněte sem, nebo nás kontaktujte. Ještě jsou volní nějací pejsci. Všechny fotky malých dlouhánů a celé návštěvy našich jižanských přátel jsou zde

image  image  image

image 

Úterý 10. srpna

Dnes je našim céčkovým poupátkům deset týdnů a dnes nás také opustilo poslední z nich a to náš nejrozmazlenější ze všech rozmazlených Citrónek. Citrónek bude bydlet v Praze u Špičkových. Citrónka budeme určitě vídat na návštěvách, pravděpodobně i výstavách, nebo zkouškách. Aktuálně máme dokonce i zprávy, že se Citruskovi jako jedinému z celého vrhu stýská a pláče. Bude dobře Zambinovský. :-D Doufám, že si Citrónek brzy zvykne a bude dělat paní Martině a její rodině jen samou radost a žádnou starost. 

image      image

Citrón Naše poupátko

image 

Sobota 7. srpna

Dnes nás opustilo další z našich céčkových poupátek a to náš prvorozený pejsek Cassie. Bydlet bude v Duchcově, okres Teplice u Martiny a její rodiny. Cassieho bychom mohli vidět na nějaké té výstavě, či lovecké zkoušce. Přejeme jemu i jeho nové rodině hodně společné radosti.

image 

Cassie s tatínkem Xichtíkem a maminkou Zambimou 

image      image

Cassie s maminkou Zambimou a Cassie se svou novou maminkou Martinou :-D

image 

Čtvrtek 5. srpna 

Naše velká madam Alfa se na servru www.hafici.cz stala psem měsíce srpen. Její Wallpaper si můžete stáhnou zde. :-D

image 

Přišly nám také opět fotky z nových domovů od Capky a Cinka. Na fotky Capky se můžete podívat zde, na fotky Cinka zde. Děkujeme. :-D

 image   image 

Naše poupátka Capka a Cink

image

Neděle 1. srpna

Dostali jsme opět nové fotky našich dětiček. Tentokrát Bročka a Árčí. Moc děkujeme! Foto Bročka zde, Árčí zde.

image   image 

image 

Úterý 27. července

Přišly nám zprávy z nových domovů od našich céčkových poupátek. Cink i Capka do svých rodin zapadli zcela bez problémů a dokonce si ani nestýskají. Jsou to zkrátka děcka odvážná. Od Zuzky a Cinka nám přišlo také několik fotek, prohlídnout si je můžete zde. Od Marty a Capky nám přišla jedna mms a tak ji přikládám o něco níže. Moc děkujeme za zprávy i fotky a jsme moc rádi, že dětičky dělají radost a nejsou žádnými ufňukánky. :-D

image 

Cink Naše poupátko

image

Capka Naše poupátko s Čendou

image

Sobota 24. července

Dnes naší smečku opustil další prcek z našeho céčkového vrhu, nejmenší a nejroztomilejší z chlapečků Cink Naše poupátko. Mnou tolik oblíbený drobeček. Cink bude bydlet v Bratislavě na Slovensku u rodiny Zaťkových, kde bude využíván v myslivecké praxi, bude naši CHS prezentovat na loveckých zkouškách a výstavách a doufejme, že se u našich sousedů uplatní také v chovu minidlouhánů. Přejeme mu hodně štěstí, spoustu krásných loveckých zážitků a ať dělá celé rodině jen a jen samou radost.

image   image   image 

image 

Středa 21. července

Včera našim céčkovým poupátkům bylo sedum týdnů, už jsem neaktualizovala web, neboť jsem věděla, že dnes nás čeká loučení s prvním z naši prťátek a to s naší jedinou fenečkou z vrhu C Capkou. Pro Capinku si přijela kamarádka Marta s dcerou Zuzkou a jako garde s nimi přijel i Čenda. Užili jsme si fajn večer až do setmění a já udělala několik fotek, několik posledních společných fotek celého čéčkového vrhu. Capka bude bydlet v Libíně, nedaleko Českých Budějovic v chovatelské stanici Z pánů louky, kde jí budou dělat společnost čtyři dlouhánky ohařky a dvě hrubosrsté standardní jezevčice. Capku budeme určitě vídat a to nejen na návštěvách, ale také na výstavách a zkouškách loveckých psů. Marti, budu moc ráda, když bude Capka dělat jen a jen samou radost. :-D Krom Capky si ještě tato prima partička odvezla vodní želvu, kterou jsem našla a zachránila včera u silnice, určitě jí několik z vás vidělo. :-D A tady už najdete nejen celou fotogalerii vrhu C, ale také poslední společné fotky všech našich céčkových poupátek. 

image 

Já, Zuzka, tatík Xichtík, mamka Zambi, děti Capka, Cink, Cassie, Citrón a tetička Bubušanda 

image 

Sobota 17. července

Dnes nás přijelo navštívit naše příbuzenstvo, rodina Nejmanových z Prahy. Majitelé jedné naší růžičky z vrhu A, Árčí. :-D Pro ty co nejsou v obraze, Árčí je dcerka Zambi a zároveň sestra naší Alfy a poloviční sestra našich céčkových poupátek. :-D Udělali jsme si moc fajn den, zdrbli jsme co se dalo, utahali naše mimina, dali jsme si fajn obídek a na konec jsme se vyrazili i vykoupat na naše oblíbené místečko na Hracholuské přehradě. Snažila jsem se nafotit tu naší obrovskou rodinku jezevců pohromadě a jak to dopadlo se můžete podívat tady. U vody jsme také natočili jedno plavecké video, to je ke zkouknutí zde. Na fotkách u vody bohužel chybí naše Bubušanda a babička Kosmi, nemohly jet s námi, jelikož se nám obě holky zrovna hárají. Hani, Věrku a Ájo, moc děkujeme za návštěvu a krásně strávený den. Posíláme čumáčkový vám všem a opatrujte se. :-D

image 

Sára, Árčí, Bery, Zambi, Bubušanda, Kosmi, Alfa a Xichtík

image 

Čtvrtek 15. července

Konečně se počasí umoudřilo a bylo dnes pod mrakem. Hned jsem toho využila a odvezla naše štěňátka z vrhu C na tetování a první očkování. Všechna štěňátka byla moc statečná a tímto zážitkem jsou zcela připravená na svůj odchod do svých nových domovů. Zbývají nám poslední společné dníky a tak si je opravdu ještě užijeme. Také jsme opět dostali fotky našeho odchovance Bročka, jednoho z kluků z předchozího vrhu. Můžete se na ně podívat zde. Za krásné fotky děkujeme a zdravíme do Chomutova.

image   image   image

image 

Úterý 13. července

Dnešním dnem je našim poupátkům šest týdnů. Neuvěřitelné jak ten čas letí, jako by se naše céčka včera narodila a najednou už příští středu nás čeká loučení s prvním z našich malých céčkových červěňáčků a to s naší jedinou holčičkou z vrhu Capkou. Tento týden na štěňátka také čeká první nemilá návštěva paní veterinářky, kde naše poupátka dostanou svá tetování a první očkování. Nové fotky celého vrhu a každého z našich poupátek najdete opět v galeriích na jejich štěněcí stránce v sekci Odchovy - Vrh C.

image   image   image

image 

Pátek 9. července

Včera jsem pod slunečníkem udělala několik nových fotek. Podařilo se mi zachytit nejen tatíka Xichtíka jak pečuje o své dětičky, ale také celou smečku pohromadě včetně mamky Zambi, sestry Alfy, tetičky Bubušandy a babičky Kosmi. Natočila jsem i dvě nová videa, ale ještě jsem je nenahrála, takže je na web dodám nějak během dneška, či víkendu. Všechny fotky jsou zde.

 image   image 

Vzhledem ke krásnému počasí jsem naše céčková poupátka po obědě zavřela do chládku, aby si odpočinuli a naše dospěláky, tentokrát včetně babičky Kosmi jsem vzala na pěknou koupačku na naše oblíbené místo. Samozřejmě když už jsem byla u toho focení, udělala jsem další spoustu fotek, na které se můžete podívat zde.

image image image

image 

Úterý 6. července

Našim céčkovým poupátkům je dnešním dnem pět týdnů. Každý z prcků má nové fotky ve své fotogalerii a dokonce se mi podařilo udělat i několik společných fotek. Šla jsem na to tentokrát mazaně... Nejdříve jsem štěňátka trošku vystrašila a tak se mi je podařilo vyfotit schoulené pohromadě, během chvilky ale prckové zjistili, že je straším já a bylo po strachu a po focení. :-D Všechny fotogalerie najdete v sekci Odchovy - Vrh C, kde jsou také dvě nová videa. 

image      image

image 

Neděle 4. července

Přišly nám fotky od majitelů našeho čokokluka z vrhu B Benjieho. Prohlídnout si je můžete zde. Za fotky moc děkujeme a pozdravujeme celou rodinu. :-D

image      image

image 

Pátek 2. července

Natočila jsem nové video, kde představuji všechny naše poupátka vrhu C včetně maminky, tatínka a tetičky. Za povšimnutí také stojí vzhled naší tetičky Bubušandy, kde je vidět, jak se z fenky dlouhosrstého jezevčíka, několik měsíců po porodu stane téměř jezevčík hladkosrstý. :-D Chovatelé určitě dobře vědí o čem píšu. Taky jsem si tam trošku spletla jména, nerve se tam Cink s Cinkem, ale Citrón s Cinkem. :-) Video najdete v sekci Odchovy - Vrh C. Krásný víkend přejí Poupaťáci.

image 

image 

Úterý 29. června

Našim céčkovým poupátkům jsou dnešním dnem čtyři týdny. Řeknu vám, nafotit tyhle prcky pohromadě v klidu je nemožné a tak nebýt členů rodiny, fotky společné by nebyly. Ono je umění nafotit i každému z prcků pár fotek. Z dvaceti je použitelných tak pět a to jsem ráda. :-D Nejhorší na tom všem je, že než se od prvního prcka dostanu ke společným fotkám,  jsou všechna naše malá poupátka tak unavená, že na společných fotkách usínají. :-D Fotky každého z nich i společné fotky najdete ve fotogaleriích v sekci Odchovy - Vrh C. A co nového? Prcky jsme minulý týden poprvé odčervili, baští jako o závod, nejen mlíčko s pyškotky a tvarůžkem, ale dokonce už i máčené granulky a vařené masíčko.

image   image   image

image 

Pátek 25. června

Včera večer, když byla naše mamina Zambi venku, se mi podařilo natočit úžasné video tatíka Xichtíka jak opečovává a hraje si se svými dětmi. Byla už tma a tak video není v nejlepším světle, ani v nejlepší kvalitě. Krom videa jsem nafotila také nějaké nové fotky. Video k prohlídnutí zde, fotky zde. :-D Musím Xichtíka opravdu pochválit, je nejvzornějším a nejstarostlivějším otcem, jakého jsem kdy poznala. Myslím, že lepšího tatíka naše céčková poupátka už mít opravdu nemohou a pokud štěňátka zdědí Zambimi a Xichtíkovo povahu dohromady, budou novým majitelům dokonalými společníky.

image      image

image 

Čtvrtek 24. června

Další z našich poupátek je chovným jedincem. Tentokrát je to naše velká madam Alfa, nejmladší člen naší jezevčí rodinky (nepočítaje našich céčkových miminek). Na chovnou kartu naší Alfy se můžete podívat zde.

image 

image 

Úterý 22. června

Našim štěňátkům jsou dnešním dnem tři týdny a pěkně nám povyrostli. Nové fotky všech našich poupátek včetně maminky a tatínka (který na rozdíl od maminky, nechybí skoro na žádné fotce) jsou ve společné fotogalerii vrhu, každý z prcků má také nové fotky a také jsem natočila během minulého týdne první videa na kterých štěňátka vrhu C začínají pěkně lézt a baštit mlíčko s piškotem, nebo tvarohem. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh C.

image   image

Naše céčková poupátka se svým tatínkem Xichtíkem :-D

image 

Pondělí 21. června

Dnes naší velké madam Alfě přišel potvrzený titul Český junior šampion. Alfa je prvním šampionem odchovaným v naší stanici. :-D   Mám velikou radost a společně s maminkou Zambi a jejími malinkými sourozenci se doma dmeme pýchou. :-D

image   image

image 

Neděle 20. června

Dnes nám přišly nové fotky Árčí (Afra Naše poupátko). Podívat se na naší fešandu můžete zde. :-D Árčí je již chovnou fenou, prvním chovným psem odchovaným v naší stanici. Na její chovnou kartu se můžete podívat zde.

image   image   image

image 

Čtvrtek 17. června

Tatík Xichtík a tetička Bubušanda se poprvé za přítomnosti maminy Zambi mohli přiblížit k našim poupátkům vrhu C. Neváhala jsem a hned jsem udělala několik fotografií té naší jezevčí rodinky. Podívat se na ně můžete zde. Taťík Xichtík má o své první děti opravdu veliký zájem. Opečovává je důkladně a nejraději by u nich byl nonstop, Bubušanda také prťata moc ráda studuje a pozoruje, ale vždy jí v první řadě zajímá, co že to má Zambima dobrého v těch miskách se žrádlem. No a proč na fotkách chybí naše velká madam, nafoukaná a sobecká Alfa? Sestra našich céček? Tu sví sourozenci vůbec nezajímají, ba naopak jako u předchozího vrhu našich čokobéček k nim projevuje absolutní ignoraci. Copak kdyby náhodou nějaký zůstal doma? To by byla sakra konkurence! :-D

image   image   image

image 

Úterý 15. června

Našim poupátkům vrhu C jsou dnešním dnem dva týdny a už mají otevřená svá krásná malá jezevčí očka. Doplnila jsem aktuální váhu a každé štěňátko má nové fotky ve své fotogalerii. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh C.

image   image  image

image 

Sobota 12. června

Dnes jsme si prožili opravdu náročný den... Ráno při pohledu na spokojená štěňátka, hlavně na rozvaleného a spokojeného malého Citrónka, se mi popravdě řečeno nechtělo ani vylézt z pelíšku. Naši jezevčíci na tom byli obdobně, jelikož už od včerejšího večera, kdy jsem balila věci, moc dobře věděli, co je dnes čeká. :-D

image   image

Jediná Bubušanda, po mě netrpělivě poskakovala vzrušením, sotva jsem otevřela oči a jakmile jsem vstala, běhala nedočkavě po bytě, jako poplašňák, až všechny své kolegy jako vždy dokonale probrala. Pak už jsme jen rychle naházeli pár věcí do auta, naskočili a vyrazili na naší malou, oblíbenou, Podbrdskou krajskou výstavu psů. 45. ročník. Cestou jsem ještě naložila našeho malého, velkého kamaráda Dominika a už jsme si to mastili směr Rokycany. Celý den nás doprovázelo tropické počasí a tak jsme všichni byli pěkně splavení. I přes to, jsme si ale výstavu užili, dokonce jsme přihlásili i několik soutěží a takto jsme dopadli:

image 

Alfa - výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz            Xichtík - výborný 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz

Soutěže: Domča si s Xichtíkem vyběhal krásné třetí místo v soutěži o nejlepšího mladého vystavovatele, já jsem si také vyběhala s Xichtíkem třetí místo o nejlepšího dospělého vystavovatele, Xichtík s Alfou se účastnili soutěže o nejkrásnější pár psů, i přes to, že Xichtík je menší než Alfa, dostali se do užšího výběru pěti párů, ale dál už se bohužel neproběhali. :-D

image      image

Klobouk dolů, před našim mistrem světa amoleta Xichtíkem, který se dnešní tropický den v kruhu proběhl celkem šestkrát z toho musel celkem čtyřikrát na stůl. :-D Taky jsem si pro všechny naše psí miláčky připlavila večerní odměnu a to ve formě procházky a koupání na Hracholuské přehradě. Ono po celém dni stráveném na sluníčku je opravdu potřeba trošku osvěžit organismus. :-)

 image   image   image

Na fotky z celého dne se můžete podívat tady a za zmínku také stojí dvě super videa, která jsem natočila u vody. Bylo vydět, že našim dlouhánům přišlo osvěžení opravdu tentokrát vhod. :-D Videa jsem nazvala cachtání. Jedno video je zde, druhé zde. :-D

image 

Pátek 11. června

Konečně jsem se dostala k tomu, abych nahrála na náš web první videa našich céčkových mrňousků. Nemohla jsem si odpustit ani tři videa, na kterých účinkují nejen naše malá céčková poupátka, ale hlavně náš nedočkavý a hrozně moc zvědavý tatík Xichtík, který by si tak moc přál vidět z blízka své děti, ale hysterická mamina Zambima mu to zkrátka zatím ještě nedovolí. Je moc hezké pozorovat jak Xichtík vždy začne dělat hloupého, když na něho Zambi zavrčí a já pozoruji, že vlastně úplně tak hloupý nebude... :-D Samozřejmě že Xichtík svá děcka už viděl i opečovával a to ve chvíli, kdy Zambi nevědomky toho odpočívala spokojeně venku na zahradě. Všechna videa najdete zde. Dnes nám také opět přišly nádherné fotky Bročka, na které se můžete podívat zde. Do Chomutova posíláme pozdravy a ještě jednou moc děkujeme. :-)

image   image

Brok Naše poupátko

image 

Úterý 8. června

Dnešním dnem je našim poupátkům vrhu C přesně jeden týden. Prckové nám pěkně rostou a sílí, mamina Zambima už po kojení chodí odpočívat mimo pelíšek, nebo na chvilku na zahradu a konečně dovolí ostatním členům smečky včetně nejzvědavějšího tatíka Xichtíka alespoň tak trošičku nahlídnout do svého doupěte. Každé štěňátko má ve své fotogalerii nové týdenní fotky a nové fotky mají také všichni dohromady ve společné fotogalerii. Vše najdete v sekci Odchovy - Vrh C.

image 

image 

Neděle 6. června

Sluníčko svítí, ptáčkové zpívají, horko jako blázen a tak jsme dnes společně s kamarádem a našimi "upotřebitelnými" hafany vyrazili na naší první letošní koupačku směr námi tolik oblíbená přehradní nádrž Hracholusky. :-D Voda byla sice ještě studená, ale perfektně osvěžující a tak jsme si všichni koupání opravdu užili. Samozřejmě jsem neváhala a nafotila spoustu pěkných fotek, které si můžete prohlídnout zde.

image   image   image 

image 

Sobota 5. června

Dnes jsme si vyrazili s naší omladinou na letošní poslední výstavu. Poslední větší letošní výstavu a to na Národní výstavu do nedalekých Klatov a takto jsme dopadli:

Xichtík - výborný, CAC image Alfa - výborná, CAC

Společně s námi se výstavy zúčastnil také náš odchovanec Art Naše poupátko, bratr naší madam Alfy a synek univerzálky Zambi, který si domů odnesl titul res. CAC.

image Art - výborný 2, res. CAC

To nejdůležitější nás ovšem čekalo až po posuzování. Oba sourozenci Alfa i Art se účastnili bonitace - výběru do chovu a tím se stali oba dva kandidáty chovu. Mám opravdu velikou radost z krásných bonitačních kódů našich poupátek, ale hlavně velikou radost z toho, že už tři ze čtyř našich áčkových, pro mě stále ještě prcků, již brzy budou chovnými jedinci. :-D Až dnes jsem se také dozvěděla, že Artík nedávno úspěšně složil zkoušky vloh v první ceně s počtem bodů 184, vše měl ve čtyrkách, jen vodění na řemeni za tři. Samozřejmě je to pro nás další obrovská radost a posílám opravdu velikánské poděkování majitelům jak Arta, tak Árčí za všechny tyto aktivity, kterými dovedli naše mlaďochy až sem!!!

image image image 

Sourozenci Art a Alfa - Naše poupátka :-D

A tady pár odkazů: výstavní posudek Xichtíka zde, Alfy zde, bonitace Alfy zde, bonitační kódy všech třech našich áčkových poupátek najdete zde a všechny fotky z výstavy jsou zde

image 

Pátek 4. června

Každý z našich céčkových poupátek má už svojí vlastní fotogalerii. Fotogalerie najdete v sekci Odchovy, Vrh C. Dvá pejskové už také znají svá jména, prvního pejska si budoucí majitelé pojmenovali Cassie a pejska, který je zatím ještě volný jsem pojmenovala jménem Cink. :-D

image 

image 

Středa 2. června

Chtěla bych touto cestou všem hrozně moc poděkovat za podpory, překrásné gratulace a přáníčka všeho dobrého pro naše céčková poupátka a jejich maminku. Jsem opravdu moc ráda a moc si toho vážím, že nás máte všichni tolik rádi, zachováváte nám přízeň a přejete nám vše jen to nej. Děkuji za vzkazíky, jak v knize návštěv, tak na hafíkách, za mailíky, sms, volání, zkrátka za vše a přikládám přáníčko od Bročka a jeho rodiny, o které by byla škoda se s vámi všemi nepodělit. :-D Co se týče našich céček, včera jsem nafotila další fotečky do společné fotogalerie, naše jediná fenečka už dostala své jméno, kamarádka Marta jí bude říkat Capka a určitě doplním aktuální váhy, aby jste všichni viděli, jak nám ty naše kvítečky pěkně bumbají. Krásný den vám všem a ještě jednou děkujeme!

image

image

Úterý 1. června 

Konečně je to tady!!! Pět hodin ráno a já se společně se svojí maminkou, novopečenou maminkou Zambimkou a novopečeným tatínkem Xichtíkem mohu uložit ke spánku. Již od včerejšího rána, kdy jsem se vrátila domů po noční, jsem se moc nevyspala, jelikož Zambi během celého rána, dopoledne, odpoledne a večera signalizovala přípravu na porod a to mě osobně spát jak se má, zkrátka nedalo. Vše opravdu začalo až v deset hodin večer a přesně ve dvanáct hodin se na svět konečně vyklubal první kluk a už to jelo. Během noci se nám narodila krásná čtyři poupátka. Tři pejsci a jedna fenečka. Myslím, že se se svými štěňátky nebude pyšnit jen mamča Zambi, ale hlavně také náš novopečený tatík Xichťulín, který se velice vytrvale snažil monitorovat celou situaci z vedlejšího pokoje. Zambi ho ale do své blízkosti zatím nepustí a tak si bude muset na setkání se svými prvními potomky chvilku počkat. Veškeré informace a fotečky Našich poupátek jsou k dispozici v sekci odchovy, Vrh C. Prosím také touto cestou budoucí majitele, aby se nám neprodleně ozvali. Děkuji a všem ostatním našim příznivcům a kamarádům přeje celá banda Poupaťáků krásný den dětí! :-D 

  image    

image 

Pondělí 31. května

Dostali jsme nové fotečky našich odchovaných poupátek a to Árčí (sestra naší Alfy z vrhu A po Zambi a Pepínovi) a Broka (čokopoupátko z vrhu B po Bubušandě a Tymiánovi). Moc děkujeme!!! Fotky Árčí jsou zde, Bročka zde.

image            image

                     Árčí a její smečka                                                      Rarášek Brok

image 

Sobota 29. května 

Udělala jsem nové fotečky našich budoucích rodičů. Do porodu nám zbývají přibližně tři dny. :-D

image      image

Budoucí taťka Xichtík o nastávající maminku Zambimu pečuje a ta si to vysloveně užívá.

image

Pomálu a jistě vzkazujeme budoucím majitelům Našich poupátek, aby začali přemýšlet o jméně pro svá štěněcí štěstíčka. Tentokrát bude jméno začínat písmenem C.

image  

Čtvrtek 20. května

 Do Zambimi porodu nám zbývá přibližně deset dní. Konečně je na Zambušce už taky něco vidět a bříško jí celkem hezky den ode dne nabývá. :-D Celé dny se jen peleší, válí a nemá ani nějak moc zájem chodit ven. To se ale ovšem nesmí dostat do lesa. V pondělí jsem byla značit stromy a tak jsem jí vzala sebou, to aby se trošku proběhla a nadýchala lesní vůně. Domnívala jsem se, že čtrnáct dní před porodem si na sebe bude dávat pozor a pokud narazí na zvěř, nepustí se za ní nějak daleko. Domnívala jsem se špatně... Zajícům Zambi sice nevěnovala moc velkou pozornost, kromě sem tam hlásnutí na stopě pod dohledem, ale za to prasata, to je asi jiná šťáva. Slyšela jsem jen, jak je Zambi hlásí na místě a než jsem se rozhoupala k tomu, abych na místo doběhla, už za nimi mizela. Naštěstí se celkem brzy vrátila, sice nevěděla, zdali si lehnout, nebo sednout, nebo stát, ale hlavní je, že byla v pořádku. A tady jsou dvě fotky naší těhulky Zambimi, i s naším budoucím pyšným tatínkem Xichtíkem.

image image 

image 

Neděle 16. května 

Dostali jsme krásnou zprávu od Hanky a její rodiny, že naše odchovankyně vrhu A, dcera naší univerzálky Zambi a sestra naší Alfy Árčína (Afra Naše poupátko) absolvovala oblastní výstavu v Kačiné, kde si vyběhala známku výbornou 1 a prošla také bonitací a tím se stala prvním z našich odchovaných štěňat kandidátem chovu. Moc gratuluji a mám obrovskou radost z pěkného výstavního posudku a bonitačního kódu, který je 1b/ALR/5DLT, což znamená, že Árčí je jezevčíkem dlouhosrstým trpasličím, plnochrupým, vyrovnané povahy, oko má tmavě hnědé, mimořádně ušlechtilou hlavu, ideální průběh hřbetní linie a výbornou mechaniku pohybu. :-) Děkujeme moc za informace, perfektní prezentaci a budeme se moc těšit v zimě na Zambušky vnoučátka!

image       image

image 

Neděle 9. května

Aby to smečce nebylo líto, že si Alfa celou sobotu užívala na zkouškách, vyrazili jsme dnes jako už obvykle na tradiční nedělní procházku, tentokrát opět do našeho revíru. Prošli jsme ho po pravé straně skoro celý a udělali jsme si dvě zastávky. První zastávka byla v Údolí měsíčního svitu, kde si náš mistr světa amoleta Xichtík zahrál na indiána a naše vůdkyně univerzálka Zambi utvrdila svojí vůdcovskou pozici. 

image   image

Dále jsme pokračovali přes Krkavec na jezírko v lese, kde se celá smečka napila, vycachtala a vyválela.

image      image

Ani nevím jak je to možné, ale musím se pochlubit, že za celou procházku v lese se celá smečka chovala opravdu vzorně. Tentokrát totiž ani jeden z našich šílených honičů, ani jednou neutekl. Kdo naší bandu zná, asi ani neuvěří, ale opravdu je to tak. :-D Utahaní a hodní jako beránci jsme všichni dorazili domů. Budoucí taťík Xichtík opečovával budoucí maminu Zambimu celý zbytek večera, až u ní usnul a takto přitulení k sobě spali až do rána. :-)

image 

A jak to vlastně vypadá s našema céčkama? V pátek jsem byla se Zambi ještě jednou na ultrazvuku a opět to vypadá na krásný počet čtyř štěňátek. :-D Všechny fotky z prochajdy jsou zde.

image 

Sobota 8. května

Sestry Alfa a Árčí na zkouškách vloh v Kotovicích, víc v sekci Práce - Zkoušky.

image image

image 

Pátek 7. května

Dnes nám po dlouhé době přišla zpráva a fotky od Hany z Calgary, která si před rokem do Kanady odvezla jednoho z našich áčkových poupátek a to Aramise (Alf Naše poupátko). Hana s celou rodinou se přestěhovali do nového domečku, Aramisovi i jeho kočičímu kamarádovi Periovi se v novém domově líbí a všichni jsou spokojení. Nové fotky Aramise si můžete prohlídnou zde.

image   image  image

image 

Neděle 2. května

Velká madam Alfa a její první zkoušky, zkoušky nováčků. Víc v sekci Práce - Zkoušky.

image 

image 

Sobota 1. května

První máj, je lásky čas, ale hlavně už je tady opravdu jaro a já jsem si dnes vyrazila s naší omladinou na mezinárodní výstavu psů, která se konala ve stověžaté Praze a takto naši puberťáci dopadli:

image Alfa - výborná 1, CAJC, BOBJ

image Xichtík - výborný 1, CAC

Posudek Alfy zde, Xichtíkův zde.

Na výstavě jsme se setkali také s Hankou, Věrkem, Ájou a Árčí, která si odnesla ocenění velmi dobrá.

image Árčí - velmi dobrá 3

Poslední dobrou toho máme nějak moc, hlavně tedy připravujeme na zkoušky a tak nestíhám vůbec aktualizovat, ale během týdne nám přišly také nějaké nové fotky od Bubušandy čokosynků Broka a Benjiho, tak je můžete omrknout. Rostou z nich pěkní kluci jezevčí. :-) 

image 

Pondělí 26. dubna

Dnes toho mám k aktualizaci zase trošku víc a tak začnu pro mě nejradostnější novinkou. Dnes jsem byla s naší univerzálkou Zambi u paní veterinářky na ultrazvuku a s obrovskou radostí oznamuji, že Zambima se stane na začátku měsíce června podruhé maminkou, což znamená premiérovou roli i pro našeho šéfa harému, mistra světa amoleta Xichtíka. :-) Více informací o budoucích štěňátkách najdete v sekci štěňátka.

Budoucí tatínek Xichtík image budoucí maminka Zambima

Víkend byl také parádní. Strávili jsme ho jak jinak než výletově, už v pátek jsme si vyrazili do Českých Budějovic, kde se v sobotu konala mezinárodní výstava psů, které se účastnila naše velká madam Alfa a získala zde svůj třetí titul CAJC a tím splnila podmínky pro udělení titulu Český junior šampion. Naší velkou madam doprovázel náš budoucí tatínek Xichtík a získal další výbornou do své sbírky. Samozřejmě jsme v Budějkách a kolem Budějek vyrazili na nějakou tu procházku a nezapomněla jsem ani nafotit několik foteček, které si můžete prohlídnout zde.

image   image   image

image 

Pátek 23. dubna

Před týdnem jsem byla nafotit nějaké nové fotky a při té příležitosti jsem vzala naší velkou madam Alfu sebou. Jak jí to na fotkách sluší se můžete podívat tady. Fotky budou časem přibývat a až se všechny zpracují nezapomenu je vložit do Alfičky fotogalerie. Za fotky a čas nám věnovaný obě moc děkujeme. :-)

image   image

image 

Středa 21. dubna

Dneska nám přišla zprávička o naší holčičce Árčí (Afra Naše poupátko), která se o víkendu zůčastnila výcvikového tábora nedaleko Březiny u Rokycan. Árčí prý předvedla parádní výkony, jak při slídění, tak při stopě vůdce i poslušnosti a byla prý jedním z nejšikovnějších jezevčíků na tomto táboře. Mám z toho opravdu velikou radost a společně s maminou Zambimou se dmeme pýchou, stejně tak jako Hanka s celou rodinou, majitelé naší Árčí. Děkujeme moc za zprávičky a budeme držet tlapinky na prvních zkouškách, které už se týden od týdne blíží. 

image image image

image 

Pátek 16. dubna

Dnes nás opustilo Naše poslední čokopoupátko, prvorozená Beta Bubienka. Beťulina bude bydlet v Teplicích v rodině Pelikánových. I jí a její nové rodině přejeme spoustu krásně prožitých radostných let. :-)

image   image   image

image 

Čtvrtek 15. dubna

Naší univerzálce Zambi jsou dnešním dnem krásné tři roky. Oslava proběhla decentní, všichni pejskové dostali místo dortu syrové masíčko, které beztak ocení nejvíc, pamlsky, které stačí zase na nějaký ten měsíc, ale co bylo nejkrásnější, byl večer v pelechu, když mi Zambi jako vždy čistila rány a já vzpomínala, jak jsem si jí přivezla jako malinkatý uzlíček, jak vyrůstala, jak jsme se všechno navzájem učily, co všechno jsme spolu za ty tři roky prožily, poznaly a co jsme dokázaly. Hlavně co Zambi pod mým nezkušeným vedením dokázala. Je to až neuvěřitelné. Jsem moc ráda, že jí mám, že je to zrovna ona, paní dokonalá, ano milý přátelé, takový je můj první vysněný čistokrevný jezevčík. Zambi-Ma z Debry. Díky ní mám to, co mám, úžasnou smečku těch nejlepších jezevčíků na celém světě. :-)

image      image      image

Zambi-Ma z Debry 

image

Neděle 11. dubna

Poslední dobou toho mám na práci opravdu nějak moc a tak nestíhám ani pořádně aktualizovat web. Vždyť jsme už taky pěkná smečka a to není jen tak. Výstavy, přípravy na zkoušky, do toho odchody našich čokoštěňátek do nových domovů, práce, povinnosti, myslivost, atd., atd... Dnes jsem se opět konečně dostala k tomu, abych napsala zase zpětně několik novinek za posledních pár dnů. Přišly zprávičky o Bročkovi z Chomutova od paní Jitky a kouzelné fotečky malého synka Martínka s Bročkem. Juknou na ně můžete tady. Broček byl hodný až do nočních hodin, pak si prý trošku postýskával, ale naštěstí jen jednu noc. Na konec skončil v posteli, jako správný mazánek. :-)

image   image   image

image 

Sobota 10. dubna

Národní výstava psů Ostrava

image Alfa Naše poupátko - Výborná 1, CAJC, BOBJ

image Art Naše poupátko - výborný 2

  image Xichtík z Nedošínského háje - výborný 3

Na výstavu jsme si vyrazili už v pátek, cesta byla dlouhá, ale bylo krásné počasí a tak se jelo celkem pěkně. Ubytovali jsme se u příbuzenstva v Orlové, nedaleko Ostravy a všechno bylo moc fajn. Škoda jen, že jsme nemohli vydržet na výstavě až do závěrečných soutěží, jelikož mojí maminku, která jela tentokrát s námi, tížil časový pres. Jsem moc ráda, že se nám všem takhle pěkně zadařilo a děkuji moc paní Nováčkové, že s námi pustila svou vnučku i s Artíkem na takový veliký výlet.

A tady ještě nějaký fotečky z auta...

image   image   image 

Kociánovi nám poslali zprávičky o našem malém Benjíkovi, který se má ouplně jako král. Neustále podniká nějaké výpravy a aktivity. :-) Prý je neuvěřitelně chytrý, rychle se učí, čistotný a spořádaný. Ani si nestýskal a zabydlel se velice rychle ve svém pelíšku a přepravce. Takové zprávičky o spokojenosti na obou stranách, jsou zkrátka jako pohlazení na duši. Za zprávy moc děkujeme a za krásné fotky samozřejmě také. Přejeme krásné počasí a spoustu dalších krásných společných zážitků.

image   image image   image 

Všechny fotky z Benjíkova nového domova zde.

image 

Pátek 9. dubna

Uteklo jen několik dní a je tady další loučení. Tentokrát s mým největším oblíbencem, nejmenším, nejroztomilejším štěňátkem z vrhu čokobéček Bročkem. Broček bude bydlet u moc fajn rodinky paní Jitky v Chomutově. Přejeme celé rodině i Bročkovi spoustu úžasných společných zážitků a budeme se těšit na fotečky a zprávičky.

image   image   image

image 

Pátek 2. dubna 

Máme za sebou první velké loučení s jedním z Našich čokopoupátek a to největším chlapečkem Benjikem. Benjie bude bydlet v malé vesničce jménem Sázava na Vysočině, u moc příjemných páníčků a bude využíván v myslivecké praxi. Bude k vidění na zkouškách loveckých psů a možná i na nějaké té výstavě. Přejeme jemu i jeho páníčkům spoustu radosti a žádné starosti do společného života a budeme se těšit z každé nové zprávičky. 

image   image   image

image 

Úterý 30. března

Dnes toho máme opravdu hodně. Našim béčkovým čokoštěňátkům je dnešním dnem šest týdnů a tak jsme si vyrazili na né zrovna moc příjemný výlet a to na první prohlídku paní veterinářkou, první očkování a tetování. Prckové jsou zdravý jako řípy a každopádně i přes bolest, kterou zažili, byli velice statečný a vše zvládli na jedniču. Za to já jsem to nesla těžce a to ještě k tomu nechci ani pomyslet na loučení, které už se pomálu a jistě den ode dne blíží... Samozřejme jsem prcky zvážila a udělala každému z nich nové šestitýdenní fotky, pak také jedno společné video a společné fotky, pravděpodobně jedny z posledních, kde jsou ještě všechna čokobéčka pohromadě. 

image 

Broček, Bubienka, Baxík a Benjie

Další novinkou je plánované krytí naší univerzálky Zambi, které proběhlo také dnes. Ženich Xichťulín se dnes tváří jako nejdůležitější z nejdůležitějších, já se ani nedivím, vždyť dnešním dnem je z něho opravdový pes a jestli všechno vyjde, bude z něho poprvé tatínek. Na poprvé si poradil opravdu hravě, bez jakékoliv pomoci a spokojenou nevěstu Zambimu celý den jen opečovává, jako dokonalý manžel. :-D Zambi dobře věděla proč si na Xichtíka počkat. Měla se nám hárat už v prosinci, ale zdržovala a napínala nás jak to jen šlo. Teď už vím, že to byl jasný záměr, jelikož se rozhárala pět dní před oficiálním uchovněním Xichtíka. Tomu říkám dokonalé naplánování. Zambi je zkrátka opravdu univerzál po všech stránkách.  

image

imagespokojení image novomanželéimage

image

image 

Neděle 28. března

Dnes k nám přijeli na návštěvu Hanka, Věrek a Ája s naší holčičkou, sestrou Alfy Árčí. Hnedka ráno jsme společně vyrazili na nácviky norování. Árčí měla z nory a lišky opravdu strach, stejně jako naše mamina Bubušanda. U Árčí to opravdu chápu, kdo by neměl v roce strach při první návštěvě tmavé, smradlavé díry, ve které se krčí ošklivá, zuby cenící liška. :-) U Bubušandy to nechápu, jelikož noru neproběhla ani na králíka, což na podzim už nebyl zase takový problém, ale třeba myslela ještě na své doma čekající dětičky, čert ví. :-D Xichtík prolítnul noru jak jinak než jako fík, a Alfa si kupodivvu vedla také na výbornou. Ale zpátky k návštěvě. Hnedka po nácviku jsme jeli domů, pochlubit se našemi krásnými čokopoupátkami. Děti se všem moc líbili, Áje nejvíc náš pupkáček Benjie. Pěkně jsme si popovídali, zdrbli pár lidí, naplánovali nějaké zkoušky a výstavy a nafotili několik foteček. Rodinko, moc děkujeme za návštěvu a fotky a už se těšíme na setkání v Praze. Pár foteček našich hafů z návštěvy je zde.

image 

Mamka Zambi a dcerky Alfa a Árčí. :-D

image 

Úterý 23. března

Našim Čokobéčkům je dnešním dnem pět týdnů. Všichni mají nové fotečky ve svých fotogaleriích. :-)

Beta Bubienka                               Benjie                               Bax                             Brok

image     image     image      image  

image 

Pondělí 22. března

Dnes se u nás udělalo opravdu krásně a tak jsem konečně mohla vynést naše čokoštěňátka poprvé na čerstvý vzduch. Prckové se na zahradě ze začátku cítili poněkud nejistě, ale netrvalo dlouho a řádili jak černá ruka. Skotačili, trhali trávu, otravovali zbytek smečky, až přelet vrtulníku je trochu vystrašil, ale to už byla na místě maminka a prckové si dali polední siestu. :-) Všechny fotky z prvního venčení našich čokobéček jsou k prohlídnutí zde.

image     image

image 

Sobota 20. března

Dnes se na naše čokoštěňátka přijely podívat holky z hájovny. Celý den si jak holky, tak Naše poupátka opravdu užili. Holky byli nadšené a hned si chtěli odvážet našeho čokotygříka Baxíka, který každou návštěvu tolik fascinuje. :-) Malý Čokopoupaťáci od dvanácti do šesti hodin neměli chvilku klidu, zažili celý den tahání, mazlení a hraní a vypadá to, že jim to zjevně vůbec nevadilo, ba naopak. Takže ve tři budu muset vstávat tak jako tak na krmení. :-) Několik fotek z návštěvy je zde.

image       image

Další novinkou je plánované krytí naší univerzální jezevčice Zambi, naším zatím ještě mladým norníkem Xichtíkem, pro kterého bude případné otcovství premiérou. Krytí proběhne na začátku měsíce dubna, takže jestli se vše povede, můžeme na začátku června očekávat vrh C. :-) Více info v sekci štěňátka.

image 

Úterý 16. března

Dnes jsou našim Čokopoupátkům čtyři týdny. Prckové jsou už dvakrát odčervený, zvesela si pochutnávají na tvarůžku, nebo piškotech se štěněcím mlékem a žloutkem. Dnes už dokonce ochutnali poprvé masíčko a také se sami vrhli na maminky namočené štěněcí granulky. Focení a vážení těchto divochů je opravdu umění a tak jsem se rozhodla vážení omezit na jedenkrát do týdne a při focení je musím většinou držet, aby bylo alespoň něco vidět. Vyfotit je všechny na jednou sama zkrátka nezvládám. Nové fotky má každý prcek ve své galerii a alespoň něco se mi podařilo nafotit také do galerie společné. :-D 

image 

image 

Pondělí 15. března

Krásné dvanácté narozeniny dnes slaví s celou smečkou naše seniorka Kosmi, kříženka jezevčíka.

image   image   image

image 

Úterý 9. března

Našim čokopoupátkům jsou dnes tři týdny a tak je opět obrovská aktualizace. Všichni mají nové fotky ve svých galeriích, spoustu společných fotek ve společné galerii a opět nechybí ani nová videa, která jsem si nemohla odpustit. Vzhledem k tomu, že prťata ještě pořádně nevnímají, sotva se postaví na nohy tak upadnou a ještě nemají ani pořádné zoubky, vypadá to, že z nich rostou pěkní rabiáti. :-) Vrčí, štěkají, dokonce se už i mezi sebou snaží rvát a nejen to, ale už se snaží útočit na maminku a ostatní členy smečky včetně paničky. :-) Začíná s nimi být opravdu psina. Dnes štěňátka poprvé ochutnala první baštu a to mlíčko pro štěňátka s piškoty a opravdu chutnalo.

image

image 

Neděle 7. března

Dnes je tomu dvacet dnů co se naše čokopoupátka narodila a já jsem udělala několik foteček a nová videa. Maminka Beauty už nechává také ostatní členy smečky, aby se pokochali a očenichali s malými, jedinou Alfu si zatím ještě trochu hlídá. Největší zvědavec byl už od narození našich čuflíků Xichtík, což se nezměnilo a od štěňátek ho nelze odtrhnout, tetička Zambi už se také zapojila do pomoci Bubušandě a štěňátka krásně opečovává a úplně nejraději jim olizuje čumáčky. Je to opravdu rozkošné koukat jaký zájem  a péči projevuje skoro celá naše smečka.

image   image

Fotečky a videa naleznete zde.

image 

Úterý 2. března

Aby těch úspěchů nebylo málo, :-D oznamujeme všem kamarádům a přiznivcům našich mini dlouhánů, že naše univerzálka Zambi se stala Top pracovním mini jezevčíkem pro rok 2009.

image           image   image   image           image

Zambi-Ma z Debry - 1. místo v Pracovním poháru 2009

A jelikož Našim čokopoupátkům z vrhu B je dnes již 14 dní a mžourají na svět svýma očkama, budou odpoledne také aktualizace a určitě nové fotečky.

image

image 

Neděle 28. února

Dnes jsme si vyrazili opět po delší době na jednu z výstav a to na Speciální výstavu jezevčíků do Holýšova, kterou pořádal klub chovatelů jezevčíků a která se mimo jiné koná jen jednou do roka. Atmosféra a celý den byly jednoduše úžasný a to díky našim kamarádům a přátelům, které jsme opět po dlouhé době viděli a tak bylo o čem drbat. :-) Moc ráda jsem opět viděla naše dětičky z vrhu A, dětičky naší univerzálky Zambimi a popravdě řečeno, udělaly mi opravdu velikánánskou radost svojí prezentací na této výstavě. Bohužel podmínky pro focení v našem kruhu byly pro nás katastrofální (fotilo se proti oknu) a tak dobrých fotek opravdu moc nemám.

image 

Jako první do kruhu (třída mladých trpaslíci) nastupoval náš fešný chlapeček Art, který se perfektně prezentoval a v konkurenci dvou jiných mladých pejsků si vybojoval svého prvního CAJCe. Máme velikou radost a moc gratulujeme!!!

image         image         image

Art Naše poupátko - výborný 1, CAJC

Jako druhá z našeho Áčkového odchovu do kruhu (třída mladých trpaslíci) nastoupila naše fešanda Árčí. V konkurenci ještě jedné fenky, dostala ocenění velmi dobrá 2, bohužel Árčínka byla tak trošku rozhozená a prý málo osrstěná. Hani nevěšte hlavu, VD je taky dobré a věřím, že příště to bude lepší, jelikož Árčí je stejně tak krásná jako naše Alfa!!!

image

Árčí - Afra Naše poupátko - velmi dobrá 2

Jako třetí a poslední sourozenec Arta a Árčí do kruhu (třída mladých králíci) nastoupila naše velká madam Alfa. V konkurenci jedné fenky si vyběhala výbornou 1, CAJC. Né nadarmo jí nazýváme velkou madam...

image           image           image

Alfa Naše poupátko - výborná 1, CAJC

Jako poslední z naší rodinky do kruhu (třída mladých králíci) nastoupil náš mistr světa amoleta Xichtík z Nedošínského háje, předvedený perfektně, ale i přes to si z kruhu v konkurenci jednoho psiska odnášel velmi dobrou 2. Prý je moc pevný v kostře a do králíků se zkrátka nehodí. Nevadí, je prostě náš, nám pevná kostra vyhovuje a příště už poběžíme jako trpaslíci. :-) 

image

Xichtík z Nedošínského háje - velmi dobrá 2

Art i Alfa běželi potom ještě o BOBa juniora a ani jednomu se nepodařilo tento titul vyběhat a tak jsem chtěla po dlouhém čekání vyrazit směr domov, kde na nás čekaly naše dvě holky, Zambi s Bubušandou a naše Béčková miminka. Obě holky i s mimiňáskama hlídala moje maminka, které moc děkuji za pomoc. Manžel mě ale přemluvil, jelikož jsme měli ještě běžet v závěrečných soutěžích o nejlepšího mladíka a Artík také čekal, tak jsme si tedy počkali též. A vyplatilo se... První v konkurenci všech mladých jezevčíků oceněných titulem CAJC soupeřil o nejlepšího mladého psa výstavy náš Artík. Toto ocenění na konec dostal dlouhosrstý standardní pes. Rychlá výměna poupátek a už si to mastila o  nejlepší mladou fenu naše velká madam Alfa, a jelikož se opravdu snažila, vyběhala si ocenění nejlepší mladá fena výstavy a šlo se do boje o nejlepšího mladého jedince. A výsledek? Naší madam Alfě se podařilo vyběhat si ocenění nejvyšší!!!

image     image   image   image      image

Alfa Naše poupátko - Nejlepší mladá fena, BIS (Best in Show) Junior

Nesmím opomenout, že hlavním  důvodem proč jsme se chystali na výstavu byl náš mistr světa Xichtík, který prošel dnes výběrem do chovu, s bezvadným posudkem, mimořádně ušlechtilou hlavou a stal se tak kandidátem chovu. image

Posudek Alfy je zde, Xichtíka zde, bonitace Xihtíka zde a všechny fotky z výstavy i když jsou nic moc zde. :-)

image 

Úterý 23. února

Dnes je tomu týden od narození našich béčkových poupátek. Všichni krásně rostou, přibírají na váze a mají se čile k světu. Maminka Bubušanda je perfektní starostlivou maminkou, sice již od štěňátek občas utíká, zpravidla do kuchyně, jak jinak než za masíčkem, ale je neustále na pozoru a nedej bože, kdyby se někdo chtěl jen přiblížit k její hromádce štěstí. :-) Největší zvědavec ze všech zvědavců je náš mistr světa Xichtík, kterému se v neděli podařilo přeci jen proklouznout a alespoň trošku nakouknout. Za svou zvědavost byl náležitě potrestán a dostal od Bubušandy tak trošku jak se říká po čumáku. Jediný z celé smečky, kdo se může přeci jen trochu pokochat, je naše univerzálka Zambima, kterou Bubušanda v mojí přítomnosti toleruje.

image   image 

image   image  

image 

Pátek 19 února

První videa štěňátek na jejich stránce zde.

image

image 

Čtvrtek 18. února

Doplněny váhy a fotečky štěňátek ze třetího dne. :-) Štěňátka jsou pojmenovaná, fenka dostala jméno Beta, velkého pejska si budoucí majitelé pojmenovali Benjie, tygrovaný pejsek dostal jméno Bax a malého pejska jsme pojmenovali Brok. Jména vybírám tak, aby byla na zavolání srozumitelná, výrazná a pužitelná. Jednoduchá na zapamatování jak pro pejska, tak pro budoucí majitele.

image 

image 

Úterý 16. února

Máme tady konečně den D. Bubušanda dnes vrhla čtyři krásná zdravá štěňátka. Přesněji tři kluky a jednu holčičku. Každý z Našich poupátek pro nás byl velikým překvapením, protože přes naše očekávání černoušků, jsou všechna štěňátka ve vzácné  barvě, která u nás zatím není ještě tolik rozšířená. Všichni čtyři prckové jsou hnědý s pálením a z toho jeden klučina tygr. Máme opravdu obrovskou radost. Štěňátka se mají čile k světu, Bubušanda zvládla porod na jedničku a co víc si přát? Všechny informace o štěňátkách najdete na jejich stránce zde, kde budu pravidelně doplňovat novinky. :-D 

image   image

před porodem a při porodu  

image  image

po porodu a již suchá Naše poupátka :-)

image 

Středa 10. února

Dnes oslavila naše velká madam Alfa společně se svými sourozenci Artem, Árčí (Afrou) a Aramisem (Alfem) své první narozeniny. Všem našim áčkovým poupátkům z celého srdce přejeme všechno nejlepší, hodně štěstíčka, zdravíčka, lásky a úspěchů do života. Moc děkujeme za fotografie, které máme k dispozici, a přikládám odkazy na galerie, kde si můžete všechny roční sourozence prohlédnout v celé své kráse.

image  image  image  image 

image     image     image

U nás dnes jak se sluší a patří samozřejmě probíhala řádná oslava, kterou si kromě Alfy užila celá smečka. :-D Všechny fotky z oslavy naleznete zde.

Nezapomněla jsem ani na slíbená aktuální fota Beautynky ranečku. :-)

image image image

Více fotek najdete v sekci Fotogalerie/Beauty-Ma.

image 

Čtvrtek 4. února

Nejen že s velkým nadšením očekáváme narození našich Béček a v Bubušandy bříšku jsou již krásně cítit pohyby, ale také již za několik dní budeme oslavovat první narozeniny našich Áček a tak jsem to už nemohla vydržet a vyrazila jsem si do CHS Věkor na návštěvu pana Korbela a jednoho z našich puberťáků a to krasavce Artíka. Artík za těch půl roku co jsem ho neviděla vyrostl a krásně se osrstil. Samozřejmě jsem nafotila spoustu krásných fotek do Artíkovi dokumentace a příjemně jsem si poklábosila.

image   image   image

Naše madam Alfa mě bohužel na této návštěvě nemohla doprovázet, jelikož je z ní už velká slečna a zrovna se nám poprvé hárá. Smutnit ale nemusí, protože své sourozence jak Arta tak i Árčí (Afru) uvidí na speciální výstavě jezevčíků na konci tohoto měsíce. Fotky Alfy dodám 10. února v den narozenin našeho Áčkového vrhu a budu moc ráda, pokud dorazí také fotky Aramise a Árčí. :-)

image 

Sobota 30. ledna

 Do porodu zbývají Bubušandě přibližně tři týdny. Bříško už má veliké jako hrom a den ode dne roste a roste. Udělala jsem pár foteček, které stojí za zveřejnění. :-)

image   image

První foto - Bubušandy těhotenský posed na zadku s nožkama nataženýma a bříškem položeným na sedačce,

druhé foto - ze shora v leže.

image 

image     image 

První foto - porovnání bříška s namakanou Zambi, druhé foto - porovnání bříška se štíhlým Xichtíkem.

image   image   image 

image 

Pátek 22. ledna 

Během několika dnů se situace změnila. Bubušandě bylo špatně naštěstí jen dva dny, teď už je jí velice dobře, začala bezedně baštit a neuvěřitelně rychle jí roste raneček. Mazlinkuje se extrémním způsobem, neustále se vyvaluje na zádech a těhotenství si vysloveně krásně užívá. :-) Nové fotky ve větším formátu v sekci Fotogalerie/Beauty-Ma.

image   image 

image 

Úterý 19. ledna 

Oproti minulým týdnům, kdy na Bubákovi nebylo absolutně nic znát, se toho hodně změnilo. Bubušanda začala být náladová a neuvěřitelně mazlivá. Pomálu jí narůstá raneček, a i když si občas neodpustí své akrobatické kousky, při kterých mi opravdu tuhne dech, odpočívá, většinou někde v ústraní a běda tomu, kdo by si dovolil jí rušit. Nejčastěji to odnese vtíravá madam Alfa. :-) 

image   image 

Od včerejšího večera se u Bubáka začalo projevovat nechutenství, takže ničeho moc nezbaští, lépe řečeno, nemít piškoty, asi by umřela hlady a dokonce jsme zaznamenali raní a večerní nevolnosti. Dnes ráno dokonce čtyřikrát. Zkrátka z Bubušandy je těhulka jak má být a tak si jí hýčkáme a rozmazlujeme, stejně jako před rokem budoucí tetičku Zambi. :-) 

image   image

image 

 Neděle 17. ledna

Přišla zpráva od Hany a našeho fešáka Aramiska z Calgary. Aramisek se má moc krásně, prý dělá celé rodině jen samou radost. Také se pochlubil, že ho píchla kanadská včela a otekl mu čumáček. Dostali jsme také několik foteček, juknout na ně můžete zde. Moc děkujeme za info. :-)

image   image

image 

Čtvrtek 14. ledna

Neustále jsem poslední týden pozorovala naší nakrytou Bubušandu a už jsem si žačínala myslet, že ze štěňátek nic nebude, protože jsem nevypozorovala ani jednu zřetelnou změnu. A tak jelikož jsme to nemohli s manželem vydržet do zítra, vyrazili jsme už dnes k paní veterinářce Smolíkové do Vejprnic na ultrazvuk. S obrovskou radostí oznamujeme, že Bubušanda zabřezla a ve svém malinkatém bříšku schovává minimálně tři prcky, které jsme zahlídli v podobě malinkatých kuliček. Foto se bohužel moc nepovedlo, protože páníčka v té velké radosti nenapadlo vypnout blesk, který hodně monitor osvítil a tak přikládám jen jedno foto, na kterém je alespoň tak trošku něco vidět. Více info o štěňátkách a průběhu březosti naleznete v sekci štěňátka.

image

Po obědě jsme si vyrazili na prochajdu s kamarády kokřími z chovatelské stanice z Chlumeckého zátiší. Jak to vypadá, když se po polích prohání dvě menší chovatelské stanice, se můžete mrknout zde. :-)

 image 

image  

Sobota 9. ledna

Naháňka Hůrky. Víc v sekci Hony a naháňky.

image 

image 

Sobota 2. ledna

Naháňka Mochtín. Víc v sekci Hony a naháňky. 

image 

image 

Pátek 1. ledna

Silvestra a Nový rok naše smečka trávila společně s páníčky na horské chatě. Všichni jsme si užívali, jak už večera na chatě, tak dlouhých procházek krásnou přírodou.

image 

imagevšechny fotkyimage 

imagepoohlédnutí Poupaťáků za rokem 2009image

image 

2009

Úterý 29. prosince

Mistr světa amoleta Xichtík a jeho první norování. Víc v sekci Norování.

 

Pondělí 28. prosince

Náš první neúspěšný dosled. Víc v sekci Dosledy.

 

Čtvrtek 24. prosince

Na Štědrý den jsme s našimi chlupáči hned dopoledne vyrazili na tradiční Štědrodenní procházku a návštěvu místních krmelců a remízků. Kupodivu i naši štváči v tento den nechali zvěř v klidu a pozorně kontrolovali a očichávali dobrůtky, které jsme zvěři donesli. 

 

Po návratu se celá smečka řádně sušila u topení až na některé zvědavé nedočkavce (Zambi a Alfa), kteří pozorně číhali a poslouchali za dveřmi, jak se balí dárečky. Pak se celá smečka řádně nabaštila a zazvonil ježíšek. První se do rozbalování dárečku pustily ty zkušenější. Netrvalo ovšem moc dlouho a do rozbalovaní se s radostí pustila i naše omladina.

 

Asi největší radost našim šelmičkám uděl náš dárek a to koberec před sedačku, na kterém se váleli asi deset minut a pak si na něj nanosili všechny svoje hračky a začali skotačit. Naší inženýrce Zambimě udělal největší radost nový pelíšek, který okamžitě zabrala a nikoho do něho ze začátku nechtěla pustit. Pro madam Alfu a mistra světa Xichtíka není samozřejmě nad hračky, naše příšerka Bubušanda se zajímala opět jen o dobroty a pamlsky a krásně si u toho chrochtala, no a naše seniorka Kosmi ten šrumec jen pohodlně pozorovala ze sedačky a nechala se obsluhovat dobrotami. Všechny fotečky ze Štědrého dne jsou zde.

Středa 23. prosince

Zambimi další úspěsný dosled. :-) Víc v sekci Dosledy.

 

 

Neděle 20. prosince

Překrásná zima. Sluníčko svítí, ptáčkové nezpívají. Všude je hromada sněhu a tak jsme dnes vyrazili s kamarádem Péťou a jeho setruší Enulou na pořádnou zimní procházku.

 

Pro Alfu, která letos vidí sníh poprvé je řádění ve sněhu opravdu velikánská zábava. Jediný kdo s náma bohužel na procházku nemohl, byla naše Bubušanda (aby jí to nebylo líto, vyrazila před tím než šla celá smečka na menší soukromou procházku). Udělala jsem dnes několik snímků a prohlídnout si je můžete zde.

 

Sobota 19. prosince

Dnes se u nás bude hodovat a oslavovat až do rána bílého, Beauty-Ma se nám vdávala!!! Ve dnech 17. a 19. prosince si naše Bubušanda zajela poprvé na vdavky do CHS Klamap Debra, kde vstoupila do svazku manželského s ženichem Tymiánem z Nedošínského háje.

   

Pokud se všechno povede tak jak má, můžeme se těšit na prťátka opět v polovině února (ty naše holky jsou tak úžasné, protože lepší dárečky k narozkám si panička už přát nemůže :-D)

 

Pondělí 14. prosince

Bubušanda vyhrála v soutěži u kamarádů pudlíků na webu. Máme velikou radost a moc vám všem děkujeme za hlasy.

Sobota 12. prosince

Poslední leč v Chotíkově. Víc v sekci Hony a naháňky.

Pátek 11. prosince

Venku zima - doma nuda... Nové video, účinkuje Zambima. Najdete ho zde.

 

Úterý 8. prosince

Konečně jsme se dočkali. Naše Bubušanda se nám před pár dny rozhárala což znamená, že první návštěva ženicha Tymiána proběhne v polovině prosince. Největší radost má momentálně náš Xichťulín, který si Bubušandu neustále hlídá a opečovává, pokud zrovna může. 

 

Včera od nás dostal nový ohoz, který mu dovolí chvílema být s našema nevěstama v tomto období, aniž by se mohlo něco nechtěného stát. Samozřejmě jen pod dozorem. Podle jeho reakcí soudím, že se v takto upravených dupačkách cítí pohodlně a spokojeně. 

 

Xichtík se cítí zkrátka jako král, spinká jako jediný v posteli s páníčky a paničku následuje do práce.

Středa 2. prosince

Vybrala jsem budoucího ženicha pro Zambi, pokud tedy Zambi nepočká na našeho Xichťulína. Původně jsem chtěla opakovat krytí Espritem, po kterém se povedla opravdu moc hezká, kvalitní a hlavně zdravá štěňata. Ale nakonec jsem vybrala psisko jiné, abych trochu promíchala krev. Tentokrát to bude importovaný, opět zcela nepříbuzný pes z německa Filou von Schloss Tennenberg. Pejsek má ocenění CAC a složeny lesní zkoušky v první ceně. I když pejsek není žádný multišampion, protože né každý má čas běhat po výstavách a jak jsem letos zjistila "není všechno zlato, co se blýská..." pejska jsem opět vybírala podle jeho potomstva. Fík, kterého i mimo jiné osobně znám po sobě předává mimořádně ušlechtilou hlavu, ideální průběh hřbetní linie, nadprůměrnou kvalitu srsti, vynikající mechaniku pohybu, vyrovnanou povahu a výborné pracovní vlohy. Fotky doplním, jen co pojedeme na návštěvu.

 

 

Úterý 1. prosince

Dnešním dnem uběhl jeden rok od založení těchto webových stránek. Chtěla bych tímto moc poděkovat za všechny naše právoplatné členy rodiny všem našim návštěvníkům za vaši přízeň a pravidelnou sledovanost dění v naší chovatelské stanici. Za jeden rok náš web navštívilo přes 40.100 návštěvníků. Přikládám základní statistiku návštěvnosti, moc vám všem děkujeme a budeme rádi, když nám zachováte přízeň i nadále. Papapa moc vás zdraví vaše Poupata.

 

 

Neděle 29. listopadu

Tento víkend začal pro pejsky celkem nudně. Celou sobotu se z domova nehnuli, protože nám slíbená naháňka nevyšla, jelikož panička s páníčkem oslavovali v rodině narozeniny.

 

Za to neděli si pejskové užili dost. Navštivit nás přijeli Nejmanovi s naší malou Árčí-Afrou, dcerkou Zambičky a tak jsme vyrazili na nácviky slídění a příjemnou prochajdu.

                                               Alfa                 Árčí           Zambi           Xichtík             Beauty

 

Z Árčínky je opravdu už velká a krásná slečna, stejně jako z naší malé Alfy a vypadá to, že bude šikovná. Každopádně má být po kom. Zvládá perfektně poslušnost, hlasitost jsme už taky nějakou slyšeli, trochu dopilovat slídění a hurá na vlohy. Po tříhodinové fajnové procházce, jsem celou rodinu pozvala na oběd, jak jinak než na zvěřinu a pak jsme klábosili, drbali a porovnávali pejsky.

 

Neděle byla opravdu velice příjemně strávená, moc děkujeme za příjemnou návštěvu a těšíme se na další setkání!!! Hani štrůdlík nemá chybu, díky, jen to kafčo jsme pak už nějak nestihli. :-( Fotky vážení přiznivci určitě prohlídněte, je jich dost a porovnejte podobnost Našich rozkvetlých poupátek.

všechny fotky 

 

Sobota 21. listpopadu

Hon Chotíkov, aneb akční závěr s dobrým koncem. Víc v sekci Hony a naháňky.

 

 

Středa 18. listopadu

Už tak hodná byla naše malá Alfa... Mysleli jsme dokonce, že je z ní velká madam a z lumpáren už vyrostla, ale... Její věk se zkrátka nezapře a už zase zlombidluje... Po rozkousání kabelu od televize včera, jí pro změnu dnes zajímalo: "jak asi tak chutnají cigarety"

 

  

Sobota 14. listopadu

První letošní naháňka a hon v Mnichově. Víc v sekci Hony a naháňky.

 

 

Sobota 7. listopadu

Mezinárodní výstava psů Praha 

Alfa Naše poupátko - velmi nadějná

Xichtík z Nedošínského háje - výborný 2 

 

Sobota 31. října

 

Xichtík na zkoušce nováčků, aneb reportáž roku. Víc v sekci Zkoušky a soutěže.

 

Pondělí 26. října

Další malý, milý příspěvek, tentokrát v časopisu Pes přítel člověka 11/2009, kde září opět naše malá milovaná hvězdička Zambima. K přečtení zde.

 

Děkujeme našim kamarádům, kteří nás informují, když nás někde v tisku objeví, protože bez vás bychom o těchto článcích ani nevěděli.

 

Neděle 25. října

Klubová výstava jezevčíků Praha

Alfa  Naše poupátko - velmi nadějná

Xichtík   z Nedošínského háje - výborný

Posudky jak Alfy tak Xichtíka z obou dvou výstav najdete v jejich podsekcích výstavy.

 

Sobota 24. října

Mezinárodní výstava psů České Budějovice 

Alfa Naše poupátko - velmi nadějná

Xichtík z Nedošínského háje - velmi dobrý

Moc děkujeme našim milým zlatým kamarádům z jihu, kteří nám umožnili ještě jeden poslední nácvik norování, na který jsme vyrazili hned po výstavě, kde jsme si prověřili Xichtíkovi pracovní kvality a už se moc těšíme na další milé shledání příští víkend na zkouškách. Posíláme čumáčkový.

                       

 

Středa 21. října

Naše hvězdička Zambima je opět v tisku. Tentokrát v říjnovém vydání časopisu Svět myslivosti, kde je také pěkný a rozsáhlý článek o celém průběhu XV. Memoriálu Rudolfa Kristla v podání hlavní poradkyně chovu pro jezevčíky paní H. Spalové. Celý článek si můžete přečíst zde.

 

Úterý 20. října

Náš mazlíček Xichťulda dnes oslavil své první narozeniny!!!

 

  Všechny fotky z oslavy zde.    

 

Středa 14. října 

Nově udělané video psí láska zkouknout ho můžete v sekci videa.

A nové video má také každý z našich jezevců.

 

 

Neděle 11. října

Přišly fotky naší krasavice Árčí  (Afra Naše poupátko) K prohlídnutí zde.

 

Sobota 10. října

 Dnes naše Bubušanda oslavila své druhé narozky!!!  

 

  Všechny fotky z oslavy zde.   

 

Čtvrtek 1. října

Náš první dosled v praxi. Víc v sekci Dosledy.

 

Sobota 26. září

Dnes jsme byli navštívit naše kamarády v CHS z Hřebenských hájů. My dospěláci jsme pěkně poklábosili a naši jezevci??? Ze začátku se naše veverky na Fleur trochu čertily, ale po chvilce se skamarádily a všichni dohromady začáli dovádět. Běhali a honili se, Fleur za Bubákem, Alfa za Fleur a Xichtík za Alfou a tak podobně. Jen Zambima trochu soukromničila a na vše pohlížela z lavičky.

 

 

Neděle 13. září

Dnes jsme si opět vyrazili s naší úžasnou psí smečkou na další vydařený výlet. Dojeli jsme pod zříceninu hradu Buben a podél krásné řeky Mže jsme došli až k námi tolik oblíbené vodní nádrži Hracholusky, kam se tak rádi v létě chodíme koupat, abychom se pro letošek rozloučili. Pořídila jsem spousty fotek našich jezevců, o které by byla škoda se s vámi nepodělit. Povedlo se také natočit jedno video s Alfou v hlavní roli. Video je zde, fotky v odkazu o něco níže.

     

       

všechny fotky 

 

Čtvrtek 10. září

 

Dnes je vrhu A sedm měsíců a nám přišly fotečky Árčí a Aramise. Já jsem udělala také několik snímků naší Alfy. Fotky každého z nich si můžete prohlídnout po kliknutí na jméno.

Árčí Aramis Alfa 

 

Neděle 6. září

Dnes jsme se smečkou vyrazili na trochu větší prochajdu spojenou s výletem na vysílač Krkavec.

         

Všechny fotky z prochajdy jsou zde.

 

Úterý 1. října

Přišla zprávička z Calgary o našem odchovanci Aramiskovi (Alf Naše poupátko).

 

Jak píše Hana "Aramisek je ten nejkrásnější pejsek a moc rozumný, začal hlídat, to je charakter, vyčůraný jak správný jezevčík a kudy chodí tam jen dělá pozornost. Má obě kulky a všechny zoubky. Miluje ptáky a s nosem čichá v jednom kuse."

Jen Bacha Aramisku na medvědy!   

"Vodu moc rád nemá a už není tak vybíravý v jídelníčku." Aramisek hodně jezdí po Kanadě a prý kempování miluje. Každopádně jukněte na fotečky které přišly a Aramisku tobě vzkazuji, že v příštím životě si to vymněníme a dávej si vážně pozor na ty kojoty a medvědy, určitě s nimi nebude žádná psina. Fotečky jsou zde.

 

Pondělí 31. srpna

Máme nový přírůstek do rodiny. Ke konci týdne jsme se byli podívat na jednoho pejska. Pejsek je to již desetiměsíční a moc hezký. Rozhodli jsme se popřemýšlet, protože pro mě osobně je desetiměsíční pes již velké zvíře. Sice je to už jistota, že je pejsek bez vady, ale štěně je zkrátka štěně ohledně zvykání si. Honzu ale pejsek opravdu zaujal a tak vám představuji našeho králičího pejska Xichtíka z Nedošínského háje.

 

 

Neděle 30. srpna

Zambima  má další titul. Víc v sekci Zkoušky a soutěže. 

 

Středa 26. srpna

Zambima je celebritou. 

 

číst článek 

 

Úterý 25. srpna

Dnes jsme si vyrazili do CHS Věkor, podívat se, jak se má Naše poupátko Art.

 

Artík mě okamžitě poznal, štěkal, skákal a celým tělem dával znát, jakou má radost. Z Artíka je opravdu překrásný puberťák. Fotečky našeho malého fešáka prohlídnete zde. Kvalita je nic moc, Artík je moc temperamentní a vyfotit ho v klidu byla celkem fuška.

 

Pátek 21. - neděle 23. srpna

XV. ročník memoriálu Rudolfa Kristla

Zambi-Ma z Debry   -   Klubový všestranný vítěz 2009 "U"   CACIT   CACT

Víc v sekci Zkoušky a soutěže. 

 

 

Čtvrtek 20. srpna

Dnes jsme vrátili Flossyho  z Neratovické skalky zpět chovatelům. Důvodem je vada, takzvaný kyptorchismus. Pejska bychom vrátili dřív, ale bohužel jsme věřili tomu, co nám bylo řečeno při odběru Flossýka, že varlata mohou spadnout třeba až v devátém měsíci. Více o této vadě k přečtení zde.  

 

Úterý 18. srpna

Dnes nám přišla zpráva z Prahy, Árčí - Naše poupátko Afra začala docházet na cvičák společně s mladší paničkou Ájou a obě to tam velice baví, což nás opravdu velice těší. Krom zprávy přišla také hromada nových foteček naší malé fešandy. Zkouknout je můžete zde. Děkujeme za zprávičky a pozdravujeme celou smečku.

 

Čtvrtek 13. srpna

Od dnešního dne se naše CHS může pyšnit další chovnou fenou a to naší Beautymou. 

 

 

Pondělí 10. srpna

Přesně dnes je vrhu A šest měsíců a tak doufám, že se nám majitelé našich poupátek ozvou a pošlou nějaké pěkné fotečky. :-) Já jsem nafotila naší nafintěnou slečínku Alfu a na ten její vykutálený čumec se můžete podívat zde. 

 

Čtvrtek 6. srpna

Zambima vyhrála první místo v soutěži: "Pes v prírode". Moc děkujeme za vaše hlasy. 

 

 

Sobota 1. srpna

Dlouho jsme nepodnikli žádný výlet a tak jsme dnes vyrazili na již dlouho plánovanou návštěvu chaty paní Hany a její rodiny do Ústí nad Labem, kam jsme byli pozváni. Výlet byl opravdu vydařený, moc příjemně strávený den plný klábosení a zábavy ve společnosti prima lidiček a prima pejsků. Zase po nějaké době jsme se mohli pomazlit s naší odchovanou, překrásnou holčičkou Árčí - Afrou z vrhu A, která nás k mému překvapení ještě poznala. Zambima si procvičila pobarvenou stopu a s pobarvenou stopou byla seznámena už i naše štěnda, která si na poprvé vedla moc dobře.

 

Všechny fotky z návštěvy jsou zde. Paní Haně a její rodině děkujeme za pozvání, příjemně strávenou sobotu a moc pozdravujeme.

 

Středa 29. července

Další krásný letní den strávený se smečkou u vody, zdokumentovaný a spojený s nácvikem aportu.

   

Všechny fotky zde, videa zde.

 

Úterý 21. července

Přišlo pár foteček Árčí  (Afry). Juknout na ně můžete zde. 

 

Sobota 18. července

Dnes jsme konečně po dlouhé době vyrazili na jednu z národních výstav, která se konala v Mladé Boleslavy. Na výstavu byla tentokrát přihlášená jen naše Beautyma, která se na výlet těšila již od včerejšího večera, kdy se sama nedočkavě přibalila do batohu, celá natěšená, že se někam pojede.

   

To jsem ovšem ještě netušila, že tentokrát našemu Bubákovi, který není zrovna moc výstavní typ, tato výstava tak pěkně sedne. Běžela ve třídě otevřené a z výstavy si odnesla pěkný posudek a svojí první výbornou, čímž mě udělala opravdu velikou radost.

 

Jako Beautynky doprovod jel s námi tentokrát jen malý Flossýk. Zambima výstavy moc nemusí a Alfa zase moc nemusí jízdu autem. Ani počasí nám nepřálo, celou cestu lilo jako z konve a dokonce ani na výstavě, nás déšť neminul. Kdybychom na výstavu nemuseli, asi bychom pravděpodobně ani nejeli. To nejdůležitější, proč jsme na výstavu jeli, byla naše Beautyma, která nejen že si vyběhala svojí první výbornou, ale také se zúčastnila bonitace a stala se tak kandidátkou chovu.

    

Posudek z výstavy je zde, bonitační kód a posudek z bonitace zde. Všechny fotky jak z výstavy, tak z bonitace jsou zde.Výstava byla super a po dlouhé době jsme potkali spoustu znamých lidiček. 

 

Pátek 17. července

Další zdokumentovaná koupačka na přehradě Hracholusky, aneb Bubákova koupací nálada.

Vzhledem k tomu, že se Bubák moc ráda nekoupe, dnes mě tedy opravdu překvapila a ve vodě byla vícekrát, než my všichni ostatní dohromady a plavala jako o závod. Všechny fotky z koupačky jsou zde.

       

K vidění je i několik videí a to v sekci Videa/Beuty-Ma. 

 

Úterý 14. července

Desátého července bylo  Alfě pět měsíců. Nějak jsem nestihla dodat fotečky, až dnes.

Fotečky si můžete prohlídnout zde. 

 

Neděle 12. července

Dnes je pro nás opravdu moc smutný den. Všem kamarádům a příznivcům našeho dogouška oznamujeme, že nás navždy opustil náš milovaný, miloučký a moc hodný dogoušek Jambík. Podlehl ošklivému nádoru, který měl v bříšku. Buhužel okamžitá, náročná operace již byla na Jambovo napadený organismus příliš. Jambíku nikdy na tebe nezapomeneme, byl jsi zkrátka úžasný a vyjímečný pes a děkujeme ti za krásných osm let s tebou strávených. Budeš nám moc chybět!

          

Vzpomínka na Jambíka je zde.

 

Pátek 3. července

Byli jsme se koupat!!!  fotky jsou zde. 

 

Středa 24. června

Už dlouho naši pejskové nic neprovedli a tak je chválim, kudy chodim. Ale asi jsem je trochu přechválila. Dnes se jim po dlouhé době povedl opravdu husarský kousek během chviličky. Jelikož je venku opravdu ošklivé počasí a neustále prší, pejskové tráví většinu času doma a né na zahradě jak jsou vzyklí a to je samozřejmě hrozná nuda. A tak se Flossy s Alfou rozhodli, že se trochu zabaví. Flossýk našel na stole klubový zpravodaj a rozhodl se, že se podívá co je u jezevčíků nového. V tom zbystřila Alfa a zahlédla seznam chovných psů. Vzledem k tomu, že už z ní bude brzy slečna, neváhala a začala vybírat ženicha. 

     

Zambi s Beauty odpočívaly a přihlížely. Ve finále, když už měli prckové skoro všechno přečteno a důkladně prozkoumáno, vychutnávali si článků v oblíbeném časáku Myslivost. 

     

No nejsou roztomiloučcí?

     

Všechny fotky z řádění jsou zde.

 

Sobota 20. června

44. Podbrdská krajská výstava psů

 Alfa Naše poupátko: VN 1 Nejkrásnější štěně výstavy

 Afra Naše Poupátko - Árčí: VN 1

 Beauty-Ma z Debry: VD 1

 Zambi-Ma z Debry: V 1 

 

Pátek 19. června

Zambima  a úspěch na zkoušce norování! Víc v sekci Zkoušky. 

 

Středa 17. června

Přisly nové fotečky Árčí  (Afra Naše poupátko) Podívat se na ně můžete zde. 

 

Neděle 14. června

Beauty-Ma  a její první, úspěšně složené zkoušky. 

Víc v sekci Zkoušky.

 

Středa 10. června

Alfa  4. měsíc - všechny fotky zde. 

 

Sobota 6. června

Jak se říká: počasí, že by ani psa ven nevyhnali. To nás ale neodradilo a dnes jsme si počkali až přestane pršet a opět jsme vyrazili na tradiční sobotní procházku, která byla opravdu hodně mokrá. Zambimu, Bubáka, Flossyho, ani Alfu to od slídění v již slušně narostlém poli, ani ve vysoké trávě neodradilo. Naštěstí jsem tentokrát nezapomněla na foťák a vyfotila několik snímků našich promáčených miláčků, kteří vypadali jako zmoklá kuřata. 

 

   

všechny fotky 

 

Úterý 2. června

Zbloudím-li mimo jezevčíky,  náš dogoušek Jambo dnes oslavuje své krásné osmé narozeniny!!!

  

 

Sobota 30. května

Tak konečně máme také vlastní banner

 

Tímto moc děkuji Lence a její kamáradce za vytvoření

Kytičky pre vás

 

Neděle 17. května

Dnešní neděli jsme strávili opět výletově. Vyrazili jsme si do Jižních Čech za přáteli z chovatelské stanice Z pánů louky, kteří nás pozvali na návštěvu a nácvik norování. Cestou tam jsem se kochala překrásnou krajinou. Naše krásné lesy, zelené louky, které byly samý květ a krásné Jihočeské rýbníky nemají konkurenci. 

     

Po příjezdu a příjemném přívítání Martou a celou úžasnou psí smečkou, jsme vyrazili na umělou noru k její kamarádce Janě.

   

Zambima byla moc šikovná a v nejbližší možné době nastoupíme k další zkoušce, Beauty zatím nemá takovou odvahu a bude si muset trošku počkat. Prcky jsme měli také sebou a možná, že už se alespoň něčemu trošku přiučili.

   

Náš výlet se opravdu vydařil, počasí nám přálo a poznali jsme nové, moc příjemné lidičky. Ve finále jsme se ještě jeli podívat na Marty smečku kočičí a dokonce jsme udělali i dobrý skutek a odvezli jsme si zrzavé koťátko, které nový majitelé vrátili takovým způsobem, že ho jednoduše hodili za plot na zahradu, aniž by něco řekli. Hned jsme mu našli nový domov u našeho kamaráda, který nemůže sehnat už skoro měsíc zrovna takového zrzavého kocourka a který byl z prcka velice nadšený.

   

Marti děkujeme za pozvání, kamarádce taky, bylo to u vás fajn a moc rádi zase někdy přijedeme.

 

všechny fotky z výletu 

 

Neděle 10. května

Dnes je to tři měsíce, co se Zambimě narodila štěňátka vrhu A. Při té příležitosti jsme vyrazili do Stříbra na návštěvu našeho odchovance Artíka. Artík povyrostl a vypadá velmi nadějně. Krásně stavěné štěně, s moc hezkou hlavičkou. Pořídila jsem několik fotografií, vidět je můžete zde.

   

Artík měl velikou radost, že nás viděl. Nejdřív na nás z dálky štěkal, ale jakmile jsem zavolala a zamlaskala, jak na to byla štěňátka zvyklá, rozběhl se a s velikou radostí a kňouráním nás přivítal. Nejvíc tedy mě, pak páníčka.

   

Zambimu a Alfu jsme samozřejmě nemohli nechat doma. Zambima se ze začátku k Artovi moc neměla a Alfa měla taky pochybnosti. Po chvilce se však obě holky rozkoukaly a Alfa s Artem začali neskutečně dovádět.  

         

Návštěvu si sourozenci řádně užili, my dospěláci každopádně také. Po dvou hodinách jsme Artíkovi předali několik pamlsků a vyrazili směrem k domovu. Všechny fotky z návštěvy jsou zde.

 

Sobota 9. května

Letos poprvé jsme vyrazili na chatu a naši jezevci si užili potoka a koupání. První ve vodě byla Zambima. Pravděpodobně si chtěla trochu zaplavat a okoštovat vodu. 

 

Bubákovi se do vody moc nechtělo, tak jsem jí musela trochu pomoci.

 

A prckové? Flossýk to tak dlouho zkoušel až do vody nakonec spadnul. Alfě jsme pak utelki všichni přes lávku a její chtíč byl silnější než potok. Hlava nehlava se vrhla do vody, statečně přeplavala a jako velká frajerka vylezla. Bohužel se mě nepodařilo ani jednoho prcka ve vodě zachytit, protože jsem dávala pozor, aby se jim něco nestalo. (proud byl na ně docela silný) a tak jsem je vyfotila až jako dvě zmoklá kuřata.

       

Vsechny fotky jsou zde.

 

Pátek 8. května

Dnes jsme se Zambimou úspěšně absolvovaly Zkoušky vloh. Víc v sekci Zkoušky.

     

 

Sobota 2. května

Přišly nové fotky Árčí - Afra Naše poupátko. Vidět je můžete zde. Děkujeme všem za informace o našich odchovancích a za fotodokumentace!!! 

 

Čtvrtek 23. dubna

Přišly nové fotky Aramise - Alf Naše poupátko. Vidět je můžete zde.

 

Pondělí 20. dubna

Bubák vyhrál soutěž o naj pejska. Děkuje všem za vaše hlasy!!! 

   

 

 

Středa 15. dubna

Zambima slaví své druhé narozeniny!!!

 

 

Úterý 14. dubna

Dnešním dnem přibyl do naší smečky překrásný pejsek, jmenuje se Flossy z Neratovické skalky.

Otec: šampion sampionů a top dog 2008 Bonjour od Černé Sabinky 

Matka: Cora Klamap Debra

 

Reakce našich holek byly zajímavé... Bubáka samozřejmě nový přírůstek hned zajímal a začala si s Flossym hrát.

   

Ten byl ale z přivítaní naší poblázněnou smečkou trochu v šoku a tak si našel útočiště pod postelí. Zambima byla na druhou stránku naštvaná a uražená a na Flossyho se tvářila kysele.

   

To už se maličký trochu rozkoukal a začal prozkoumávat terén. Alfa zkoušela Flossymu ukázat, že je tady doma, že je o něco starší a silnější. To jí ale dlouho nevydrželo a Flossy jí ukázal, že od velení jsou na světě chlapi. 

   

Později se ukázalo, že se Flossy holkám zalíbil. Alfa a Bubák si s ním začaly hrát a i Zambima přestala být tolik nepříjemná. Inu posuďte sami... 

   

 

všechny fotky

 

Pondělí 13. dubna

Poslední štěňátko, Naše poupátko Art odešel do svého nového domova, kterým je CHS Věkor- Nova ve Stříbře. Artíka budeme vídat na zkouškách a výstavách, také ho budeme často navštěvovat, protože to za ním nemáme daleko. Ukňouraný Artíku, přejeme ti, aby sis rychle zvykl a hlavně novým majitelům, panu Františkovi, dceři a vnučce hodně radosti a úspěchů s naším odchovancem.

    

Pan František s vnučkou a Art Naše poupátko  

Neděle 12. dubna

Aramis - Alf Naše poupátko dnes v pořádku přistál v Calgary (Kanadě). Cestoval jako velký kluk. Byl prý moc hodný a čistotný. Na hotelu ve Vídni bylo vše perfektní, na prvním letišti měl chvilku strach, ale pak se rozkoukal a vše proběhlo v pořádku. Druhé letiště Aramiskovi už nedělalo žádný problém. Jízdu autem i lety zvládl perfektně, ani nezvracel a nekňoural. Po přistání v Kanadě vzbuzoval velikou pozornost a každému se líbil. Dokonce i velkému hlídacímu psovi, který si ho ověřoval. Teď už řádí ve svém novém domově, kde se mu moc líbí a lítá po celém bytě. Hani děkujeme moc za zprávy a těšíme se na fotečky.  

  Středa 8. dubna

Dnes nás opustilo další z našich štěňátek, Naše poupátko Afra. Štěňátka udělala tak trošku ostudu, protože když přijeli nový majitelé, paní Hana s rodinou a s úžasnou psí smečkou, všechna štěňátka zalezla pod sedačku a bála se toho rozruchu kolem, což jsem viděla dnes poprvé. Nechali jsme je trochu odpočinout a vyšli jsme si na procházku. Alespoň jsme mohli trochu poklábosit. Když jsme se vrátili, vzala jsem prcky na zahradu a tam už se odpočinutá štěňátka předvedvedla v celé své kráse. Věřím, že se Afruška bude mít v této rodině krásně a ve smečce dvou jezevčiček se určitě neztratí. Bydlet bude v hlavním městě Praha a Afrušku budeme vídat na výstavách, či návštěvách. Paní Haně a celé rodině přejeme hodně radosti s Poupátkem a hlavně zdravíčko pro všechny členy rodiny i smečky. Afrušce přejeme ať si rychle zvykne a krásný, bezstarostný život plný radosti.

   

Afrušky nová rodinka (páníček nám na snímku chybí)

Všechny fotky z rozlučky s Afrou jsou zde.

Úterý 7. dubna

Alfíček je už od dvanácté hodiny s Hanou a Niky. Cestu do Brna zvlád perfektě, chvilku prý trošku plakal (určitě né víc než já), ale jinak celou cestu prospinkal. Za několik dní odjíždí do Rakouska, kde stráví noc v luksusním hotelu a pak odletí do svého nového domova v Calgary (Kanada). Přejeme Alfíčkovi aby si rychle zvykl a hlavně hodně zdravíčka. Hani tobě přeji ať vám všem dělá jen a jen radost a přejeme hodně úspěchů.

 

Hana s dcerou Niky a Naše poupátko Alf

Neděle 5. dubna

Alfík se k novým majitelům měl hned od začátku a vysloveně si je vybral sám. Potom to vypadalo, jako by se již těšil na cestu, jako jediný si vlezl do své nové přepravky a spokojeně v ní usnul.

     

Ostatní štěňátka dostala překrásné hračky, Hani moc děkujeme a děkujeme vlastně úplně všem návštěvám, protože ty naši prckové i Zambima s Beautymou toho už dostali opravdu hodně a moc si vážíme toho, že nás máte všichni tak rádi. DĚKUJEME!!!

 

Úterý 24. března

Zambimi štěndám je právě dnes šest týdnů. Všichni řádí jako černá ruka, jsou plní energie, neustále se rvou, štěkají, kňučí, koušou. Máme doma pěkně živo a nechci zatím ani pomyslet na loučení, které nás čeká s prvním pejskem za pát týdnů.

   

     

 

Neděle 15. března

Naše kříženka jezevčíka Kosmi dnes oslavuje své krásné jedenácté narozeniny!!!

 

 

Sobota 14. března

Dnes byl krásný slunný den a tak jsem vzala prcky poprvé ven na zahradu. Ze začátku měli trošku strach z nového prostředí, ale během chvilky se rozkoukali a vesele cupitali a prozkoumávali. Pár fotek je zde.

     

Pátek 13. března

Pátek třináctého nevěští nic dobrého. Dvě hodiny ráno, já byla v práci a najednou zvoní telefon. Z domova volal manžel, že prý Zambi není dobře, třese se, hůře dýchá a bije jí srdíčko jako o závod. Příznaky Eklampsie (odvápnění). Ihned jsem jela domů a Zambimu jsme vzali na pohotovost. Vše dopadlo naštěstí dobře. Hladina vápníku v krvi klesla na 1.45, což naštěstí není až tak hrozné (normál se pohybuje 2-3). Zambima dostala kanilu, která jí zůstane na tři dny v pacičce pro případ, kdyby se problém opakoval a doplňkový vápník.

   

eklampsie článek  

Čtvrtek 12. března

Dnes u nás byly na návštěvě holky z hájovny. My dospěláci jsme si pěkně popovídali a holky si užily štěňátek, štěňátka zas holek. Pěkně nám je unavily a štěňátka potom spinkala až do rána. 

     

všechny fotky

9. března

Začali jsme trošku dokrmovat štěňátka, fotky a videa naleznete v sekci odchovy - Vrh A. 

3. března

Právě dnes jsou štěňátkům tři týdny. Sice ještě hodně spinkají, ale když se probudí už pěkně lezou a jsou čiperná. Udělala jsem nové video kde jsem každého představila a několik fotek které naleznete ve Fotogalerii - VRH A.

 

video 

21. února

Konečně se vrátila bílá zima a já vyrazila s celou smečkou a s Domčou na tradiční sobotní procházku. I Zambima tentokrát neodolala a konečně se poprvé odtrhla od prcků a pořádně se vyřádila. Vyřádila se i seniorka Kosmi o Domčovi, Jambovi a Bubákovi ani nemluvě.

     

Po půl hodině jsme Zambimu a Kosminu odvedli domů do teplíčka. (Zambi už chtěla jít k malým a Kosmi měla nabalené pacičky sněhem a nechtěla jít dál) Dál jsme pokračovali už jen s Jambem a Beautymou. 

    

Když jsme se vrátili vytvořil Domča holkám jakousi sněhovou noru (tak nějak to nazval), došla jsem ještě pro Zambi a hned jí holky otestovaly. Jak se jim líbila klikněte na odkaz pod obrázky a posuďte sami...

   

všechny fotky 

17. února

Dnes je to týden co Zambima porodila. Všechny štěňátka jsou plná života a pěkně přibírají na váze. Obzvláště Alfa s Afrou. Nerada bych někoho urazila, ale holky jak to ostatně v životě už chodí, musí být stále o krok napřed. I přes to, že je Zambima po porodu hodně hubená, tak jí nešetříme a žere jednou tolik než před porodem,(dostává, co se do ní vejde) a každý den se mě zdá hezčí a hezčí, než kdykoliv před tím. Čím to je způsobené to opravdu netuším. Připadá mi, že mám tu nejkrásnější psí maminu na světě...

   

10. února 

Dnes brzy ráno se nám konečně narodila štěňátka. Zambi nás obdarovala krásnými čtyřmi potomky, dva pejsci a dvě fenky v barvě červené. Mám z nich opravdu velikou radost, hlavně z toho, že jsou všichni živí a zdraví. I když jsem prvním dvoum štěňátkům musela na svět trochu pomoci, porod proběhl v naprostém pořádku, Zambima byla statečná a moc šikovná. 

vše o štěňátkách  

 

27. ledna

Zde jsou slíbené fotografie Zambinky bříška, den ode dne je větší a větší a už jsou cítit pohyby. Zambinka do sebe cpe co může, nejraději má vařené masíčko a tvaroh se žloutkem.

      

16. ledna

Beautyma dnes opět zaperlila, Zambi jen přihlížela a já jsem neváhala a hned jsem všechno zdokumentovala.

 

Možná si někdo bude myslet, že Bubák je zlobidlo, ale kdo ví?

 

Třeba se jen chtěla ujistit že Zambima opravdu čeká štěňátka…

   

13. ledna

Dnešní návštěvou u paní veterinářky MVDr. Danieli Smolíkové (Vejprnice) se potvrdilo, že Zambima čeká určitě tři, možná čtyři štěňátka. Přikládám foto jednoho z nich pořízené ultrazvukem.

 

10. ledna

Dnešní den jsme měli strávit na honu, ale Zambima je již v druhé polovině březosti, bříško jí pomalu a jistě začíná růst, tak jsme nechtěli nic podcenit a raději jsme zůstali doma. Přijel kamarád Peťa s Enulkou (Irský červenobílý setr), tak aby to holkám nebylo líto, vyrazili jsme s celou smečkou na menší procházku a pořídili pár těchto fotografií.

         

všechny fotky

7. ledna

Zambi nám dle očekávání asi opravdu zabřezla. Musíme ji teď hodně hýčkat a rozmazlovat. Je z ní hrozná lenoška, pořád leze pod peřinu, nebo na nás ukazuje svoje zaoblené bříško...

 

Je zamyšlená, náladová a občas vypadá smutně. Hraje si, jen když má dobrou náladu...

  

Projevuje se u ní nechutenství a nechce baštit...

 

Bubák jí samozřejmě každou chvilku zlobí a Zambi je pak naštvaná...

Bubáka se snažíme trochu krotit. Když nemůže na Zambi, najde si jinou zábavu…

 

2008

Prosinec

Plánujeme naše první štěňátka od Zambimi

Krytí proběhlo dne 9. 12. a 12. 12. 2008 v chovatelské stanici

Anamsunamon

Krycí pes: Extraordinary Esprit Kalokagathia Fai

Interšampion,Šampion CZ, SK, Junioršampion CZ, SK, 12x BOB, BOG, 3x II. BOG, III.BOG, IV BOG, BIS Klubové výstavy 05, Klubový vítěz, Národní vítěz

ZN (84), ZV I.c (168), MKPJW II.c (200), MSBLJ I.H., MKPJW I.st. (236), MKPT I.c (115), 2x CACIT, 2x CPC, norník, diviačar (PL), splněny podmínky pro udělení titulu polský šampión práce

Extraordinary Esprit Kolokagathia Fai